{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Arhitektura: WITO Massivhaus- und Baugesellschaft mbH; Fotografije: Torben Eskerod
Vsaka zgodba nove enodružinske hiše se začne z vprašanjem: Kakšno hišo zgraditi?

Številne zgodbe so si podobne in se začnejo s potrebami rastoče družine, a še zdaleč nimajo vse družine tako jasne slike svojih želja, da bi se odločile za začetek gradnje hiše iz nič. Družina Vollmer je vedela o čem sanja: hiša z enakimi sobami za vse otroke, spalnica z garderobo, veliko prostora v pritličju in veliko dnevne svetlobe.

Po raziskavi trga so se odločili, da načrtujejo in zgradijo svoj novi dom s podjetjem WITO Massivhaus- und Baugesellschaft mbH. Ime podjetja v nemščini namiguje na masivno gradnjo hiš po njihovih načrtih. Podjetje je v Hamburgu zelo znano in je za svoje izdelke nagrajeno tudi z znakom kakovosti.

Standardni načrt projekta je bil prilagojen natančnim potrebam bodočih stanovalcev. Strešna okna so bila dodana kasneje, saj so bili investitorji navajeni na več dnevne svetlobe.

Novogradnja z rešitvijo s strešnimi okni VELUX - Nemčija - hiša v KakenstorfuOblikovanje: WITO Massivhaus- und Baugesellschaft mbH; Fotografije: Torben Eskerod

Jan Vollmer

Investitor in stanovalec v hiši

Čeprav so otroške sobe precej velike, na sredini ni mogoče pustiti cele železnice ali zapletenih konstrukcij iz kock in še vedno iti do postelje ali udobno narediti domačo nalogo. Podstrešje je pravi prostor za veliko zabavo.

Arhitektura: WITO Massivhaus- und Baugesellschaft mbH; Fotografije: Torben Eskerod

V hišo se vstopi skozi prostorno preddverje z vhodom v stranišče za goste na eni strani in garderobo, ki se nahaja simetrično na drugi strani vhodnih vrat. Hodnik s stopnicami v prvo nadstropje se odpira v jedilnico s pogledom na vrt. Odprta, skoraj simetrična postavitev z vogalnim kavčem na desni in kuhinjo na levi ponuja tople, lahke, prijazne materiale in obilico dnevne svetlobe.

Arhitektura: WITO Massivhaus- und Baugesellschaft mbH; Fotografije: Torben Eskerod

Zgornje nadstropje s spalnicami je razdeljeno na prostor namenjen spalnici za starše, območje za otroke ter manjšo sobo z varovalkami in glasbeno računalniško opremo. Vhod v glavno spalnico z lastno kopalnico vodi skozi spektakularno garderobo z balkonskimi vrati. Ta nenavadna rešitev je priročna in omogoča enemu partnerju, da vstane in se pripravi, ne da bi zbudil zakonca. Otroka imata svojo kopalnico in enaki sobi.

Podstrešje, ki ga bo investitor dokončal sam, bo odprt prostor za igro otrok in bo imel kotiček z raztegljivim kavčem za goste ter shrambo pod dvokapno streho nad pročeljem vhoda v hišo. Velika strešna okna VELUX zagotavljajo veliko dnevne svetlobe za sanjsko igralnico v dneh, ko vreme otrokom ne omogoča igranja na prostem.

Priporočeni izdelki VELUX

Strešna okna VELUX (GGU)
Podrobnosti o izdelku
Senčilo Siesta (DKL)
Podrobnosti o izdelku

Zunanja roleta SOFT (SSS)
Podrobnosti o izdelku

Podrobnosti o projektu

Projekt: Enodružinska hiša
Kraj: Kakenstorf, Nemčija
Arhitektura: WITO Massivhaus- und Baugesellschaft mbH
Leto: 2019
Fotografije: Torben Eskerod