{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Izgradnja prostora v urbanem okolju

V Berlinu je skoraj nemogoče najti etažno stanovanje ali začeti nov gradbeni projekt s prilagodljivim tlorisom. »Zakaj ne bi preprosto kupili neizkoriščeno podstrešje in ga razširili?« si je mislila družina Schneider. Ravno to so naredili! V samo osmih mesecih so spremenili sanje o načrtovanju lastnega stanovanje v resničnost. Pri tem je družina ubrala pot, ki postaja vse bolj priljubljena – izgradnja prostora v urbanem okolju. To je gradnja, ki poteka na praznem ali nezazidanem območju znotraj obstoječe skupnosti. Tako lahko v že obstoječi stavbi ustvarimo nov bivalni prostor, ki ustreza sodobnim potrebam, ne da bi pri tem uničili prvotni videz območja. Družina Schneider je imela prazno platno, kot pionirji, ki so zgradili Berlin, ki ga poznamo danes. Sanje o popolnem domu so spremenili v načrte in vse kar je bilo potrebno, je da so napolnili podstrešje s svežim zrakom in svetlobo, kot rezultat pa je nastal življenjski prostor tam, kjer prej ni bilo ničesar.

Glavne prednosti strešnih oken VELUX

Velike okenske površine pripomorejo, da dom ostane topel tudi v hladnejših dneh. »Jeseni nam skoraj ni treba kuriti, medtem ko znanci začnejo kuriti že pred tedni,« pravi Marko Schneider o učinkoviti izrabi sončne energije.

Poleg tega je nad oknom VELUX nameščen lokalni rekuperator, ki zagotavlja zadostno menjavo zraka po standardu DIN 1946-6, kar pomeni, da dodatno nadzorovano prezračevanje ni potrebno. »To nam omogoča, da lahko prihranimo veliko energije, ki bi jo drugače potrebovali,« dodaja lastnik.

Poleg očitnih in bolj tehničnih prednosti dnevne svetlobe, sta otroka Sherine in Marka navdušena tudi nad velikimi okni v njunih sobah. »Hčerka velikokrat leži na preprogi pod oknom kjer se igra ali gleda v nebo in v različnih oblikah oblakov prepoznava svoje najljubše živali,« razlaga mama.

Predelava v velikem stilu

Strešne površine na ulični strani nismo mogli preveč spreminjati, zato smo teraso in frčade stanovanja morali zgraditi na severni strani stavbe, ki gleda na dvorišče. Toda zakonca Schneider sta iz nuje potegnila najboljše in se odločila, da v sobah na južni strani kombinirata več strešnih oken VELUX. S tem nista samo sledila vsem predpisanim zahtevam, ampak okna poleg tega tvorijo tudi osnovo za energijski koncept, ki sta ga Schneiderjeva za svoje privlačno stanovanje zasnovala sama.

Zgoraj vpeta strešna okna VELUX se upravljajo z elegantno kljuko na spodnji strani in vam omogočajo neoviran, odprt pogled na horizont ter kar najbolje povečajo količino dnevne svetlobe. Elektrificirana in solarna strešna okna VELUX so popolna za predele zunaj dosega rok. Z inovativnim sistemom za daljinsko upravljanje oken, senčil in rolet, jih lahko odpirate ter zapirate s pritiskom na gumb. S stenskim stikalom lažje in hitreje upravljate vsako okno ter si s tem zagotovite svež zrak in boljše bivalno ugodje.

"Jeseni nam skoraj ni treba kuriti, medtem ko znanci začnejo kuriti že pred tedni."
– Marko Schneider, lastnik stanovanja
Družinsko življenje pod eno streho

»Tukaj se zares počutimo kot doma, tako v stanovanju kot v soseski,« pravi Sherina Schneider. Dnevna soba, polna svetlobe, je postala najljubše zbirališče družine. »Poleti nam ni treba prižigati luči do poznega večera, ker strešna okna napolnjujejo prostor s toliko dnevne svetlobe.«
Odkar se je družina vselila, so si ustvarili dom, ki ustreza njihovim potrebam, obenem pa so ohranili območje in spoštovali stavbo, ki so si jo izbrali za dom. S pretvorbo podstrešja v dom so dobili priložnost, da ostanejo v mestu, a še vedno lahko uživajo v novem začetku in ustvarijo nekaj, kar popolnoma ustreza njihovemu stilu in potrebam.

Priporočeni izdelki VELUX
VELUX strešna okna (GPU)
Pojdi na izdelek
Senčilo Siesta (DKL)
Pojdi na izdelek

Zunanja roleta ALU (SSL)
Pojdi na izdelek