Novogradnja s strešnimi okni VELUX - nočitev z zajtrkom v Aldinghamu
{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Arhitektura: Blee Halligan, London & British West Indies

Five Acre Barn je hotel v Aldringhamu v Leistonu v Suffolku, ki stoji na velikem zemljišču med drevesi, a tik ob glavni cesti.

Ime kraja odlično opisuje to lokacijo. Po letih življenja in dela v Londonu sta lastnika Bruce Badrock in David Woodbine kupila star hlev z dvema hektarjema zemlje, da sta na podeželju začela novo poglavje svojega življenja.

Njuna izbira je postalo okrožje Suffolk, slikovito, živahno območje, oddaljeno le dve uri vožnje od Londona, priljubljeno za pobege ob vikendih.

Blee Halligan, precej mlad, a že zelo uspešen in nagrajen arhitekturni biro, je staro stavbo preuredil v sodobno novo stavbo, sestavljeno iz prenovljenega hleva in nove stavbe, ki je nadomestila podrto vzhodno krilo.

Naročnika sta veliko dela opravila sama: ulila sta betonska tla, opremila notranjost in prevzela vsa vrtnarska dela na svoji prostrani parceli.

Hlev je postal družabni prostor z velikimi skupnimi dnevnimi in jedilnimi prostori ter stanovanjem lastnikov.

Novo krilo vključuje šest spalnic, pozicioniranih vzdolž dobro osvetljenega hodnika z majhnimi mizami in prijetnimi nišami.

Novogradnja s strešnimi okni VELUX - nočitev z zajtrkom v Aldinghamu
Arhitektura: Blee Halligan, London & British West Indies; Fotografije: Sarah Blee

Greg Blee

Arhitekt pri Blee Halligan, London & British West Indies

Strešna okna omogočajo optimalno prečno prezračevanje, kot tudi romantičen pogled neposredno iz postelje na krošnje dreves in proti nebu.

Arhitektura: Blee Halligan, London & British West Indies; Fotografije: Sarah Blee

Nov stavbni volumen je kompleksna različica objekta z dvokapno streho.

Lesena konstrukcija objekta, odeta v surove skodle, je nekoliko nižja od hleva.

Povezava med starim in novim delom, ki jo Greg Blee imenuje "most", se v nasprotju s stavbo, zaradi svoje temne barve, zlije z okolico.

Ne izstopa kot tretji del sestava. V novem in starem krilu so uporabljena enaka okna v temno sivi barvi. Lesene skodle na pročelju in strehi poudarjajo sodoben in kiparski videz prizidka.

Grafika

Arhitektura: Blee Halligan, London & British West Indies; Fotografije: Sarah Blee

Vsaka enota je sestavljena iz dnevnega prostora in kopalnice v pritličju ter postelje v prijetnem kotičku pod streho, osvetljene z velikimi strešnimi okni. Brez njih takšna postavitev ne bi bila možna.

Vsaka soba je drugačna, vse so okrašene s prefinjenim okusom in ljubeznijo do najmanjših podrobnosti.

Balkonska vrata vodijo iz sončnih prostorov, osvetljenih preko poševne strešine, naravnost na divji dišeči vrt.

Uporaba oken VELUX je omogočila ne samo optimalno naravno prezračevanje prostora, temveč tudi popestritev notranjosti s svetlobo, ki v prostor vstopa pod različnimi koti.

Izdelki VELUX uporabljeni v tem projektu
Elektrificirano strešno okno VELUX INTEGRA® GGU
Podrobnosti o izdelku

Podrobnosti o projektu

Projekt: Hotel, novogradnja in prenova
Kraj: Aldingham, Velika Britanija
Arhitektura:  Blee Halligan, London & British West Indies
Leto:  2018
Stroški: 500.000 £
Površina: 400 m2
Fotografije: Sarah Blee