{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Fotografije: Robert Chmielecki
Uživanje v pogledu na oblake iz vašega doma

Predstavljajte si, da ležite na polju cvetlic, gledate oblake ali pa samo zaprte oči in še vedno čutite, kako se sonce pomika po nebu. Ali ni to zdravilo za ves stres in tesnobo sodobnega sveta? Zdaj pa si predstavljajte, da imate enako povezavo z naravo kar v notranjosti svojega doma! To je bila zamisel za ta dom na Poljskem, ki je združil pametno zasnovo in premišljeno načrtovanje. Ta prostorni dvojček z uporabnim podstrešjem je bil zasnovan na individualnem arhitekturnem projektu, izstopa pa zaradi svoje edinstvene kombinacije tradicionalne oblike s sodobnim pridihom. Dom izkorišča prednosti pokrajine in orientacijo prostororv, tako da se sonce ves dan premika skozi stavbo, prostori pa se kopajo v dnevni svetlobi.
Okna v vsakem notranjem prostoru, vključno s prostorom nad stopnicami, izboljša zdravje in počutje lastnikov, sodobne solarne instalacije pa ohranjajo račune za elektriko presenetljivo nizke.

Povezanost z naravo preko oken

Na podstrešju, kjer so spalnice, je bila uporabljena zanimiva kombinacija strešnih oken VELUX in oken, nameščenih v kolenčnem zidu. Kombinacija vertikalnih in strešnih oken iz borovega lesa pomaga razširiti možnosti za razgled in vnos dnevne svetlobe. Popolnoma se skladajo s sodobnim, čistim skandinavskim vzdušjem in omogočajo spektakularen razgled, tudi ko oseba leži v postelji, kar prispeva k vizualnim elementom dizajna in v ta tih prostor v domu prinaša občutek povezanosti z naravo ter pomirjujoče vzdušje.

Fotografije: Robert Chmielecki

»Majhne podstrešne sobe so zaradi oken videti večje, pogled na zelenje pa izboljša vzdušje v prostoru.«

Fotografije: Robert Chmielecki
Ne le dobro osvetljen, temveč tudi zdrav in stroškovno učinkovit dom

Poleg prijetnih spalnic je eden od najbolj osupljivih delom doma tudi ogromna in dobro osvetljena kopalnica. Pri zasnovi teh delov hiše so poleg estetike seveda upoštevali tudi stroškovno učinkovitost in zdravstvene vidike: vsi vemo, kakšne negativne učinke na naše zdravje imajo preveč vlažni in plesnivi prostori in ker je bila hiša zasnovana za dolgotrajno bivanje, so upoštevali le rešitve, ki bodo trajale dolgo časa. Zato so v te prostore vgradili okna VELUX, izdelana iz lesa in oblita z vodoodpornim poliuretanom: okvir in krilo sta monolit brez spojev, skozi katere bi lahko vdrla voda ali vodna para.

Fotografije: Robert Chmielecki
Srečna in energična jutra

Strešna okna VELUX imajo v kopalnici več funkcij: pomagajo prezračiti prostor in preprečujejo nastanek plesni. Z naravno svetlobo pa je nanašanje ličil in britje tudi precej bolj preprosto opravilo. Lastniki pa najbolj uživajo v tem, da so njihova jutra veliko bolj vesela in polna energije, ko skočijo pod tuš v tej svetli kopalnici. »Kot da bi se kopal v sončni svetlobi!« pravi eden od lastnikov. »Izpod jutranjega tuša ne moreš stopiti brez nasmeha na obrazu, in, iskreno povedano, to je pravi način za začetek dneva."

Priporočeni izdelki VELUX
Vertikalne kombinacije VELUX (VFE)
Pojdi na izdelek
Senčilo Siesta (DKL)
Pojdi na izdelek

Zunanja roleta SOFT (SSS)
Pojdi na izdelek