Izkoristite
brezplačno
dostavo

Učinkovita zaščita proti vročini

Izkoristite
brezplačno
dostavo

Za prijetno 
bivanje

Izkoristite
brezplačno
dostavo

Zaščiti pred soncem 
in ohranja razgled

Zunanje mrežasto senčilo

Za zaščito proti pregrevanju od sonca in ohranjanje prijetnih temperatur za bivanje.

Od 80,52 € z DDV

Nakup v paketu z notranjim senčilom prinese 10 % popust.
Preverite pakete senčil


Zunanje mrežasto senčilo nudi:

  • Poleti zniža temperaturo v prostoru za do 4,1°C.*
  • Prosojna in trpežno tkanino, ki ne zastira pogleda skozi okno
  • Enostavno namestitev z notranje strani 

Zunanje mrežasto senčilo VELUX ustavi sončne žarke še preden pridejo do stekla, kar zaustavi sončno toploto do 70 %*. Tako pomaga ohraniti udobje v vašem prostoru tudi ob toplih sončnih dnevih. Tkanina je prosojna, tako da lahko še vedno uživate v razgledu.

* Podatki so bili pridobljeni s simulacijo južno-orientirane sobe v stanovanju v Ljubljani (Bežigrad), kjer so nameščena strešna okna GGL MK06 0070 (780 x 1178 mm). Meritve so se izvajale v juliju in avgustu 2023 za potrebe študije o učinkoviti zaščiti prostorov pred pregrevanjem.

Oglejte si, kako deluje senčilo

Barve

Na voljo je v črni mrežasti tkanini, ki prepušča 12 % svetlobe. 

Mrežasta senčila VELUX zmanjšajo segrevanje prostora do 70 %.

 

Kakšno upravljanje senčila naj izberem?

Za izbiro ustreznega upravljanja svojega senčila VELUX morate upoštevati, kje imate postavljeno strešno okno in kako pogosto pričakujete, da boste upravljali senčilo.

 
Senčila s solarnim in električnim pogonom imajo daljinsko upravljanje in so idealna izbira pri strešnih oknih VELUX izven dosega rok ali pri tistih, ki želijo svoj podstrešni prostor obogatiti z malo inovativnega prestiža. Ročno zunanje mrežasto senčilo se ne more vgraditi na strešna okna z daljinskim upravljanjem.

Ročno upravljanje

Mrežasto senčilo VELUX omogoča zelo enostavno upravljanje. Okno preprosto odprete, obrnete za 180° in pritrdite senčilo na kljukici na zunanji strani spodnjega krila. Senčilo lahko vgradite z notranje strani, okno pa lahko odprete in zaprete tudi pri spuščenem senčilu. Ne more se vgraditi na strešna okna z daljinskim upravljanjem.

Daljinsko upravljanje z električnim pogonom

Zunanja mrežasta senčila z daljinskim upravljanjem in električnim pogonom se upravlja z upravljalnim stikalom VELUX INTEGRA®, ki je bil prvotno priložen vašemu strešnemu oknu VELUX INTEGRA®. To je intuitivna rešitev, s katero svoja senčila zlahka upravljate na daljavo. Upravljalno stikalo VELUX INTEGRA® namestite tam, kjer ga potrebujete. Upravljanje poteka po enosmerni brezžični komunikaciji. Senčilo lahko upravljate od koder koli v prostoru.

 

Senčilo lahko po potrebi dvignete in spustite tudi ročno.  


Kaj pa če nimam strešnega okna z električnim pogonom VELUX INTEGRA®?  

Če nimate strešnega okna z električnim pogonom VELUX INTEGRA®, vendar želite senčilo z električnim pogonom, potrebujete električni pretvornik KUX 100. Z njim lahko upravljate senčila ali rolete VELUX z električnim pogonom na strešnih oknih z ročnim upravljanjem.

Daljinsko upravljanje s solarnim pogonom

Zunanja mrežasta senčila z daljinskim upravljanjem in solarnim pogonom se upravlja z upravljalnim stikalom VELUX INTEGRA®, ki je bil prvotno priložen vašemu strešnemu oknu VELUX INTEGRA®. To je intuitivna rešitev, s katero svoja senčila zlahka upravljate na daljavo. Upravljalno stikalo VELUX INTEGRA® namestite tam, kjer ga potrebujete. Upravljanje poteka po enosmerni brezžični komunikaciji. Senčilo lahko upravljate od koder koli v prostoru.


Senčila s solarnim pogonom lahko po potrebi upravljate tudi ročno. Baterija, ki se polni s sončno energijo, zadošča za do 600 premikov tudi če ni sončne svetlobe za polnjenje.

Poiščite ceno za zunanje mrežasto senčilo!

Navodila za vgradnjo

Podvojite svoje udobje 

Veliko časa preživimo v zaprtih prostorih. Zaradi tega je zelo pomembno, da svoje domove naredimo čim bolj udobne. S kombiniranjem izdelkov VELUX lahko popolnoma izkoristite svoja strešna okna in zagotovite najboljšo možno klimo v zaprtih prostorih. Pravo ravnovesje med toploto, svetlobo in svežim zrakom (brez mrčesa!) pogosto zahteva več senčil. S kombinacijami izdelkov VELUX je na voljo prava rešitev za vsak prostor.

Termo plise senčilo in mrežasto senčilo

Za popolno udobje in priročnost je idealna kombinacija termo plise senčila VELUX z mrežastim senčilom VELUX. Zagotavlja učinkovito zaščito proti vročini z mrežastim senčilom skupaj s prilagodljivim uravnavanjem svetlobe, zatemnitvenim učinkom in izboljšano izolacijo.


Siesta senčilo in mrežasto senčilo

Če si želite popolne zatemnitve in zaščite proti vročini, je dobra rešitev kombinacija siesta senčila z mrežastim senčilom VELUX. To zagotavlja popolno temo kadar koli, hkrati pa lahko prostor ohranite prijetno hladen tudi na sončno popoldne, pri tem pa še vedno uživate v dnevni svetlobi in svežem zraku.

7
Razlogov za izbiro senčil VELUX
  • Popolna kombinacija z vašim strešnim oknom VELUX
  • Senčila VELUX se vgradijo hitro in enostavno
  • Ponujamo pravo senčilo za vse potrebe
  • Vedno na dosegu
  • Kvaliteta za dolgo uporabo
  • Izberite pravo senčilo
  • Inovativne zasnove in slogi