{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Prevelika družina za tradicionalno hišo s tremi sobami

Patrick in Laura Jackson sta se z lahkoto odločila za nakup dvojčka, zgrajenega leta 1930, v zgodovinskem mestu York. Jasno je bilo, da je hiša primerna za predelavo podstrešja v bivalni prostor, kar sta vedela, da bosta potrebovala, ko se bo njuna družina povečala. Hišo sta videla kot platno, na katero lahko narišeta svojo sanjsko prihodnost. In res, tej družini se je izšlo vse po načrtu!

Zdaj, pet let pozneje, je prihod drugega otroka pomenil, da je družina postala prevelika za tradicionalno hišo s tremi sobami v dveh nadstropjih. Na srečo so bili pripravljeni in z nekaj dela so hišo spremenili v dom s štirimi sobami v treh nadstropjih, zahvaljujoč svetli in sveži predelavi podstrešja v bivalni prostor. Pravzaprav je bil projekt zabaven in z veseljem so se ga lotili.

Patrick, 35 let, in Laura, 34 let, sta oba odvetnika in imata sinova Laurieja, 3 leta, in Rudyja, 8 mesecev. Patrick nam pove več o projektu: »Ob prvem ogledu hiše je bilo jasno, da obstajajo možnosti za predelavo podstrešja. Tega sva se ob nakupu najbolj veselila. Prvi projekt, s katerim sva začela takoj po vselitvi, je bil enonadstropni prizidek v pritličju, s katerim sva pridobila dodaten bivalni prostor spodaj.«
Z novo razporeditvijo je bil dom dovolj udoben za tričlansko družino, toda Patrick in Laura sta vedela, da bosta potrebovala več prostora, ko sta načrtovala novega člana družine. »Še vedno sva potrebovala dodatno spalnico zgoraj, še posebej ob misli na otroka, ko bosta večja. Zato smo skupaj z arhitektom iz podjetja Design4Architecture pogledali prostor, ki je na voljo za predelavo mansarde. Jasno je bilo, da je v mansardi ogromno neporabljenega prostora, ki ga lahko spremenimo v čudovit prostor.«

Idealno v primeru oken zunaj dosega rok

Strešna okna VELUX na solarni in električni pogon so idealna za predele, ki so zunaj dosega rok. Inovativni sistem daljinskega upravljanja oken ter notranjih in zunanjih senčil vam omogoča, da jih enostavno odprete ali zaprete s pritiskom na gumb. Z uporabo priloženega stikala lahko vsako okno upravljate enostavneje in hitreje. Popolna so za mesta zunaj dosega rok, zato so ta okna najboljša izbira za zagotavljanje svežega zraka in večjega bivalnega ugodja.

Z novo zasnovo in odpiranjem prostora dom zdaj zadošča potrebam družine, obenem pa je ohranjen zanimiv prostor, poln zabave. Rezultat predelave podstrešja je velika glavna spalnica z lastno kopalnico. Prav tako je par s predelavo povečal shrambo v prvem nadstropju, ki jo je lahko tako spremenil v otroško sobo za Rudyja. Predelava podstrešja jima je omogočila, da sta v Rudyjevi otroški sobi odstranila strop in tako naredila prostor zanimivejši. Patrick pravi: »Ko sva vedela, da se bova lotila predelave sva želela, da v prostor pride največ možne dnevne svetlobe, zato sva odločila za večja strešna okna VELUX v spalnici, kot tudi za manjša na stopnišču in v shrambi.«

Družina je sodelovala z lokalnim gradbincem Howardom Knowlesom, svetovalcem za zunanjo fasado in oblikovanje, ter s podjetjem York Building & Roofing, ki je izvedlo vsa gradbena dela in namestilo štiri sredinsko vpeta strešna okna VELUX, od teh sta dve okni elektrificirani, in zatemnitvena senčila VELUX.

"Vedela sva, da želiva uporabiti strešna okna VELUX, saj ima znamka ugled zaradi kakovosti in izbire izdelkov."
– Patrick, lastnik hiše

Elektrificirana senčila siesta

Senčila so popolna izbira za otroško sobo, saj preprečijo vstop dnevne svetlobe, zaradi česar je čas za počitek nemoten in miren. Z njimi lahko prav tako nadzorujete toploto v prostoru, kar je pomembna lastnost, saj veliko staršev noče uporabljati klimatske naprave v otroški sobi. Z električno rešitvijo lahko starši uporabljajo senčila preprosto in varno, saj okoli oken ni vrvic.

Izraba neizkoriščenega prostora

Patrick dodaja: »Želela sva senčila, ki ponoči preprečijo bleščanje uličnih luči v spalnici, hkrati pa delujejo tudi kot zaščito pred soncem čez dan, da lahko nadzorujeva toploto, ki vstopa v prostor. Kupila sva elektrificirano senčilo VELUX Siesta za sobo, kjer spi Rudy, saj je strop zelo visoko in je okno težko doseči. Vsa senčila so odlična, zares sva zadovoljna z njimi.«

Začeti predelavo podstrešja z majhnim otrokom v hiši ni preprosto, toda družina je zelo zadovoljna s prostorom. Namesto stiskanja in polovičnih rešitev imajo zdaj udobno življenje v domu, polnem sonca, odprt in dobro prezračen prostor, kjer se otroci lahko igrajo, odrasli lahko delajo ali počivajo, skupaj pa preživljajo kakovosten čas. Patrick pravi: »Predelava podstrešja nam je omogočila, da smo pridobili prostor, za katerega sploh nismo vedeli, da ga imamo. Iz naše majhne spalnice v prvem nadstropju smo odstranili strop in uporabili prostor, ki bi drugače bil samo shramba na podstrešju, da smo ustvarili popolno otroško sobo. Zdaj imava svetlo, dobro prezračeno in luksuzno spalnico s kopalnico za naju ter dodatno sobo, v kateri lahko otroci uživajo.

"Predelava podstrešja nam je omogočila, da smo pridobili prostor, za katerega sploh nismo vedeli, da ga imamo."
– Patrick, lastnik hiše
Priporočeni izdelki VELUX
Roof window (GLU) with KMG motor
Pojdi na izdelek

Plise senčilo (FHL)
Pojdi na izdelek

Zunanja roleta SOFT (SSS)
Pojdi na izdelek