Klasična strešna okna s sredinskim vpetjem in odpiranjem zgoraj 

VELUX strešna okna s sredinskim vpetjem ponujajo veliko za svojo ceno in so zelo praktična. Ročico za odpiranje smo namestili zgoraj, kar pomeni, da imate na voljo veliko prostora za rokovanje z vašimi okni. Neposredno pod ta okna lahko namestite tudi pohištvo, kar odpiranja ne bo oviralo. 

Izbirate lahko med različnimi materiali na notranji strani - impregniran naraven ali belo barvan les ali plastificirano belo strešno okno, na zunanji strani pa so vsa okna zaščitena z aluminijem v temno sivi barvi.

 

Oglejte si delovanje

Prednosti zgornje ročice za upravljanje

  • Prezračevanje kljub vodotesno zaprtem strešnem oknu
  • Pohištvo pod oknom ne ovira odpiranja
  • Maksimalen izkoristek prostora in svetlobe tik pod strešnim oknom
  • Ergonomska oblika s simboli za stopnjo odprtosti
  • Unikaten design omogoča prijeten oprijem in boljšo fleksibilnost
Ročica

Zasuk krila za čiščenje

Pri vseh strešnih oknih VELUX se krilo zasuče, tako da je zunanje steklo na notranji strani. Učvrsti se ga z zatičem. Tako je čiščenje zunanjega stekla enostavno kar iz notranjosti.

čiščenje

Izbirate lahko med različnimi materiali za klasična strešna okna

Novi izolacijski elementi ThermoTechnologyTM

Nova generacija strešnih oken je zasnovana tako, da je energijsko kar najbolj učinkovita. Pri lesenih strešnih oknih (model GGL) so v okenskem krilu in na okenskem okvirju dodani elementi iz ekspandiranega polistirena (EPS), les v plastificiranih strešnih oknih pa je še dodatno termično obdelan.

termotehnology

Na voljo so različni modeli klasičnih strešnih oken:

GGL

Leseno strešno okno lakirano z brezbarvnim ali belim lakom

Izdelano iz lepljencev bora, impregnirano in končno lakirano z brezbarvnim ali belim lakom. Primerno za vse prostore. Pogostost naknadnega vzdrževanja je odvisna od izpostavljenosti okna soncu in vlagi.

GGU

Leseno strešno okno oblito z belim poliuretanom 

Lepljena lesena sredica zagotavlja trdnost, hkrati pa poliuretan ne potrebuje vzdrževanja oziroma lakiranja. Priporočamo za prostore z visoko zračno vlago kot so kopalnice in kuhinje.


GZL

Leseno strešno okno

Enostavno leseno strešno okno, končno lakirano in impregnirano. Konstrukcija je EPS dodatkov. Integrirano zračenje, ki zagotavlja pretok zraka tudi pri vodotesno zaprtem oknu.

INTEGRA®

​Daljinsko upravljana strešna okna VELUX INTEGRA

Za več udobja lahko izberete elektrificiran model klasičnega strešnega okna, ki ga upravljate preko upravljalne tablice.

Zasteklitev  

Standardna zasteklitev Safety Plus s kaljenim zunanjim in lepljenim notranjim steklom zagotavlja visoko varnost pred morebitnimi poškodbami. Za doseganje večje energijske učinkovitosti je na voljo troslojna zasteklitev Energy Star z odličnimi toplotnimi karakteristikami. Steklo Silent Star zmanjša hrup, ki ga povzročajo dežne kapljice. Vsa stekla imajo kaljeno zunanje steklo, ki je odporno na mehanske udarce.

Velikosti strešnih oken

Izberite ustrezno širino in višino strešnega okna. Širino strešnih oken določa razdalja med špirovci. Po potrebi se razdalja prilagodi s pomočjo menjalnika. 

Višina strešnih oken je odvisna od prostora, ki ga imate na strehi. Strešna okna se lahko kombinira za več svetlobe v prostoru.

Kofigurator

10-letna garancija

Za strešna okna VELUX, ki so vgrajena skupaj z zunanjim vgradnim setom BDX, VELUX Slovenija zagotavlja 10 let garancije.