Primeri mansard:

Podstrešje, spremenjeno v popoln dom

Zgodbe iz prve roke o izkušnjah z izdelki VELUX, ki jih pripovedujejo veseli lastniki domov.

»Štiričlanska družina je spremenila prej neuporabljeno podstrešje v Berlinu tako, da ustreza njihovim željam. Te vključujejo veliko prostora za otroke, velik prostor za bivanje, kuhanje in uživanje obrokov ter tudi ogromno dnevne svetlobe.«

Marcus Schröger, podjetje Urbansky Architekten

Preberite našo zgodbo

  • Bärbel Stolz in njen mož Sebastian sta iskala večje stanovanje za svojo štiričlansko družino. Ko sta dobila priložnost, da kupita prazno podstrešje v bloku iz poznega 19. stoletja, ki se nahaja na eni izmed stranskih ulic berlinskega trga Helmholtzplatz, nista omahovala niti za trenutek. Izkoristila sta edinstveno priložnost, da ustvarita enkraten dom za svojo edinstveno družino in tako so se stene, prekrite z grafiti, hitro spremenile v družinski dom.

  • Okna VELUX so popolnoma ustrezala njihovim edinstvenim potrebam, tako z arhitekturnega kot tudi umetniškega vidika. Po vgradnji oken je svetloba napolnila vse kotičke prostora. Vse sobe v stranskem in zadnjem delu stavbe imajo velike površine, ki so kot nalašč za osvetlitev s strešnimi okni VELUX. Kakovost oken je bilo pomembno vprašanje, saj se podstrešja poleti rada pregrevajo, v hladnejših mesecih pa težko ogrejejo.

  • Bärbel in Sebastian sta želela imeti na podstrešju veliko prostora in svetlobe. Strešna okna in okna za ravno streho VELUX so bila ustrezna rešitev. Zgoraj vpeta strešna okna VELUX omogočajo neoviran pogled na horizont ter povečajo količino naravne svetlobe. Čudovita zasnova oken za ravno streho VELUX ponese čarobnost dnevne svetlobe v dom. Okno za ravno streho ima dvoslojno ali troslojno zasteklitev, ki zagotavlja odlično energijsko učinkovitost, obenem pa zmanjšuje hrup dežja, toče ali gostega prometa.

  • VELUX ponuja impresivno kombinacijo dveh strešnih oken z dodanima dvema spodnjima oknoma, ki odpreta in preoblikujeta vsak prostor. Ta kombinacija zagotavlja čudovit razgled na nebo in okolico, fiksen spodnji element pa poskrbi za varnost, še posebej v otroških sobah.

  • Hodnik je dolg in dovolj svetel za postavitev mize za barvanje in ustvarjanje, ki jo uporabljata oba otroka. Udobna postelja na hodniku pod največjim oknom za ravno streho je priljubljen kraj za druženje. »Tukaj se crkljava z otrokoma, se skupaj igramo in jima bereva zgodbe. Zaradi električnega pogona lahko to okno za ravno streho priročno odpreva z daljinskim upravljalnikom,« razlaga lastnica.

Zakaj se še niste odločili za izdelke VELUX?


Preberite, kateri miti in strahovi glede strešnih oken niso resnični.

Pravijo, da so strešna okna na splošno glasna zaradi vetra in dežja

Zmanjšanje hrupa je zelo odvisno od kakovosti uporabljenih materialov, kar velja tudi za vse druge izolacije. Rešitve s strešnimi okni VELUX odlično zmanjšujejo hrup in preprečujejo, da bi na podstrešju nastajal prepih.

Pravijo, da podstrešja hitro izgubijo toploto

Toplotna izolacija je ključna za energijsko učinkovitost. Rešitve s strešnimi okni VELUX so zasnovane tako, da prihranite pri stroških energije zaradi boljše izolacije.

Berite naprej

Zakaj izbrati rešitve VELUX?

Preobrazba prostorov

Z našimi rešitvami za dnevno svetlobo imate večji bivalni prostor pod streho, dom pridobi na vrednosti, vaše počutje in doživljanje prostora pa se izboljšata brez primere.

Višja vrednost doma 

Lahko ste prepričani, da bo vaša naložba v rešitve z izdelki VELUX zvišala vrednost nepremičnine in se vam bogato poplačala.

Brezskrbnost v vašem domu

Z našim širokim izborom notranjih in zunanjih senčil, nadomestnimi deli ter popravili vam zagotavljamo, da boste prejeli najboljšo možno izkušnjo.

Na voljo smo vam za pomoč

Naša ekipa je predana zagotavljanju popolnega zadovoljstva od trenutka, ko se obrnete na nas, med svetovanjem in pri končni namestitvi / vgradnji izbranega izdelka VELUX.

Neomajna kakovost

Vaše potrebe nas usmerjajo. Od leta 1941 neprenehoma razvijamo in izpopolnjujemo naše izdelke ter jih izdelujemo tako, da so trajni.

Odgovorna izbira

Kakovost življenja lahko izboljšate s trajnostnimi rešitvami, ki so dobre tako za vas kot za planet.