{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Doseganje popolnega razgleda in osvetlitve

Ali si ne bi tudi vi želeli nenehno opazovati neskončno modrino in pomirjajoče valove, če bi živeli ob morju? Takšen načrt je imel gospod Maretta, ki je želel uživati v vsem, kar življenje v Palermu ponuja. Da bi v tem stanovanju z ravno streho lahko uživali v pogledu na naravo iz dnevne sobe, so bila v stene nameščena velika fasadna okna, da bi bolje izkoristili čudovit razgled na morje in neoviran panoramski pogled.
Okna za ravno streho povečajo svetlobo v več smereh in uravnotežijo vidno polje. Čudovit dizajn oken za ravno streho VELUX ponese čarobnost dnevne svetlobe v vaš dom. Edinstvena zasnova, tanek okvir in nevidno krilo prinašajo največ možne dnevne svetlobe v prostor, tudi če je nameščeno senčilo. Okno z ravnim steklom ima dvoslojno ali trislojno zasteklitev, kar zagotavlja odlično energijsko učinkovitos, hkrati pa zmanjšuje hrup ob dežju, toči ali gostem prometu. V primeru vgradnje okna zunaj dosega rok pa jih z lahkoto odpirate ali zapirate s pomočjo električnega upravljanja.

Glavne prednosti vgradnje strešnih oken VELUX

S strešnimi okni so prostori v domu osvetljeni globoko v notranjost, ne glede na to, kako ozki ali skriti so. Na svetlobo od zgoraj orientacija doma ne vpliva in tako so prostori lahko ves dan osvetljeni globoko v notranjost.

Svetloba v tem prostoru se nenehno spreminja, zato se zdi, da se spreminja in premika tudi dom, čeprav se ne premika. S tem dobi prostor razigrano dinamiko, ki zrcali vedno spreminjajoče se in premikajoče se morje ter naravo.

Okna so prav tako ključna pri razpoloženju v domu, saj ustvarjajo stik z zunanjostjo. Če ne bi izkoristili te priložnosti na takšni lokaciji, bi to bil zločin. Panoramski razgled in močan občutek variacij svetlobe čez dan ter v različnih letnih časih in vremenskih pogojih ustvarjajo občutek harmonije z zunanjim svetom.

Strešna in fasadna okna v istem prostoru izboljšajo porazdelitev svetlobe

Svetloba je bila ključnega pomeni pri načrtovanju doma gospoda Maretta. Zaradi kombinacije oken, se v prostoru zdaj počutimo kot na plaži v sončnem dnevu, saj ponuja brezhiben pogled in morsko sapico. Strešna in fasadna okna v istem prostoru omogočajo, da stanovalci opazijo variacije svetlobe čez dan. Okna za ravno streho so bila nameščena nekoliko stran od navpičnih, da svetloba lahko vstopa v več smereh in uravnoteži vidno polje ter da je omogočena osvetlitev stene in poudarjeno gibanje svetlobe.

Maria Eliana Madonia,

arhitektka

Morda se zdi nepotrebno, da v zelo svetel prostor dodajamo še več svetlobe. Toda s tem, ko svetloba vstopa tako skozi fasadna kot strešna okna, lahko spremljamo svetlobne spremembe v 360 stopinjah. Rezultat je dom, za katerega se zdi, da se premika brez premikanja in se nenehno spreminja.

Strešna okna v prostor spustijo novo vrsto svetlobe

»Predvsem sem si želel svetlobe in razgled na morje, gore in Palermo. Takoj, ko sva z ženo vstopila sva rekla, da je to hiša za naju. Za pridobitev največ možne svetlobe sva na strehi dodala okna, da sva v prostor spustila še drugačno vrsto svetlobe. Čez dan se svetloba spreminja, prinaša spokojnost, mir in globino,« pravi Gabriele Marretta, lastnik hiše.
Zunanja mrežasta senčila VELUX lahko upravljate kjer koli v prostoru s stenskim stikalom, ki je že pripravljeno za uporabo. Elektrificirana senčila se pomikajo po aluminijastih stranskih vodilih, da zagotovijo gladko delovanje in ostanejo stabilna.

"Igra svetlobe skozi strešna okna je nekaj posebnega"
– Gabriele, lastnik hiše
Kombinacija fasadnih in strešnih oken omogoča, da svetloba vstopa v več smereh

Zahvaljujoč strešnim oknom, prihaja v prostor svetloba od zgoraj. Zaradi svetlobe, ki potuje v več smereh se zdi, da se prostori čez dan nenehno spreminjajo. Hiša se premika skupaj s svetlobo v njej. Hkrati senčila ponujajo možnost, da zastremo dnevno svetlobo, zaradi česar ta dom s pridihom plaže lahko spremenimo v popoln prostor za počitek ali delo. Zunanje mrežasto senčilo VELUX za zaščito pred pregrevanjem, s temno mrežasto tkanino zastira sonce, ne da bi zastrlo vaš pogled. Popolno za delo v domači pisarni brez bleščanja ali za hladne popoldneve preživete v dnevni sobi. Mrežasta tkanina je preizkušena za obstojnost na vetru, UV-svetlobi in toploti ter zagotavlja dolgotrajno delovanje.

Priporočeni izdelki VELUX
Okno z ravnim steklom
Pojdi na izdelek
Senčilo proti pregrevanju (MSU)
Pojdi na izdelek
Okno s kupolo za ravno streho
Pojdi na izdelek