Izkoristite
brezplačno
dostavo

Rolo senčilo VELUX

Izkoristite
brezplačno
dostavo

Omili direktno svetlobo

Rolo senčilo

Zmehčajte sončno svetlobo in preprečite bleščanje

Rolo senčilo nudi:

 • Zaščito proti bleščanju
 • Brezstopenjsko nastavljanje
 • Na voljo v 15 barvah in vzorcih

Rolo senčilo VELUX je varčna rešitev za zmehčanje sončne svetlobe in več zasebnosti.
Oglejte si, kako deluje senčilo

Ponujamo pravo senčilo za vse sloge

Na voljo v 15 različnih barvah in vzorcih.

Rolo senčilo VELUX zmehča svetlobo, ki vstopa v prostor. Mehčanje svetlobe se spreminja glede na barvo senčila.

Kakšno upravljanje senčila naj izberem?

Za izbiro ustreznega upravljanja svojega senčila VELUX morate upoštevati, kje imate postavljeno strešno okno in kako pogosto pričakujete, da boste upravljali senčilo.

 
Senčila s solarnim in električnim pogonom imajo daljinsko upravljanje in so idealna izbira pri strešnih oknih VELUX izven dosega rok ali pri tistih, ki želijo svoj podstrešni prostor obogatiti z malo inovativnega prestiža. Ročno zunanje mrežasto senčilo se ne more vgraditi na strešna okna z daljinskim upravljanjem.

Ročno upravljanje s tremi stopnjami ali brezstopenjskim nastavljanjem

Rolo senčila z ročnim upravljanjem so zelo preprosta za uporabo. Senčilo je pritrjeno na zgornjo kaseto strešnega okna in potuje po stranskih kanalih, kar zagotavlja gladko delovanje ter brezstopenjsko nastavljanje. Z drogom za upravljanje spodaj zlahka dvignete ali spustite spodnji del senčila po svojih željah. 

Za lažje upravljanje ročnih senčil z drogom za upravljanje so na voljo tudi palice za upravljanje, podaljški palic in prilagodilniki.

Daljinsko upravljanje z električnim pogonom

Siesta senčila z daljinskim upravljanjem in električnim pogonom se upravlja z upravljalnim stikalom VELUX INTEGRA®, ki je bil prvotno priložen vašemu strešnemu oknu VELUX INTEGRA®. To je intuitivna rešitev, s katero svoja senčila zlahka upravljate na daljavo. Upravljalno stikalo VELUX INTEGRA® namestite tam, kjer ga potrebujete. Upravljanje poteka po enosmerni brezžični komunikaciji. Senčilo lahko upravljate od koder koli v prostoru.Senčilo lahko po potrebi dvignete in spustite tudi ročno z drogom za upravljanje na dnu senčila.  

Kaj pa če nimam strešnega okna z električnim pogonom VELUX INTEGRA®?  

Če nimate strešnega okna z električnim pogonom VELUX INTEGRA®, vendar želite dobiti senčilo z električnim pogonom, preizkusite krmilni sistem KUX 100. Z njim lahko uporabite senčila ali rolete VELUX z električnim pogonom na strešnih oknih z ročnim upravljanjem. Preizkusite lahko tudi krmilni sistem KMX 100, ki avtomatizira vaše celotno ročno strešno okno. S krmilnim sistemom KMX 100 lahko upravljate več električnih izdelkov. 

 


 

Daljinsko upravljanje s solarnim pogonom  

Siesta senčila z daljinskim upravljanjem in solarnim pogonom se upravlja z upravljalnim stikalom VELUX INTEGRA®, ki je bil prvotno priložen vašemu strešnemu oknu VELUX INTEGRA®. To je intuitivna rešitev, s katero svoja senčila zlahka upravljate na daljavo. Upravljalno stikalo VELUX INTEGRA® namestite tam, kjer ga potrebujete. Upravljanje poteka po enosmerni brezžični komunikaciji. Senčilo lahko upravljate od koder koli v prostoru.

 


Senčila s solarnim pogonom lahko po potrebi upravljate tudi ročno. Baterija, ki se polni s sončno energijo, zadošča za do 600 premikov tudi če ni sončne svetlobe za polnjenje.

Poiščite ceno za rolo senčilo!

Navodila za vgradnjo

Preprosta vgradnja s sistemom VELUX Pick&Click!®

Naši vnaprej vgrajeni patentirani vgradni nosilci so standardno vgrajeni v vsa strešna okna VELUX – prilegajo se vsem senčilom VELUX, tako da omogočajo nemoteno vgradnjo. Navodila za vgradnjo so priložena ob nakupu senčila.

Navodila za vgradnjo

Datoteke PDF vsebujejo podrobna ilustrirana navodila, ki vas natančno vodijo skozi vsak korak postopka vgradnje. Za branje datotek PDF morate imeti v svojem računalniku nameščen program Acrobat Reader. Orodje je brezplačno in ga lahko brezplačno prenesete iz spletnega mesta Adobe.

Rolo senčilo VELUX – ročno upravljanje
Rolo senčilo VELUX – ročno upravljanje s kljukicami
Rolo senčilo VELUX – daljinsko upravljanje z električnim pogonom
Rolo senčilo VELUX – daljinsko upravljanje s solarnim pogonomPrivoščite si več udobja, tako da kombinirate svoje rolo senčilo VELUX z ...

Rolo senčilo združite z mrežastim senčilom ali roleto VELUX za dodatno zaščito proti vročini in s komarnikom VELUX za okolje brez mrčesa – tudi ko je okno odprto.

Pozor! Ne pozabite, da ni mogoče kombinirati senčil na električni in solarni pogon.

Zunanje mrežasto senčilo

 • Zaščita proti vročini
 • Prosojna tkanina
 • Vgradnja z notranje strani

Zunanje mrežasto senčilo VELUX ustavi sončne žarke še preden pride do stekla, kar zaustavi sončno toploto do 70 %. Tako pomaga ohraniti udobje v vašem prostoru tudi ob toplih sončnih dneh. Tkanina je prosojna, tako da lahko še vedno uživate v razgledu.

Zunanja roleta ALU

 • Zaščita proti vročini
 • Popolna tema
 • Izolacija in zmanjšanje hrupa

Zunanja roleta VELUX je kot nalašč za vsako podnebje ali letni čas, saj prepreči pregrevanje prostora poleti, ohranja toploto pozimi in omogoča popolno zatemnitev prostora v vsakem trenutku dneva.

Komarnik

 • 100-odstotna zaščita proti mrčesu
 • Trpežna prosojna tkanina
 • Ne ovira razgleda

S komarniki VELUX lahko uživate v svežem zraku – brez mrčesa. So preprosti za uporabo in se prilegajo vsem strešnim oknom VELUX. Kadar komarnika ne uporabljate, se zloži v tanko aluminijasto zgornjo kaseto.

 

Morda vam bo všeč tudi

Plise senčilo

 • Mehko razprši dnevno svetlobo
 • Prilagodljivo brezstopenjsko nastavljanje od zgoraj in spodaj
 • 20 različnih barv in modelov

Plise senčilo je eleganten način za zagotovitev zasebnosti, pri tem pa prostor napolni s prijetno mehko svetlobo. Postavite ga lahko poljubno od zgoraj ali spodaj in omilite diretno svetlobo ter dekorirate prostor.

Žaluzija

 • Nudi zasebnost in uravnavanje svetlobe
 • Brezžično upravljanje
 • Odporno proti vlagi in z enostavnim čiščenjem

Žaluzija VELUX zahteva malo vzdrževanja in je odporna proti vlagi, tako da je idealna za kopalnice ter kuhinje. Edinstvena zasnova upravljanja z drsnikom odpravlja moteče viseče vrvice. Letve preprosto nagnite v poljubno smer in nastavite kot ter količino svetlobe.

7
Razlogov za izbiro senčil VELUX
 • Popolna kombinacija z vašim strešnim oknom VELUX
 • Senčila VELUX se vgradijo hitro in enostavno
 • Ponujamo pravo senčilo za vse potrebe
 • Vedno na dosegu
 • Kvaliteta za dolgo uporabo
 • Izberite pravo senčilo
 • Inovativne zasnove in slogi