Skupina VELUX je odkrila varnostno težavo z oknom za ravno streho – VELUX CVU okno za ravno streho nove generacije z elektrificiranim načinom odpiranja (z ravnim in ukrivljenim steklom).

V določenih okoliščinah lahko kondenzacija v konstrukciji ustvari okolje z visoko vlažnostjo. V redkih primerih lahko kovinski deli okna za ravno streho – na primer veriga, tipka RESET in dežni senzor – začnejo prevajati električni tok z napetostjo 230 V in lahko pride do električnega udara.

Kako veste, ali imate okno za ravno streho z morebitno okvaro?

Okvara je mogoča na oknu za ravno streho VELUX, VELUX CVU okno za ravno streho nove generacije z elektrificiranim načinom odpiranja, ki je na trgu od aprila 2022 (na sliki spodaj). Okvaro imajo lahko vse velikosti oken. Različica tega okna za ravne strehe s solarnim načinom odpiranja nima okvare, prav tako ne starejša okna za ravne strehe VELUX.

Kaj storiti, če imate eno ali več takih oken za ravno streho

Okna za ravne strehe z okvaro je varno uporabljati z daljinskim upravljalnikom, vendar se izognite kakršnemu koli fizičnemu stiku s samim oknom. S tem se izognete nevarnosti električnega udara.

Obrnite se na podjetje VELUX Slovenija d.o.o., tel. 01 724 68 68, velux@velux.si. Uredili bomo, da bo serviser brezplačno pregledal okno za ravno streho in se prepričal o varnosti izdelka.