Upravljajte s svojim domom z urnikom in avtomatizacijami


Raziskave glede zraka, ki ga dihamo

V podjetju VELUX si vsak dan prizadevamo zagotoviti boljšo notranjo klimo in več dnevne svetlobe. Vsi vemo, da lahko vdihavanje zraka slabe kakovosti v zaprtih prostorih negativno vpliva na zdravje. Ker večino časa preživimo v zaprtih prostorih, 55 % celotnega vnosa hrane, vode in zraka v življenju predstavlja notranji zrak v našem domu, tako naravno vdihujemo zrak, ki prihaja iz notranjega okolja (Sundell, 2004 b).

Če pogledamo z drugega vidika, na dan predihamo 15 kg zraka, večina ljudi pa na dan zaužije tudi 2 kg vode in hrane (Nilsson, 2008). Glede na to, da je količina zraka velika, moramo zagotoviti, da je zrak vsak dan čim bolj zdrav. Ker nas trenutno veliko dela od doma, moramo zagotoviti, da je naša notranja klima čim bolj zdravo okolje za nas in osebe, s katerimi živimo.

 

VELUX ACTIVE bo pomagal ohranjati zdravo notranjo klimo

S storitvijo VELUX ACTIVE with NETATMO si lahko zagotovite vzdrževanje dobre notranje klime ves dan in noč. Če imate senzorje, lahko svoji storitvi VELUX ACTIVE dovolite, da upravlja z vašimi izdelki VELUX, ko so ravni CO2, temperature in vlage previsoke ali prenizke. To imenujemo avtomatizacija klime.

Maja 2021 pa smo v aplikacijo VELUX ACTIVE uvedli funkcijo urnika in avtomatizacij. Ta funkcija vam omogoča, da ustvarite dnevne urnike, skladne z vašimi navadami.

Urnik in avtomatizacija

Funkcija ustvarjanja urnikov vam omogoča, da ustvarite prilagojen urnik za vsak prostor. Za vsak prostor lahko ustvarjate, urejate, omogočate, onemogočate in brišete avtomatizacije. Tako lahko prilagajate delovanje svojih izdelkov VELUX glede na urnik v vašem domu in vaš osebni urnik.

Razlika med predvidenim nadzorom in avtomatizacijo klime je v tem, da s predvidenim nadzorom nastavite zahteve. Z avtomatizacijo klime pa vaši senzorji VELUX ACTIVE upravljajo z vašimi izdelki, ko je to potrebno, za vzdrževanje zdrave notranje klime. Predviden nadzor pa bo vedno preglasil upravljanje klime in ročno upravljanje bo preglasilo predviden nadzor. Na ta način imate vedno popoln nadzor nad svojimi izdelki.