Brez delujočega daljinskega upravljalnika

Ta članek prikazuje, kako ponastavite svoje izdelke, da dokončate nastavitev svojega novega večnamenskega brezžičnega stikala VELUX Touch.

Pripravite svoje izdelke, da jih bo večnamensko brezžično stikalo VELUX Touch lahko odkril.
POMEMBNO: sledite enemu od spodaj opisanih postopkov, odvisno od vaše situacije.

Na novo nameščeni izdelki brez seznanjenega upravljalnika

 1. Seznanite stensko stikalo, ki je priloženo izdelku tako, da sledite navodilom, ki ste jih dobili z nameščenim izdelkom VELUX.
 2. Vrnite se v svoje večnamensko brezžično stikalo VELUX Touch in znova začnite dodajati izdelke tako, da sledite navodilom za stensko stikalo.

Nameščeni izdelki s poškodovanim (ali izgubljenim) upravljalnikom

 1. Na žalost morate ponastaviti vse izdelke, da počistite vse prejšnje seznanitve upravljalnikov. To je potrebno, ker stare seznanitve blokirajo nove. Ponovite spodaj opisane postopke za vse izdelke:
  • Elektrificirana in solarna okna/pripomoček za odpiranje: ročno odprite svoje okno in nagnite motor rahlo navzdol, da poiščete gumb za ponastavitev (svetlo sivi gumb). Pritisnite in zadržite gumb za ponastavitev, dokler se veriga motorja ne začne rahlo premikati. Ta gibanje označuje, da je bil motor pravilno ponastavljen.
  • Elektrificirana zunanja senčila/zunanja mrežasta senčila: ponastavitev se izvede samodejno s ponastavitvijo motorja.
  • Solarna zunanja senčila/zunanja mrežasta senčila: ročno odprite okno in odstranite desno končno oblogo na zgornjem ohišju dodatne opreme (glejte navodila, ki so priložena dodatni opremi). Pritisnite in zadržite gumb za ponastavitev, dokler se izdelek ne začne rahlo premikati navzgor in navzdol. Ta gibanje označuje, da je bil motor pravilno ponastavljen. Znova namestite končno oblogo zgornjega ohišja.
  • Elektrificirana notranja senčila: ponastavitev se izvede samodejno s ponastavitvijo motorja.
  • Solarna notranja senčila: ploščato stikalo za ponastavitev pod motorno enoto senčila potisnite v desno in ga zadržite, dokler se senčilo ne začne rahlo premikati navzgor in navzdol. Ta gibanje označuje, da je bil motor pravilno ponastavljen.
 2. Vrnite se v večnamensko brezžično stikalo VELUX Touch, da dokončate namestitev izdelka.

Opomba: prenos izdelka mora biti dokončan v največ 2 minutah.