Primeri mansard:

Oživljena zgodovina – sodobna preobrazba

Zgodbe iz prve roke o izkušnjah z izdelki VELUX, ki jih pripovedujejo veseli lastniki domov.

»Ohranjamo čar in obenem pridobivamo sodobne prostore.«

Martin Strobl ml.

Preberite našo zgodbo

  • V prenovi hiše Toma in Nine v mestu Herne se prepletata starinski čar in sodoben pridih. Njuna pot odraža sanje o prostornem in svetlem domu, v katerem je ohranjen karakter in vpeljana zračnost prostorov.

  • V središču mesta Herne se je paru izpolnila želja po svojem domu, ko jima je star znanec ponudil prodajo stare hiše iz 30. let prejšnjega stoletja. Pripravljena sta bila na obsežno modernizacijo, na poti prenove pa sta tudi čakala prihod novega družinskega člana. Podstrešje, ki je bilo nekoč skrito, je zdaj oživelo s strešnimi okni VELUX, ki so omogočila preoblikovanje prostora.

  • Najbolj izstopa preobrazba podstrešja. Prej so tam bili glasbeni prostori in shramba, zdaj pa garderoba, otroška soba in spalnica. Z rešitvijo VELUX 3 v 1 je prišlo do čudovite preobrazbe, ki prostor napolni z naravno svetlobo. Podstrešje pa ni ponudilo samo bivalnega prostora, ampak je omogočilo tudi igralno sobo za Tomove in Ninine otroke.

  • Par je pri zasnovi spoštoval tradicijo, obenem pa vnesel novosti. Površina velikih sodobnih oken je uravnotežena s prenovljenimi originalnimi lesenimi tlemi. Posebno pozornost sta namenila podrobnostim, saj so vključeni lito železni radiatorji, nostalgična stikala in razkošne obrobe, kar ustvarja harmonično mešanico preteklosti in sedanjosti.

  • Po nekaj mesecih v prenovljenem domu sta Tom in Nina izredno zadovoljna z rezultatom. S prenovo se je stara hiša spremenila v sodobno zatočišče, v katerem se prepletata zgodovinska eleganca in sodobno udobje. Hiša je ponovno oživela in uresničila družinske sanje o prostornem in dobro osvetljenem domu.

Zakaj se še niste odločili za izdelke VELUX?

Preberite, kateri miti in strahovi glede strešnih oken niso resnični.

Odlična zaščita pred vročino poleti

Strešna okna VELUX zagotavljajo popolno rešitev za neizprosno poletno vročino. Udobje lahko povečate z dodatki, ki omogočajo najboljšo toplotno zaščito za strešna okna. Zunanja mrežasta senčila ali rolete lahko zmanjšajo pregrevanje za 76–94 % (odvisno od izdelka), kar znatno vpliva na notranjo temperaturo in izboljša toplotno ugodje. Strešna okna v kombinaciji z zunanjo dodatno opremo so preprosto najboljša rešitev.

Strešna okna lahko postanejo vlažna

Zakaj se na strešnih oknih in okoli njih nabirajo kapljice vode? Med vsakodnevnim bivanjem (dihanje, kuhanje itd.) se ustvari v notranjih prostorih veliko vlage, ki kondenzira na hladnih površinah, kar vidimo na okenskem steklu. Prezračevanje je zelo pomembno v boju proti vlagi, zato poskrbite za redno zračenje. Drug razlog je lahko neustrezen sestav strešne konstrukcije in pomanjkanje parne zapore za mavčno ploščo ali pod notranjo leseno oblogo. Pozimi potuje topel zrak iz notranjosti ven in če ni parne zapore tudi v konstrukcijo. V stiku s hladnim zrakom lahko pride do kondenzata, ki v obliki vode priteče v prostor, kjer koli je to možno. Z namestitvijo parne zapore ob vgradnji strešnega okna se izognete temu tveganju.

Berite naprej

Zakaj izbrati rešitve VELUX?

Preobrazba prostorov

Z našimi rešitvami za dnevno svetlobo imate večji bivalni prostor pod streho, dom pridobi na vrednosti, vaše počutje in doživljanje prostora pa se izboljšata brez primere.

Višja vrednost doma 

Lahko ste prepričani, da bo vaša naložba v rešitve z izdelki VELUX zvišala vrednost nepremičnine in se vam bogato poplačala.

Brezskrbnost v vašem domu

Z našim širokim izborom notranjih in zunanjih senčil, nadomestnimi deli ter popravili vam zagotavljamo, da boste prejeli najboljšo možno izkušnjo.

Na voljo smo vam za pomoč

Naša ekipa je predana zagotavljanju popolnega zadovoljstva od trenutka, ko se obrnete na nas, med svetovanjem in pri končni namestitvi / vgradnji izbranega izdelka VELUX.

Neomajna kakovost

Vaše potrebe nas usmerjajo. Od leta 1941 neprenehoma razvijamo in izpopolnjujemo naše izdelke ter jih izdelujemo tako, da so trajni.

Odgovorna izbira

Kakovost življenja lahko izboljšate s trajnostnimi rešitvami, ki so dobre tako za vas kot za planet.