{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
situacija
Arhitektura: Juri Troy architects

V tem projektu je bil izziv iskanje rešitev za strmo parcelo, kjer se terena ni smelo spreminjati, hkrati pa je bilo treba zagotoviti dostop z ulice in upoštevati stroge predpise o površini ter obliki bodoče hiše.

Odgovor na te zapletene zahteve je bila preprosta stavba s simetrično streho, ki se v vsakem nadstropju odpira v pokrajino in lovi dnevno svetlobo iz vseh možnih strani, vključno s streho.

Hiša je z ulice dostopna po dolgem stopnišču, ki vodi iz garaže. Otroške sobe so v prvem nadstropju, v drugem pa velika dnevna soba s pogledom na vse strani. Gre za odprt prostor, ki ponuja raznolike in udobne kotičke.

Čeprav je hiša skromna in neposredna, vključuje nekaj drobnih razkošij vsakdanjega življenja, na primer zunanjo kuhinjo ali prvo pečico za pico na svetu s certifikatom pasivne hiše.

Enodružinska hiša v Bottenwilu z okni VELUXArhitekt: Juri Troy architects; Fotografije: Jürg Zimmermann

Juri Troy

Arhitekt

Strešna okna so ključnega pomena za naravno prezračevanje. Dovolj je, da jih odprete skupaj s terasnimi vrati v spodnji etaži, da se topel, postan zrak dvigne. To je samo dober stari učinek dimnika.

Arhitektura: Juri Troy architects; Fotografije: Jürg Zimmermann

Glavni vhod vodi, iz etaže na nivoju ulice, čez garažo in dolgo stopnišče, do bivalnega prostora. Zgornje nadstropje, v celoti namenjeno odraslim, zajema veliko spalnico, kopalnico s savno, sobo za goste in pisarno. Vsa strešna okna, usmerjena proti severu, sobam spodaj zagotavljajo dnevno svetlobo in svež zrak.

Grafika

Tehnične risbe
Arhitekt: Juri Troy architects

To je bilo mogoče zaradi premetene arhitektove ideje. Zasnoval je globoke jaške, ki so sobo za goste povezali z odprtinami na nasprotni strani strehe. Razpršena severna svetloba ustvarja prijeten kontrast z delovnim prostorom, obsijanim z opoldanskimi sončnimi žarki.

Izdelki VELUX uporabljeni v tem projektu
Elektrificirana strešna okna (GGL)
Podrobnosti o izdelku

Podrobnosti o projektu

Projekt: Enodružinska hiša 
Kraj: Bottenwil, Švica 
Arhitektura: Juri Troy architects 
Leto: 2017
Fotografije: Jürg Zimmermann