Primeri mansard:

Načrtovanje novega doma v Berlinu z dnevno svetlobo

Zgodbe iz prve roke o izkušnjah z izdelki VELUX, ki jih pripovedujejo veseli lastniki domov.

V poletnem času pustimo ugasnjene luči vse do poznega večera, saj imamo, zaradi strešnih oken, v vseh prostorih dovolj svetlobe od zunaj.

Marko Schneider, zasebni lastnik

Zakaj preoblikovati podstrešje s strešnimi okni VELUX?

  • V Berlinu je skoraj nemogoče najti gradbeni projekt, kjer si je možno prilagoditi tlorisno zasnovo. »Zakaj ne bi preprosto kupili neizkoriščeno podstrešje in ga razširili?« si je mislila družina Schneider. In to so naredili! V samo osmih mesecih so uresničili sanje o načrtovanju lastnega stanovanja. Pri tem je družina ubrala pot, ki postaja vse bolj priljubljena – izgradnja prostora znotraj urbanega okolja. To je gradnja, ki poteka na praznem ali nezazidanem območju znotraj obstoječe skupnosti.

  • Zaradi velikih okenskih površin dom ostane topel tudi v hladnejših dneh. »Jeseni nam skoraj ni treba kuriti, medtem ko znanci začnejo kuriti že pred tedni,« pravi Marko Schneider o učinkoviti izrabi sončne energije. Otroka Sherine in Marka sta prav tako navdušena nad velikimi okni v svojih sobah. »Hčerka velikokrat leži na preprogi pod oknom, kjer se igra ali gleda v nebo in v različnih oblikah oblakov prepoznava svoje najljubše živali,« razlaga mama.

  • Strešne površine na ulični strani nismo mogli preveč spreminjati, zato smo morali teraso in frčade stanovanja zgraditi na severni strani stavbe, ki gleda na dvorišče. Toda zakonca Schneider sta iz nuje potegnila najboljše in se odločila, da v sobah na južni strani vgradita več strešnih oken VELUX.

  • Zgoraj vpeta strešna okna VELUX se upravljajo z elegantno kljuko na spodnji strani okna in omogočajo neoviran pogled na horizont ter povečajo količino dnevne svetlobe. Strešna okna VELUX na solarni in električni pogon so popolna za primere, ko je okno izven dosega roke, kot v primeru obokanega stropa. Z inovativnim sistemom daljinskega upravljanja oken ter notranjih in zunanjih senčil jih lahko enostavno odprete ali zaprete s pritiskom gumba. 

  • »Tukaj se zares počutimo kot doma, tako v stanovanju kot v soseski,« pravi Sherina Schneider. Dnevna soba, polna svetlobe, je postala najljubše zbirališče družine. »Poleti nam ni treba prižigati luči do poznega večera, ker strešna okna napolnjujejo prostor z obilico svetlobe.« Družina si je ustvarila dom, ki ustreza potrebam njenih članov, obenem pa so ohranili območje in spoštovanje do stavbe, ki so si jo izbrali za dom. S preoblikovanjem podstrešja v dom so dobili priložnost, da ostanejo v mestu, a z novim začetkom.

Zakaj se še niste odločili za izdelke VELUX?


Preberite, kateri miti in strahovi glede strešnih oken niso resnični.

Pravijo, da so lahko mansarde poleti vroče.

Kako zaznavamo toploto je odvisno od več dejavnikov, kot so vlaga, oblačila, uporabljeni materiali v stavbi in prezračevanje. Dobra novica je, da strešna okna VELUX omogočajo za 75 % hitrejše prezračevanje kot navadna okna. Največje udobje lahko poleti dosežete z našimi zunanjimi mrežastimi senčili ali roletami, ki učinkovito preprečujejo segrevanje prostora.

Pravijo, da so lahko mansarde pozimi mrzle.

V večini primerov so razlog za te slabe izkušnje neustrezna izolacija strehe ali stara strešna okna brez ustreznega tesnenja. Strešna okna VELUX zagotavljajo kakovost več desetletij. Trpežna zunanja obroba in vodotesen način vgradnje bosta naredila mansardo odporno na vse vremenske razmere in omogočila brezskrbnost še mnogo let.

Beri naprej

Zakaj izbrati rešitve VELUX?

Preobrazba prostorov

Z našimi rešitvami za dnevno svetlobo imate večji bivalni prostor pod streho, dom pridobi na vrednosti, vaše počutje in doživljanje prostora pa se izboljšata brez primere.

Višja vrednost doma 

Lahko ste prepričani, da bo vaša naložba v rešitve z izdelki VELUX zvišala vrednost nepremičnine in se vam bogato poplačala.

Brezskrbnost v vašem domu

Z našim širokim izborom notranjih in zunanjih senčil, nadomestnimi deli ter popravili vam zagotavljamo, da boste prejeli najboljšo možno izkušnjo.

Na voljo smo vam za pomoč

Naša ekipa je predana zagotavljanju popolnega zadovoljstva od trenutka, ko se obrnete na nas, med svetovanjem in pri končni namestitvi / vgradnji izbranega izdelka VELUX.

Neomajna kakovost

Vaše potrebe nas usmerjajo. Od leta 1941 neprenehoma razvijamo in izpopolnjujemo naše izdelke ter jih izdelujemo tako, da so trajni.

Odgovorna izbira

Kakovost življenja lahko izboljšate s trajnostnimi rešitvami, ki so dobre tako za vas kot za planet.