Manj vročine, več udobja

Dodajte strešnim oknom zunanja senčila ali rolete na strešna okna VELUX!

Kdo nadzira temperaturo v vaši mansardi?

Dnevi nevzdržne vročine so zdaj preteklost – vsaj v podstrešnih sobah! Dodajte strešnim oknom VELUX zunanja senčila ali rolete, da boste lahko uživali v prijetnih temperaturah. V nadaljevanju izveste, kako!

Kako deluje?

Namesto vlaganja energije in denarja v ohlajenje prostora, v katerem so že visoke temperature, raje preprečite, da bi vročina vstopila vanj.

Z namestitvijo zunanjega senčila ali rolete na vaše strešno okno VELUX preprečite sončnim žarkom, da bi ogreli okenska stekla.
To pomeni do 93 %* manj vročine v podstrešnih prostorih!

Uživajte v prijetno hladni mansardi tudi v najbolj vročih dneh!

Odkrijte celotno ponudbo > 

*Odvisno od vrednosti sončne prepustnosti stekla strešnega okna.

Ali je lahko v prostoru vseeno kaj svetlobe?

Zunanja senčila in rolete omogočajo tudi nadzor nad količino svetlobe v prostoru.

Če želite preprečiti vdor vročine, vendar v prostorih potrebujete svetlobo, izberite zunanje mrežasto senčilo. Narejeno je iz prosojne tkanine, tako da boste lahko še naprej uživali v razgledu!

Zunanje rolete VELUX pa zagotavljajo odlično zatemnitev in zaščito pred vročino – za hladno in sproščujoče vzdušje.

zunanjimi senčili pa bodo zaščitena tudi vaša okenska stekla, ki jih lahko poškodujejo nevihte in toča.

Odkrijte celotno ponudbo > 

Ali deluje samodejno?

Zunanje mrežasto senčilo je na voljo v 3 različicah: ročno in električno upravljanje ter na solarni pogon. Vse omogočajo preprosto namestitev od znotraj ter so združljive z večino strešnih oken VELUX. Zunanji roleti ALU in SOFT sta na voljo le v elektrificirani izvedbi in se ju namesti nad zunanji okenski okvir.

Elektrificirana senčila na solarno ali električno napajanje se enostavno upravlja s pomočjo stenskega stikala ali prek pametnega telefona, z aplikacijo VELUX App Control!

Za popolnoma avtomatizirano izkušnjo, izberite sistem VELUX Acitve, ki bo namesto vas poskrbel za optimalno temperaturo in svetlobo v prostoru, zagotovil dovolj svežega zraka in po potrebi uravnaval odpiranje in zapiranje senčil. VELUX ACTIVE with NETATMO lahko zazna notranjo in zunanjo temperaturo ter samodejno upravlja okna in senčila VELUX. 

Odkrijte naše rešitve za pametni dom >

Kdo lahko opravi namestitev?

Strešna okna VELUX so že pripravljena za namestitev zadnjega dodatka: senčil ali rolet.

Originalni izdelki VELUX so vedno medsebojno združljivi in vse, kar potrebujete, je vključeno v paket. Brez merjenja, rezanja ali prirezovanja – preprosto pritrdite in že je pripravljeno za uporabo!

Preverite, kako preprosta je namestitev >

Kateri izdelek je pravi za vas?

Zunanje mrežasto senčilo, zunanja roleta SOFT ali klasična roleta ALU? Dovolite, da vam pomagamo pri izbiri! Za več informacij si oglejte videoposnetek.
Več podrobnosti je na voljo tudi v e-vodiču po zunanjih senčilih.

Poiščite najboljšo rešitev zase

Kako si predstavljate svoja strešna okna?

Kako namestiti zunanja mrežasta senčila?

Vaša strešna okna VELUX so pripravljena na namestitev senčil! Upoštevajte 3 preproste korake, ki so pojasnjeni v našem videoposnetku o zunanjih mrežastih senčilih z ročnim upravljanjem, in to storite sami v 5 minutah!

Za namestitev zunanjih mrežastih senčil z električnim upravljanjem ali na solarni pogon, mehkih senčil in rolet VELUX lahko zaprosite monterje izdelkov VELUX za strokovno podporo.

Poiščite monterja izdelkov VELUX >

Ali potrebujete pomoč?

Naši strokovni svetovalci so vam na voljo na telefonski številki + 386 1 724 68 68 in prek spleta - obrazec za stik.