Mojca Gregorski u.d.i.a.,

Diplomirala je leta 2000 na UL, Fakulteti za arhitekturo v Ljubljani. Izobraževanje je nadaljevala na »Universidad Politecnica de Valencia« v Španiji ter na »Jagellonian University« v  Krakovu na  Poljskem. Kot samostojna arhitektka je nabirala projektantske izkušnje v arhitekturnih birojih doma in v tujini. Od leta 2005 je članica zbornice ZAPS. Od 2006 je zaposlena na Fakulteti za arhitekturo v Ljubljani. Od leta 2009 vodi arhitekturni biro Modular arhitekti. Leta 2011 je prejela Priznanja umetniških del, ki ga podeljuje Univerza v Ljubljani.

Pedagoško, teoretično in raziskovalno delo povezuje z izkušnjami iz prakse. Zanima jo sodobna arhitektura v odnosu do lokalnega konteksta. Njeni projekti izhajajo iz nenehnega raziskovanja novih oblik funkcionalnih in prostorskih rešitev. Objekti postanejo del lokalnega konteksta in mu ne želijo dominirati, hkrati pa so iskreni v detajlu in uporabi materiala.

Njen opus obsega projekte od urbanističnih zasnov, javnih objektov, zasebnih hiš do oblikovanja razstav. Za svoje projekte je prejela več nagrad, med izstopajočimi so:  Plečnikova medalja 2015,  5 zlatih svinčnikov ZAPS, več nominacij za nagrado Mies van der Rohe in Piranesi,  Izbor med Europe 40 under 40 (2014), finalist WAF award, 1.nagrada na svetovnem izboru WAN za projekt prihodnosti na področju izobraževanja, finalist nagrade THEPLAN, nagrade na javnih mednarodnih natečajih.