Rešitve za vgradnjo

Za izvedbo dela na strehi so potrebne tako veščine in izkušnje kot tudi prava orodja in materiali. Sistem izdelkov za vgradnjo VELUX je zasnovan in optimiziran tako, da podpira delovni proces . Z uporabo celotnega sistema izdelkov za vgradnjo VELUX boste dosegli najboljši možen rezultat.

Rešitve za vgradnjo

Za izvedbo dela na strehi so potrebne tako veščine in izkušnje kot tudi prava orodja in materiali. Sistem izdelkov za vgradnjo VELUX je zasnovan in optimiziran tako, da podpira delovni proces . Z uporabo celotnega sistema izdelkov za vgradnjo VELUX boste dosegli najboljši možen rezultat.

  • Prilega se dimenzijam okna in se popolnoma poveže s kritino. Sekundarni priklop (BFX) ali/in izolacijski okvir (BDX) sta vključena v komplet obrob.

  • Plisiran sekundarni priklop (BFX) poveže strešno okno in kritino tako, da ne pride do vdora vode. Priložen je prilagodljiv drenažni žlebič, ki vodo preusmeri stran od zgornjega roba strešnega okna. S protivetrnim kompletom ZZZ 196 lahko nadgradite vgradnjo okna s tesnjenjem proti vetru.

  • Izolacijski okvir (BDX) s trdo in prilagodljivo peno za tesno in varno pritrditev na strešno konstrukcijo. Pomaga zmanjšati toplotne izgube in preprečuje toplotne mostove

  • Parna zapora (BBX), z vključenim montažnim orodjem za zrakotesno vgradnjo.

  • Notranje špalete (LSB/LSC/LSD) za enostaven in estetski zaključek vgradnje. Za zagotavljanje zrakotesne vgradnje je vključena tudi parna zapora (BBX).

Nov program izdelkov za varno vgradnjo v prihodnje

Komplet obrob Pro

(prej: EDW MK06 1000)

 Komplet obrob za vse vremenske razmere

Dodatna zaščita pred vdorom vode

Obroba

Sekundarni priklop BFX

Komplet obrob Energy

(prej: EDW MK06 2000)

Paket obrob z dodatno izolacijo

Izolacijski vgradni set BDX pripomore k manjšim toplotnim izgubam in preprečitvi toplotnih mostov

 

Obroba

Sekundarni priklop BFX

Izolacijski vgradni set BDX

Nivo vgradnje

Strešna okna VELUX je možno vgraditi na dva načina, klasično ali poglobljeno.

Obrebe za poglobljeno vgradnjo omogočajo eleganten in prefinjen končni izdelek, saj je strešno okno nameščeno 40 mm globlje v strešno konstrukcijo, kar pomeni, da manjši del strešnega okna sega nad strešno linijo.

Za optimalno energijsko učinkovitost priporočamo vgradnjo z izolacijskim setom BDX, ki je sestavni del obrob Energy.

Strešno okno vgrajeno na poševno streho
 Klasična vgradnja 
Poglobljeno vgrajeno strešno okno na poševni strehi
 Poglobljena vgradnja 

Nivo klasične vgradnje

Nivo poglobljene vgradnje

Nadomestne obrobe

Kombinirajte strešna okna VELUX s solarnimi paneli

Posebno zasnovan sistem obrob popolno poveže strešna okna VELUX s solarnimi paneli najrazličnejših proizvajalcev. Naša rešitev zagotavlja, da se bo vaše strešno okno popolnoma prilegalo mreži solarnih panelov s preprosto, varno ter brezhibno integracijo. Na ta način je streha optimalno izkoriščena za pridobivanje solarne energije, obenem pa imate na voljo udoben bivalni prostor z dnevno svetlobo in svežim zrakom pod streho.

Dodatna izolacija in zaščita

Obrtnik namešča okvir okna na poševno streho
Izolacijski okvir
Nivo klasične vgradnje (BDX 2000)
Nivo poglobljene vgradnje (BDX 2000F)
Obrtnik namešča okno na poševno streho
Sekundarni priklop
Nivo klasične vgradnje (BFX 1000)
Nivo poglobljene vgradnje (BFX 1000F)

Naši kompleti obrob vsebujejo vse, kar potrebujete za najboljšo možno vgradnjo.

Izberite komplet obrob Pro, ki vključuje sekundarni priklop BFX za namestitev, odporno na vremenske razmere.

Če pa želite boljšo izolacijo, izberite komplet obrob Energy, ki vključuje tudi izolacijski okvir BDX, ki prispeva k manjšim toplotnim izgubam in preprečuje toplotne mostove.

 Kupite lahko tudi samostojni izdelek BDX 2000 za vgradnjo dveh ali več strešnih oken v kombinaciji.

 

Zrakotesna namestitev s parno zaporo

Uporabite parno zaporo VELUX BBX za zrakotesno vgradnjo, ki preprečuje nastanek kondenzacije v strešni konstrukciji. Parna zapora se popolnoma prilega okenski špaleti in se zlahka namesti v utor okenskega okvirja.

Odlična obdelava notranjosti

Če iščete že pripravljeno rešitev za enostavno in estetsko izvedbo notranjih zaključnih del, so notranje špalete VELUX pravšnje za to, saj so preproste za namestitev in ne potrebujejo dodatnega barvanja. Izdelane so iz trpežnega PVC materiala, so odporne na vodo, ne potrebujejo vzdrževanja in se popolnoma prilegajo strešnemu oknu. Edinstvena zasnova omogoča več prostora za dodaten izolacijski material za preprečevanje toplotnih mostov.

Notranje špalete VELUX so dobavljene s parno zaporo VELUX BBX.