Rešitve za vgradnjo izdelkov

Za izvedbo del na strehi je potrebno specifično znanje, orodje in materiali. Rešitve za vgradnjo izdelkov VELUX so zasnovane in optimizirane tako, da podpirajo celotni delovni proces. Z uporabo rešitev za vgradnjo izdelkov VELUX boste dosegli najboljši možen rezultat.

Rešitve za vgradnjo

Za izvedbo del na strehi je potrebno specifično znanje, orodje in materiali. Rešitve za vgradnjo izdelkov VELUX so zasnovane in optimizirane tako, da podpirajo celotni delovni proces. Z uporabo rešitev za vgradnjo izdelkov VELUX boste dosegli najboljši možen rezultat.

  • Prilega se dimenzijam okna in se popolnoma poveže s kritino. Sekundarni priklop (BFX) ali/in izolacijski okvir (BDX) sta vključena v komplet obrob.

  • Plisiran sekundarni priklop (BFX) poveže strešno okno in kritino tako, da ne pride do vdora vode. Priložen je prilagodljiv drenažni žlebič, ki vodo preusmeri stran od zgornjega roba strešnega okna. S protivetrnim kompletom ZZZ 196 lahko nadgradite vgradnjo okna s tesnjenjem proti vetru.

  • Izolacijski okvir (BDX) s trdo in prilagodljivo peno za tesno in varno pritrditev na strešno konstrukcijo. Pomaga zmanjšati toplotne izgube in preprečuje toplotne mostove

  • Parna zapora (BBX), z vključenim montažnim orodjem za zrakotesno vgradnjo.

  • Notranje špalete (LSB/LSC/LSD) za enostaven in estetski zaključek vgradnje. Za zagotavljanje zrakotesne vgradnje je vključena tudi parna zapora (BBX).

Vgradni set za brezskrbno vgradnjo

Vgradni set VELUX vključuje vse, kar potrebujete za enostavno in brezskrbno vgradnjo izdelkov VELUX. 

Nepogrešljive izdelke za vgradnjo strešnih oken VELUX smo združili v dva seta (set Energy in set Energy Plus), ki bosta poskrbela za odlično tesnenje, izolativnost strešnega okna in dolgotrajno zadovoljstvo z uporabo.

Set Energy

(2000)

Paket obrob z dodatno izolacijo

Na voljo za vgradnjo enega strešnega okna ali kombinacijo več strešnih oken

Izolacijski vgradni set BDX pripomore k manjšim toplotnim izgubam in preprečitvi toplotnih mostov

 

Obroba

Sekundarni priklop BFX

Izolacijski vgradni set BDX

Nivo vgradnje

Strešna okna VELUX je možno vgraditi na dva načina, klasično ali poglobljeno.

Obrebe za poglobljeno vgradnjo omogočajo eleganten in prefinjen končni izdelek, saj je strešno okno nameščeno 40 mm globlje v strešno konstrukcijo, kar pomeni, da manjši del strešnega okna sega nad strešno linijo.

Strešno okno vgrajeno na poševno streho
 Klasična vgradnja 
Poglobljeno vgrajeno strešno okno na poševni strehi
 Poglobljena vgradnja 

Nivo klasične vgradnje

Nivo poglobljene vgradnje

Nadomestne obrobe

Kombinirajte strešna okna VELUX s solarnimi paneli

Posebno zasnovan sistem obrob popolno poveže strešna okna VELUX s solarnimi paneli najrazličnejših proizvajalcev. Naša rešitev zagotavlja, da se bo vaše strešno okno popolnoma prilegalo mreži solarnih panelov s preprosto, varno ter brezhibno integracijo. Na ta način je streha optimalno izkoriščena za pridobivanje solarne energije, obenem pa imate na voljo udoben bivalni prostor z dnevno svetlobo in svežim zrakom pod streho.

Izolacijski okvir in sekundarni priklop

Izolacijski okvir BDX prispeva k manjšim toplotnim izgubam in preprečuje toplotne mostove. Prilagodljiva pena zagotavlja vodotesnost in energijsko učinkovito vgradnjo strešnih oken VELUX.

Prilagodljivo peno je mogoče stisniti skupaj za hitro namestitev.

Sekundardni priklop BFX zagotavlja vodotesen spoj med streho, strešno kritino in strešnim oknom. Je povsem enostaven za namestitev. Preprosto ga postavite na vrh strešnega okna in ga odprite navdol. 

Sekundarni priklop BFX vključuje nastavljiv in samostoječ drenažni žlebiček, ki zajema in usmerja deževnico stran od strešnega okna in tako zaščiti streho ter zagotovi vodotesnost.

Obrtnik namešča okno na poševno streho
Izolacijski okvir BDX
Obrtnik namešča okvir okna na poševno streho
Sekundarni priklop BFX

Parna zapora BBX

Uporabite parno zaporo VELUX BBX za zrakotesno vgradnjo, ki preprečuje nastanek kondenzacije v strešni konstrukciji. Parna zapora se popolnoma prilega okenski špaleti in se zlahka namesti v utor okenskega okvirja.

Notranja špaleta

Če iščete že pripravljeno rešitev za enostavno in estetsko izvedbo notranjih zaključnih del, so notranje špalete VELUX pravšnje za to, saj so preproste za namestitev in ne potrebujejo dodatnega barvanja. Izdelane so iz trpežnega PVC materiala, so odporne na vodo, ne potrebujejo vzdrževanja in se popolnoma prilegajo strešnemu oknu. Edinstvena zasnova omogoča več prostora za dodaten izolacijski material za preprečevanje toplotnih mostov.

Notranje špalete VELUX so dobavljene s parno zaporo VELUX BBX.

Kombinacija strešnih oken