Zgodbe o dnevni svetlobi, ki preoblikuje prostore v najljubše kotičke

Naravna svetloba razkriva prave barve prostora, umetna jih ne.

Ustvarite najljubši prostor za otroke. Pravilna orientacija prostora, ustrezna naravna osvetlitev delovne površine ter omogočen razgled na zunanjo okolico, so osnove za dobro zasnovo in počutje v sobi.

Sončna svetloba in oblaki na nebu ustvarjajo prijetno kuliso za domačo dnevno sobo.

Tukaj preživimo večino časa, ko smo doma. Nič ne more nadomestiti dnevne svetlobe, ki čez dan spreminja svojo intenzivnost in barvo. Z dobro naravno osvetlitvijo prostora bolje izkoristimo svetli del dneva, izpostavljenost dnevni svetlobi pa lahko zmanjša tudi občutek utrujenosti.

Naravna osvetlitev skozi dan ustvarja različne kombinacije barv, vzdušja in igre senc v prostoru.

Sodobni prostori ponujajo veliko svetlobe, usmerjene na mesta, ki jih največ uporabljamo. Svetloba od zgoraj je popoln način za osvetlitev srednjega dela tlorisa. Prostor z odprtim stropom do slemena strehe, je del vrhunske zasnove.

Naloga arhitekta je, da pripelje sončno svetlobo v prostor.

Preureditev praznega podstrešja v privlačno stanovanje ponuja veliko možnosti. A le dovolj dnevne svetlobe in čudovit razgled skozi okna lahko v podstrešnem stanovanju poskrbita za resnično poseben čar.

Prav vsak prostor potrebuje vir naravne svetlobe.

Kopalnica z naravno svetlobo so sanje vseh, ki živijo v stanovanjih. Izkoristite možnost uživanja v sončnih žarkih brez vdora v zasebnost. Ta majhna sprememba ne bo samo povečala zadovoljstva lastnika, ampak tudi vrednost celotne nepremičnine.

Strategija načrtovanja naravne osvetlitve prostorov odloča med dobro in slabo podobo končne ureditve objekta ali sobe.

Za učinkovito delo potrebujete pisarno, ki je več kot le miza s prenosnim računalnikom. Najpomembnejše za domačo pisarno so naslednji elementi: veliko naravne svetlobe, svež zrak in ustrezno senčenje.