Projekt novogradnje prikazuje strešna okna VELUX - podstrešje v Innsbrucku
{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Arhitektura: he und du; Fotografije: David Schreyer

Hiša stoji v zaščitenem območju in njeni zidovi določajo meje lokacije.

Ob prenovi mansarde so v biroju he und du prenovili tudi vhod in del pritličja.

Nova streha, ki ima drugačno obliko, sega nad ozko ulico in visi nad starim okrasnim lesenim nosilnim elementom.

Podstrešje je dobilo veliko frčado, vhod na majhno strešno teraso, in veliko strešnih oken VELUX različnih velikosti.

Vhod v stanovanje je v zadnjem nadstropju stavbe, kjer se nato preko svetlega stopnišča dostopa do stanovanja.

Odprto zasnovan prostor, kjer se z ene strani stavbe vidi na drugo, je razdeljen na dnevni in spalni del.

Vsaka spalnica je dobila veliko strešno okno, ki je popestrilo prostor. Kjer je to mogoče, se odprtine nahajajo v kotih prostorov.

Projekt novogradnje prikazuje strešna okna VELUX - Podstrešje v Innsbrucku
Arhitektura: he und du; Fotografije: David Schreyer

Elias Walch

Arhitekt pri he und du, Innsbruck

Tu imamo zagotovo dovolj strešnih oken, vključno s tistim v loži. Postavili smo jih ob stene, da odbijajo še več dnevne svetlobe, na območjih, kjer je bilo treba povečati višino prostora in tam, kjer smo želeli neposredno sončno svetlobo ter razgled proti zvezdam in oblakom.

Arhitektura: he und du; Fotografije: David Schreyer

Tak položaj izboljša kakovost dnevne svetlobe zahvaljujoč odsevu na belih površinah stene.

V drugih primerih je bila lokacija izbrana za povečanje prostora spodaj, ali za opazovanje zvezd iz postelje v spalnici.

Otroške sobe so dobile igrive in funkcionalne vgrajene postelje ter police, ki malim prebivalcem nudijo veliko prostora za igro.

Grafika

Arhitektura: he und du; Fotografije: David Schreyer

V dnevnem predelu prostor sooblikujejo kamin in tri cevi, ki prihajajo od spodaj.

Na levi strani prostora, pod oknom v frčadi, se nahaja osrčje kuhinje: velika lesena miza, povezana s štedilnikom.

Inovativna, a preprosta ideja, da se prilagodi višino štedilnika tako, da ustreza mizi, omogoča praznovanje večerij z veliko družbo.

Izdelki VELUX uporabljeni v tem projektu
Elektrificirano strešno okno VELUX INTEGRA® GGU
Podrobnosti o izdelku

Podrobnosti o projektu

Projekt: Prenova podstrešja
Kraj: Innsbruck, Avstrija
Arhitektura: he und du, Innsbruck, Avstrija
Leto:  2019
Površina: 138 m2
Fotografije: David Schreyer