FOTOGRAF | Patricia Weisskirchner, ARHITEKT | Strobl Architektur

Primeri mansard:

Mansarda, obsijana z dnevno svetlobo

Zgodbe iz prve roke o izkušnjah z izdelki VELUX, ki jih pripovedujejo veseli lastniki domov.

FOTOGRAF | Patricia Weisskirchner, ARHITEKT | Strobl Architektur

»Moja služba mi je neizmerno všeč, čeprav je včasih naporna in mi vzame vso energijo. V takšnih dneh se spravim v boljšo voljo tako, da gledam navdihujoče projekte in berem o njih, pogosto v katalogih VELUX. Lepo je biti del tega.«

Martin Strobl ml.

Preberite našo zgodbo

  • V središču avstrijskega Gradca se v stanovanju na ulici Schillerstrasse čudovito dopolnjujeta svetloba in dizajn. Družinsko arhitekturno podjetje Strobl Architektur, ki ga vodita Martin Strobl s sinom ter s podporo gospe Strobl, je oživilo obstoječ prostor z izjemno preobrazbo. Z inovativnimi rešitvami, nastalimi v sodelovanju, se strešna okna VELUX harmonično prilegajo svetli notranjosti, kar ponazarja, kako lahko sinergija arhitekture in naravne svetlobe ustvari sodobno zatočišče v zgodovinski stavbi.

  • V graškem stanovanju na ulici Schillerstrasse je Martin Strobl mlajši med študijem raziskoval strehe starih hiš in podstrešij ter se nanje osredotočil tudi v svoji diplomi. Zgodovina stavbe, ki je bila poškodovana v 2. svetovni vojni, je leta 2008 navdihnila družino za izvedbo projekta prenove in preoblikovanja.

  • S projektom sta oče in sin zasnovala novo, simetrično streho, ki je lepo usklajena z dvokapnicama na obeh straneh. Vodoravna zasteklitev je oživela fasado in tudi omogočila dvig stropa v spodnjih stanovanjih. Oče in sin sta imela vlogo arhitektov in vlagateljev, zato sta lahko eksperimentirala, kar je prineslo sodobne rešitve za urbano bivanje.

  • Vključitev strešnih oken VELUX je bila ključnega pomena za zagotavljanje zadostne količine dnevne svetlobe. Ker sta arhitekta med načrtovanjem namenila pozornost porazdelitvi dnevne svetlobe, so osvetljeni tudi vogali prostora in poševni stropovi. Za Martina Strobla mlajšega je pri ustvarjanju popolne domačnosti prostorov najpomembnejša svetloba.

  • Sodobna preobrazba podstrešja se ponaša s prostori, prežetimi s svetlobo. Z odražanjem tradicionalne tipologije dizajn uravnoteži funkcijo in obliko. Konstrukcija iz smrekovega lesa s prozorno belim premazom prostor dodatno vizualno obogati, rešitve za energijsko učinkovitost pa zagotavljajo udobje in trajnost.

Zakaj se še niste odločili za izdelke VELUX?

Preberite, kateri miti in strahovi glede strešnih oken niso resnični.

FOTOGRAF | Patricia Weisskirchner, ARHITEKT | Strobl Architektur

Pravijo, da so podstrešja ozka in neudobna.

Podstrešja lahko preprosto spremenite v prostorno in udobno mansardo z ustreznim načrtovanjem in postavitvijo pohištva. Če prostor pametno izrabite in pohištvo prilagodite poševnini, lahko uživate v prostorni in udobni mansardi.

Pravijo, da so lahko mansarde pozimi mrzle.

V večini primerov so razlog za te slabe izkušnje neustrezna izolacija strehe ali stara strešna okna s slabim tesnenjem. Strešna okna VELUX zagotavljajo kakovost več desetletij. Njihova trpežna zunanja obroba in vodotesen način vgradnje, odporen na vse vremenske razmere, bosta zaščitila podstrešje v vsakem vremenu in omogočila brezskrbno bivanje.

Berite naprej

Zakaj izbrati rešitve VELUX?

Preobrazba prostorov

Z našimi rešitvami za dnevno svetlobo imate večji bivalni prostor pod streho, dom pridobi na vrednosti, vaše počutje in doživljanje prostora pa se izboljšata brez primere.

Višja vrednost doma 

Lahko ste prepričani, da bo vaša naložba v rešitve z izdelki VELUX zvišala vrednost nepremičnine in se vam bogato poplačala.

Brezskrbnost v vašem domu

Z našim širokim izborom notranjih in zunanjih senčil, nadomestnimi deli ter popravili vam zagotavljamo, da boste prejeli najboljšo možno izkušnjo.

Na voljo smo vam za pomoč

Naša ekipa je predana zagotavljanju popolnega zadovoljstva od trenutka, ko se obrnete na nas, med svetovanjem in pri končni namestitvi / vgradnji izbranega izdelka VELUX.

Neomajna kakovost

Vaše potrebe nas usmerjajo. Od leta 1941 neprenehoma razvijamo in izpopolnjujemo naše izdelke ter jih izdelujemo tako, da so trajni.

Odgovorna izbira

Kakovost življenja lahko izboljšate s trajnostnimi rešitvami, ki so dobre tako za vas kot za planet.