Vaša funkcija urnika in avtomatizacij 

Z videoposnetki, članki in pogostimi vprašanji raziščite, kaj lahko s funkcijo urnika in avtomatizacij pridobite za svoj dom.

Namestitev aplikacije VELUX App Control

Kako ustvarjati avtomatizacije za prostore in do njih dostopati

Kako ustvariti predviden nadzor in do njega dostopati

Kako dostopati do parametrov prostorov in jih urejati

Urnik in avtomatizacije

Maja 2021 smo ACTIVE Control nadomestili z Urnikom in avtomatizacijami – to je vaš načrtovan nadzor in avtomatizacije notranje klime. Z načrtovanim nadzorom lahko nastavite lastne urnike za vaša VELUX INTEGRA® okna in dodatke glede na lastne potrebe. Z avtomatizacijami notranje klime bodo vaši izdelki delovali na osnovi vaših senzorjev notranje klime, če imate izdelke VELUX ACTIVE with NETATMO. Če imate aplikacijo VELUX App Control, je funkcija avtomatizacije notranje klime onemogočena, saj senzorji niso vključeni v to rešitev.

Opomba: Kot uporabnik aplikacije VELUX App Control lahko kadar koli nadgradite na VELUX ACTIVE tako, da svoji rešitvi dodate senzorje notranje klime.

Iz aplikacije VELUX ACTIVE with NETATMO smo odstranili ACTIVE Control, vendar bodo vaša okna VELUX INTEGRA® in dodatki še vedno delovali enako kot pred posodobitvijo, če v aplikaciji niste ustvarili novih urnikov. Oglejte si naše videoposnetke za Urnike in avtomatizacije, da boste boljše razumeli novo funkcijo.
Funkcije avtomatizacije klime z VELUX App Control ne morete uporabljati, ker ta funkcija deluje na osnovi senzorjev notranje klime. S senzorji notranje klime bodo vaši izdelki VELUX INTEGRA® samodejno prilagojeni na osnovi temperature, vlage in ravni CO2 v vaši hiši ter nastavitev, ki ste jih določili za te parametre. Vaši osebni urniki, izdelani za vaše izdelke, bodo vedno preglasili avtomatizacijo klime.

Opomba: Kot uporabnik aplikacije VELUX App Control lahko kadar koli nadgradite na VELUX ACTIVE with NETATMO tako, da svoji rešitvi dodate senzorje notranje klime, da boste lahko imeli avtomatizacijo klime. 

Vedno imate nadzor nad upravljanjem svojih izdelkov. Zato – zaradi nastavitve zamika – bodo vaši upravljalniki za prvo prioriteto in predviden nadzor vedno delovali tako, kot želite, ne glede na avtomatizacijo notranje klime.
Če želite več informacij o tem, kako nastavitev zamika deluje, preberite spodnjo tabelo.


Vaša metoda upravljanja

Časovni vidik

Zaščita pred vremenskimi vplivi

Prvostopenjski nadzor

  • Uporaba drsnika v aplikaciji
  • Uporaba daljinskega upravljalnika
  • Apple HomeKit
  • Glasovno upravljanje s pomočnico Siri
  • Glasovno upravljanje Hej Google
  • Samodejno zapiranje iz prikaza prostora

Izvajanje takoj

Če dežuje, se okna odprejo le v položaj za prezračevanje

Načrtovan nadzor

Izvajanje takoj

Če dežuje, je preveč vetrovno, prehladno ali prevroče, se okna ne odprejo

Avtomatizacije notranje klime
(vključno z rednim prezračevanjem)

Izvajanje, ko poteče časovni zamik po aktivaciji upravljalnikov za prvo prioriteto ali načrtovanega nadzora.

Če dežuje, je preveč vetrovno, prehladno ali prevroče, se okna ne odprejo