Vsi se zavedamo, kako pomembna je narava. Zavedamo se, kako veliko vlogo ima pri našem počutju in splošnem zdravju. A kljub temu naše glave ves čas sklanjamo nad svojimi telefoni in se ne zmenimo za svet, ki nas obdaja, ne opazimo niti naših najbližnjih. Zdaj je pravi čas, da spremenimo te navade. Dovolj je že, da za nekaj trenutkov umaknemo pogled od ekranov in pogledamo v nebo. Dvignite glave, ozrite se naokrog in odkrijte novo perspektivo!

Poročilo o raziskavi HEAD DOWNERS 2021

Poročilo o mednarodni raziskavi HEAD DOWNERS 2021 je skupina VELUX pripravila na podlagi obširne raziskave med prebivalci številnih držav, tudi Slovenije. Poročilo predstavlja glavne ugotovitve o naših navadah in načinu življenja, o tem, kako močno se zavedamo, da je pomembno ohraniti stik z naravo, do kontradiktornih navad iz vsakdanjega življenja, kjer večino časa preživljamo v zaprtih prostorih in sklonjenih glav nad zasloni naših mobilnih naprav. 

Želimo si, da bi se ugotovitve te raziskave dotaknile vseh nas, nam dale v razmislek naše dnevne navade in nas spodbudile, da bi več časa preživeli v naravi ter z našimi najbližjimi. Radi bi vplivali na navade ljudi, vse to z namenom, da ustvarimo lepši svet in bolj zdrave navade ljudi za lepše in brezskrbno življenje. Vse to čaka naše mlajše generacije, če bodo dovolile, da jim pokažemo svet, naravo, ki nas obdaja ter živali, ki jih lahko srečamo med popoldanskim sprehodom na svežem zraku. Naučimo jih dobrih navad in spremenimo njihovo perspektivo - iz sklonjenih glav v dvignjen pogled proti nebu.