Nekateri triki res niso vredni vašega truda -
sprejmite pametno odločitev!

Naj mansarda postane vaš najljubši prostor v vašem domu tudi v najbolj vročih poletnih dneh! Z izbiro pametnih rešitev lahko preprečite pregrevanje in si zagotovite prijetno bivanje!

Delo od doma je lahko učinkovito in kreativno, vendar morate poskrbeti za ustrezno udobje domačega delovnega okolja. Že res, da vam hlajenje z mokro brisačo prinese osvežitev, a med sestanki takšna dejanja morda niso najbolj primerna, poleg tega pa lahko poškodujete vaše elektronske naprave, denimo osebni računalnik.

Zato mokre brisače nadomestite raje z zunanjimi senčili za zaščito pred vročino in notranjimi senčili VELUX za nadzor svetlobe, ki zaustavljajo sončno toploto do kar 93 % - ustvarite si prijetno in hladno notranjo klimo ćez cel dan.

Želite povečati vašo produktivnost pri delu od doma? Ustvarite navdihujoč in udoben delovni prostor z obilico dnevne svetlobe, ki spodbuja raven serotonina. A poskrbite tudi, da vam ni prevroče. VELUX nudi odlične rešitve za zaščito pred vročino, ki zagotavljajo prijetno temperaturo v vašem delovnem prostoru, vi pa se lahko povsem osredotočite na delo in sestanke. 

Poleg tega vam kolekcija senčil Colour by You omogoča, da izbirate med tisočimi različnimi barvami notranjih senčil, ki bodo ustvarile popolno vzdušje za delo. Poleg tega pa so tudi povsem enostavne za namestitev in upravljanje - zgolj z dotikom vaših prstov. 

Spanje ima ključno vlogo pri nevrološkem razvoju otrok in še najzahtevnejši najstnik bo bolje razpoložen, če lahko tudi sredi dneva nemoteno spi. Kako torej ohladiti že tako pregreto otroško sobo? Nekateri predlagajo, da pod posteljnino položite hladen gel ali vodni paket in tako ohladite otroško posteljo. Ampak hladna postelja lahko hitro postane prehladna in vodi celo v prehlad. Tovrstna zamislica ne bo ohladila celotne sobe, obenem pa lahko povzroči vlago in rast plesni, kar pa nikakor ni dobro za otrokovo zdravje.

Če želite ohladiti otroško sobo na pravilen način, razmislite o naprednih rešitvah VELUX za zaščito pred vročino in nadzor dnevne svetlobe. Zatemnitvenena senčila VELUX vam omogočajo dober spanec ponoči in podnevi, prosojna senčila pa nadzor nad svetlobo - rešitve VELUX vam tako pomagajletju.
Medtem, ko je dnevna svetloba ključna za izvedbo otroških aktivnosti čez dan, je pomembno tudi, da jim za udobno spanje zagotovimo prijetno hladen in zatemnjen prostor. Otroška kolekcija senčil Siesta ponuja široko izbiro vzorcev in barv, s katerimi lahko otroško sobo naredite zabavno in prijetno. Kolekcija vključuje tudi kombinacijo senčila Siesta + plise, ki ima dvojno funkcijo: nadzor nad količino svetlobe v prostoru ali zatemnitev prostora za nemoten spanec. 

Da bo prostor ostal hladen, razmislite tudi o zunanjih senčilih VELUX za zaščito pred vročino. Senčila so enostavna za namestitev, ne zastirajo pogleda skozi okno in tudi v najbolj vročih poletnih dneh pomagajo, da prostor ostane opazno hladnejši. Z otroško kolekcijo notranjih senčil in zunanjimi senčili VELUX proti vročini lahko ustvarite udobno in varno okolje za spanje, ustvarjanje in igro vašega otroka.
Ko je prevroče in ste prezaposleni, da bi razmišljali še o tem kako ohladiti prostor, se vsaka hitra rešitev zdi odlična. Skleda polna ledu, postavljena pred ventilator, da se ustvarja hladna meglica. Zanimivo. Pa deluje? Mi menimo, da ne, sploh pa ne v večjem prostoru. Poleg tega se led topi in ga je treba stalno menjati, kar zahteva dodatno delo in čas. Zaradi taljenja ledu lahko povečana vlaga povzroči rast plesni in poškoduje elektronske naprave, to pa povzroča nevarnost požara ali zdrsa.

Namesto trika z ledom in ventilatorjem razmislite raje o varnejši možnosti, ki vam hkrati nudi tudi ohranjanje prijetne temperature - to vam omogočajo napredne rešitve VELUX. Led pa naj gre v ledeni čaj.
Ker ste verjetno ves čas zaposleni s službenimi ter družinskim obveznostmi, poleg tega pa imate tudi polno glavo najrazličnejših misli in skrbi, lahko ohranjanje hladnega doma zaupate strokovnjakom. Opremite vaš dom s sistemom VELUX ACTIVE, ki s senzorji NETATMO samodejno nadzoruje notranjo klimo vašega doma (nadzoruje tempreraturo, vlago in CO2). Zagotovite si naravno prezračevanje in vsak dan uživajte v svežem zraku! Napreden avtomatiziran sistem samodejno odpira/zapira senčila ter strešna okna in omogoča redno prezračevanje prostora. Samodejno skrbi tudi za zapiranje strešnih oken v primeru dežja, saj je povezan z lokalnimi vremenskimi napovedmi. 

Če ste ljubitelj rastlin veste, da jim morate za primerno rast zagotoviti dovolj dnevne svetlobe in ravno prav vlage. Pod tušem obesiti mokro zaveso in pustiti teči mrzlo vodo, da bi ustvarili hladno meglico, se lahko v pripeki poletja celo zdi pametna ideja.


A kaj, ko lahko s tem škodujete tako rastlinam kot tudi celotnemu domu. Previsoka vrednost vlage ni le škodljiva za vaše rastline, lahko vodi tudi do razvoja plesni v temnejših kotih kopalnice. Obenem pa je takšen način porabe vode zelo neekonomičen in neprijazen do okolja. Zato namesto tega raje razmislite o namestitvi notranjih in zunanjih senčil VELUX, ki bodo poskrbela za zaščito pred vročino in nadzor svetlobe. Rastline vam bodo hvaležne.

Rastline poživijo dom in z namestitvijo senčil na strešna okna, lahko končno ustvarite prostor, v katerem se bodo počutile dobro in zdravo, tako kot vi.

Prosojno plise senčilo je povsem enostavno za namestitev. Poleg tega filtrira svetlobo na mehek način, zagotavlja zasebnost in ustvarja popolno okolje za vas in za vaše rastline. Notranja senčila lahko kombinirate tudi z zunanjimi senčili ali roletami, da ohranite vašo mansardo bolj varno, hladnejšo in še vedno ravno prav svetlo.
Zelene rešitve so vedno odlična izbira, ampak le takrat, kadar so tudi učinkovite. Že res, da za obešanje mokrih rjuh med odprtimi vrati ne potrebujete električne energije, a obenem na ta način ustvarite dodatno vlago v vašem domu. Previsoka vlaga pa lahko vodi do nevarnosti zdrsa, pojava plesni in morebitne druge škode na električnih napravah. Predvsem pa ne ustvarja občutka prijetnega in udobnega bivanja. Izberite raje pametnejši način za hlajenje vašega doma!
Zelene rešitve so pametna in okolju prijazna izbira, saj temeljijo na tehnologiji, ki zagotavlja največjo učinkovitost in udobje v vašem domu.

Zunanje rolete na solarni pogon prepuščajo do 93 % manj toplote v vaš dom. So praktične, učinkovite in sodobnega videza. Preprečujejo vdor poletnih sončnih žarkov v vaš dom in zagotavljajo visoko raven zaščite pred vročino. Pozimi pa zaustavljajo toplotne izgube in ohranjajo toploto znotraj vašega doma. Izdelana so iz visoko trpeženega poliestrskega materiala, ki zagotavlja učinkovito zatemnitev, tako da lahko mirno spite podnevi in ponoči. Če želite v prostor spustiti nekaj dnevne svetlobe, pa na vaša strešna okna namestite notranja senčila iz kolekcije Nature Collection, ki zmanjšujejo količino vpadne svetlobe, zagotavljajo zasebnost in so narejene iz recikliranih materialov.