Klasična strešna okna

GGL/GGU
Odpiranje zgoraj, vpeta v sredini

VELUX strešna okna s sredinskim vpetjem ponujajo veliko za svojo ceno in so zelo praktična. Ročico za odpiranje smo namestili zgoraj, kar pomeni, da imate na voljo veliko prostora za rokovanje z vašimi okni. Neposredno pod ta okna lahko namestite tudi pohištvo, kar odpiranja ne bo oviralo. 

Izbirate lahko med različnimi materiali na notranji strani - impregniran naraven ali belo barvan les ali plastificirano belo strešno okno, na zunanji strani pa so vsa okna zaščitena z aluminijem v temno sivi barvi.

Prednosti

 • Priročno upravljanje - tudi, če je pod oknom postavljeno pohištvo.  

 • Enostavno odpiranje in zapiranje z zgornjo prezračevalno loputo.

 • Nižja vgradnja omogoča lepši razgled.

Podrobnosti

Bel plastificiran
Belo barvan
Brezbarven lak
 • 1
  ThermoTechnologyTM

  ThermoTechnologyTM

  V okenskem krilu in na okenskem okvirju so dodani elementi iz ekspandiranega polistirena (EPS), ki omogočajo boljšo toplotno izolativnost strešnih oken. Inovativna raba visoko zmogljivih materialov zagotavlja boljši toplotni izkoristek, izolativnost in zrakotesnost.
  Belo barvan
  Brezbarven lak
  Bel plastificiran
 • 2
  Prezračevanje

  Naravno prezračevanje

  Inovativna prezračevalna loputa omogoča zračenje pri vodotesno zaprtem strešnem oknu. Filter pod obrobo pa zadrži prah in mrčes.
 • 3
  Upravljanje

  Ročno ali daljinsko upravljanje

  Klasična strešna okna se upravljajo z ročico na zgornji strani okenskega krila, vpeti pa so v sredini.  Primerna so za vse višine vgradnje. 

  Okna vgrajena izven dosega rok se lahko upravljajo s palico ali daljinskim upravljanjem na električni ali solarni pogon.

 • 4
  Čiščenje strešnih oken

  Kako očistiti strešno okno

  Za čiščenje zunanje strani stekla zavrtite strešno okno za 180 stopinj in zataknite zatič. Filter na zgornji strani lahko odstranite in očistite z gospodinjskimi čistili ter vrnite v pozicijo.
 • 5
  Vzdrževanje

  Vzdrževanje

  Po določenem času tudi strešna okna potrebujejo servis. Na voljo so vsi servisni elementi od zamenjave zračnega filtra, popravilo prask, mast za okovje in pena za loputo.
 • 6
  Senčila in rolete

  Senčila in rolete

  Nadgradite vaše strešno okno s senčili za vse potrebe. Na voljo so senčila za zaščito pred vročino ali izolacijo pred mrazom, za zatemnitev ali samo omilitev svetlobe.

Izbirajte med različnimi materiali za strešna okna 

Na voljo so različni modeli klasičnih strešnih oken:

GGL

Leseno strešno okno lakirano z brezbarvnim ali belim lakom

Izdelano iz lepljencev bora, impregnirano in končno lakirano z brezbarvnim ali belim lakom. Primerno za vse prostore. Pogostost naknadnega vzdrževanja je odvisna od izpostavljenosti okna soncu in vlagi.

GGU

Leseno strešno okno oblito z belim poliuretanom 

Lepljena lesena sredica zagotavlja trdnost, hkrati pa poliuretan ne potrebuje vzdrževanja oziroma lakiranja. Priporočamo za prostore z visoko zračno vlago kot so kopalnice in kuhinje.

 

Elektrificirana/ solarna strešna okna

​Daljinsko upravljana strešna okna VELUX INTEGRA

Za več udobja lahko izberete elektrificiran model klasičnega strešnega okna, ki ga upravljate preko stenskih stikal ali nadgradite s sistemom za upravljanje klime VELUX ACTIVE.

GZL/GLU

Leseno strešno okno

Enostavno leseno strešno okno, končno lakirano in impregnirano. Na voljo samo z osnovno zasteklitvijo. Prezračevanje je omogočeno preko enostavne prezračevalne lopute na zgornjem delu. Odpiranje zgoraj, vpeto v sredini. Lahko se nadgradi s kljuko spodaj.

Več možnosti za vašo mansardo