{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Arhitektura: Floreat Homes; Fotografije: Torben Eskerod

Velika Britanija spada med države, kjer obstajajo vrstne hiše v tisočih različicah. Radbrook Village, novo naselje podjetja Floreat Homes, profesionalnega gradbinca iz tega območja, ponuja več tipov vrstnih hiš. Naselje Radbrook Village je obdano s parki in se nahaja tik pred mestnim jedrom Shrewsburyja.

Vsako hišo v naselju obdaja velik vrt. Radbrook Village se elegantno zlije z okolico zahvaljujoč diskretnim, tradicionalnim oblikam odetim v rdeče opeke in dvokapnim streham, ki so jih ljudje vzljubili zaradi domačnega videza.

Da ostanejo konkurenčni na nepremičninskem trgu, so morali v biroju Floreat Homes pripraviti koncepte, ki ustrezajo potrebam nenehno razvijajočih se družin in novim oblikam sobivanja.

Hiša ima tri podobno velike spalnice, vsaka približno 12 kvadratnih metrov, kar omogoča številne različne uporabe. Ena se nahaja v pritličju ob kopalnici in jo je mogoče predelati za potrebe ločenega vhoda. Dnevna soba ni povezana z nobenim drugim prostorom, kar omogoča veliko prilagodljivost pri uporabi. Največja soba v hiši pa je kuhinja z jedilnico. Obokan strop in posledično velikodušna višina, dajeta prostoru prijazen in svetel videz, ki ga velike in dolge sobe pogosto nimajo.

Vrstne hiše v Shrewsburyju z okni VELUXArhitektura: Floreat Homes; Fotografije: Torben Eskerod

Arhitektura: Floreat Homes; Fotografije: Torben Eskerod

Ker je za kuhinjo praktična shramba, so bila strešna okna najboljša rešitev za zagotavljanje optimalne naravne svetlobe tam, kjer je najbolj potrebna. Strešna okna so še posebej primerna v deževnem podnebju, saj zagotavljajo vsaj dvakrat več svetlobe kot vertikalna okna enake velikosti. Poleg tega se uporabljajo za prezračevanje celotne sobe.

Racionalna postavitev pa prinaša še nekaj drugih razkošnih lastnosti. Kopalnica, opremljena s strešnim oknom VELUX, in svetlo stopnišče omogočata, da je hiša videti večja in bolj zračna. Dejstva narekujejo videz: strateško pozicioniranje oken omogoča optimalno izmenjavo zraka v hiši, zaradi česar je hiša ne le prijetna, ampak tudi zdrava.

Grafika

Arhitektura: Floreat Homes; Fotografije: Torben Eskerod

Vsak kvadratni meter pritličja je optimalno izkoriščen in omogoča največjo prilagodljivost.

Strešno okno nad stopnicami osvetljuje središče hiše, območje, ki mu običajno primanjkuje dnevne svetlobe. Kompaktno prvo nadstropje vključuje le to, kar je nujno potrebno - dve spalnici in kopalnico.

A zaradi velike, moderne kopalnice, napolnjene s svetlobo, še zdaleč ni povprečno.

Izdelki VELUX uporabljeni v tem projektu
VELUX electric roofwindow GGU
Podrobnosti o izdelku

Podrobnosti o projektu

Projekt: Vrstne hiše
Kraj: Shrewsbury, Združeno kraljestvo 
Arhitektura: Floreat Homes
Leto: 2019
Fotografije: Torben Eskerod