{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Sodobne vezi s preteklostjo

Spomine iz otroštva hranimo v svojem srcu, zato je edino naravno, da sta mlada starša želela ustvariti gnezdece za svojo družino, v katerem bi lahko ustvarjala takšne dragocene spomine tudi s svojimi otroki. S kombinacijo starih kosov, ki imajo zgodovino, kot je klop podedovana od babice, in sodobnih, energijsko učinkovitih in visokokakovostnih materialov, sta ustvarila s svetlobo napolnjen, sodoben, a še vedno prijeten prostor, ki je točno to, kar ta mlada družina potrebuje. Po nekaj letih na podstrešju staršev sta začela sanjati o svojem domu in se nekega dne odločila, da je prišel pravi čas: v tihi vasici Prešov sta ustvarila svoj otok miru in se s svojim sinkom preselila v svoj prvi družinski dom.

Načrtovanje za prihodnost otrok

Mladi par je hišo zgradil za dolgotrajno bivanje, saj v tem domu, polnem svetlobe, načrtujeta živeti naslednjih nekaj desetletij in vzgajati svojega sina. Zdaj hiša odseva njuno željo po mirnem in udobnem domu, kjer je ustvarjanje spominov preprosto kot spuščanje jutranje svetlobe v sobe. A medtem ko ta družina živi za trenutek in poskuša uživati v vsakem dragocenem trenutku, ko ima v svojem domu majhnega otroka, mislijo tudi na prihodnost. Kot vsi starši, želita svojemu otroku zagotoviti, da bo lahko užival v darovih narave tudi kot odrasel človek. Energijska učinkovitost je bila pomembna pri gradnji, zato sta izbrala kakovosten material. V tem pogledu nista gledala na ceno. Poskusila sta izbrati visokokakovostno fasado in strešna okna z dobro toplotno izolativnostjo. Hiša ima dovolj debelo toplotno izolacijo, za ogrevanje vode pa se uporabljajo solarni paneli.

Vnos velike količine svetlobe je bil nujen dejavnik za to mlado družino.

Uživanje v številnih prednostih dnevne svetlobe

Moč sonca se ne uporablja le v solarnih panelih, temveč ima tudi pomembno vlogo pri ohranjanju toplih in svetlih prostorov. Raziskave kažejo, da ima naravna svetloba velik vpliv na naše razpoloženje in raven energije, hkrati pa otrokom pomaga pri osredotočanju in učenju, zato je svetel dom pomemben za družino. Poleg fasade in strešnih oken sta raziskala tudi druge možnosti. Svetlobniki VELUX vnašajo dnevno svetlobo prek strehe v hodnik in imajo hkrati edinstveno funkcijo. »Možnost osvetlitve z dnevno svetlobo v hodniku mi je bila všeč. Tudi ko je oblačno, imamo dovolj dnevne svetlobe in ni nam treba uporabiti luči. Na jasno noč, ko sije luna, v hodniku prav tako ni treba prižgati luči,« pravi lastnik hiše.

Prostor za družino

Neizpodbitno je, da je dom napolnjen s toplino, pa ne le zato, ker ta ljubka družina prostor napolni s svojo ljubeznijo in skrbnostjo: pod temnimi ploščicami se skriva talno gretje, bela strešna okna VELUX brez vzdrževanja s poliuretansko zaščitno prevleko in lesenim jedrom pa zagotavljajo svež zrak, veliko dnevne svetlobe, odlično izolacijo in sončno toploto, kadar si par to zaželi. V nasprotnem primeru pa lahko preprosto uporabijo senčila in blokirajo svetlobo in toploto, preden ta vstopi v dom. Dobro vložen denar potrjujejo zimski stroški ogrevanja, ki so bili več kot obvladljivi. »Pravkar smo se vselili, vendar se zdi, kot da spadamo sem. Zaradi kakovostnih materialov in energijske učinkovitosti doma pa smo prepričani, da bomo tukaj živeli še vrsto let in ustvarjali najlepše spomine svojega življenja,« pravi mladi par. »To je idealen kraj za družino in tukaj ne bi mogli biti bolj srečni.«

Priporočeni izdelki VELUX
Bottom operated roof window
Pojdi na izdelek
Senčilo Siesta (DKL)
Pojdi na izdelek
Svetlobnik za ravno streho (TWR)
Pojdi na izdelek