{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Arhitektura: Floreat Homes; Fotografije: Torben Eskerod
Občutek domačnosti v vrstni hiši

Gradnja vrstnih hiš je običajno pameten način, kako si ljudje v mestih lahko ustvarijo udoben in topel dom, ki paše v sosesko. V Veliki Britaniji obstaja na tisoče variacij vrstnih hiš. Novo naselje Floreat Homes, Radbrook Village, ponuja več vrst hiš v bližini središča mesta Shrewsbury.

Radbrook Village se elegantno zlije s svojo okolico, saj je obdan s parki, vsaka hiša pa ima velik vrt ter diskretno fasado iz rdeče opeke in dvokapno streho, ki so ljudem všeč zaradi videza domačnosti.

Prostor, ki se prilagaja spreminjajočim se potrebam

Da ostanejo konkurenčni na nepremičninskem trgu, so morali v biroju Floreat Homes pripraviti edinstvene koncepte, ki ustrezajo potrebam nenehno razvijajočih se družin in novim oblikam sobivanja.

Hiša ima tri spalnice podobnih velikosti, vsaka ima približno 12 kvadratnih metrov, kar omogoča raznovrstne uporabe. Ena se nahaja v pritličji poleg kopalnice in jo je mogoče preurediti za potrebe ločenega vhoda. Dnevna soba ni povezana z nobenim drugim prostorom, kar omogoča veliko prilagodljivost pri uporabi. Največja soba v hiši je kuhinja z jedilnico. Obokan strop, ki je posledično tudi visok, daje prostoru prijazen in svetel videz, ki pogosto manjka v velikih in dolgih prostorih.

Vrstne hiše v Shrewsburyju z okni VELUXArhitektura: Floreat Homes; Fotografije: Torben Eskerod

Arhitektura: Floreat Homes; Fotografije: Torben Eskerod
Rešitve za slabosti, ki jih prinaša deževno podnebje

Ker je za kuhinjo praktična shramba, so bila strešna okna VELUX najboljša rešitev za zagotavljanje optimalne naravne svetlobe tam, kjer je najbolj potrebna. Strešna okna so še posebej primerna v deževnem podnebju, saj zagotavljajo vsaj dvakrat več svetlobe kot vertikalna okna enake velikosti. Poleg tega pa lahko prezračijo celoten prostor.

Racionalna postavitev pa prinaša še nekaj drugih razkošnih lastnosti. Kopalnica, opremljena s strešnim oknom VELUX, in svetlo stopnišče omogočata, da je hiša videti večja in bolj zračna. Dejstva narekujejo videz: strateško pozicioniranje oken omogoča optimalno izmenjavo zraka v hiši, zaradi česar je hiša ne le prijetna, ampak tudi zdrava.

Arhitektura: Floreat Homes; Fotografije: Torben Eskerod
Neverjeten prostor, napolnjen s svetlobo

Vsak kvadratni meter pritličja je optimalno izkoriščen in omogoča največjo prilagodljivost.
Strešno okno nad stopnicami osvetli središče hiše, območje, v katerem običajno manjka dnevne svetlobe. Kompaktno prvo nadstropje sestavljajo le najbolj nujni prostori – dve spalnici in kopalnica.

Vseeno pa je daleč od povprečja, zahvaljujoč svetli, veliki in moderni kopalnici, ki je, tako kot celotna hiša, preprosta in elegantna, a zagotavlja vse kar potrebujete, da se počutite, kot da je vaš dom vaša palača.

Priporočeni izdelki VELUX
Roof window (GLU) with KMG motor
Pojdi na izdelek
Senčilo Siesta (DKL)
Pojdi na izdelek

Zunanja roleta ALU (SSL)
Pojdi na izdelek