{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}

Ko so začeli načrtovati prenovo, ta stavba v Sloveniji ni ponujala veliko, razen tega da je na dobri lokaciji. Očitno je bilo, da je treba okolico izkoristiti, ampak lastnika sta želela tudi videz sodobnega bivališča namesto klasičnega vzdušja počitniške hiše.

Bolj odprt prostor z okni za ravno streho

»Velika okna so bila obvezna za to, da smo lahko ustvarili nov videz z bolj odprtim prostorom,« pravi arhitekt. »Okna v stropu so dodala tisti poseben učinek, ki sem ga iskal. Želel sem še bolj odpreti prostor, in s tem, da prihaja sončna svetloba z vseh strani, je to uspelo. Na ta način se dejansko počutiš, kot da preživljaš dan na plaži, kjer se sonce pomika nad glavo in ure mirno tečejo. Podjetje VELUX ponuja celosten izbor oken za ravno streho, ki ustreza vsem projektom, od inovativnih oken za ravno streho z ukrivljenim in ravnim steklom do tradicionalnih kupol, zato je bilo iskanje popolne rešitve za to stavbo tako enostavno.«

Glavne prednosti vgradnje strešnih oken VELUX

Okno za ravno streho VELUX je del nove generacije oken za ravno streho. Čudovita zasnova ponese čarobnost dnevne svetlobe v vaš dom. Edinstvena zasnova, tanek okvir in nevidno krilo prinašajo največ možne dnevne svetlobe v prostor, tudi če je nameščeno senčilo. Okno za ravno streho ima dvoslojno ali trislojno zasteklitvijo, ki zagotavlja odlično energijsko učinkovitost in hkrati zmanjšuje hrup ob dežuje, toči ali gostem promet.

Mehki materiali, ki so uporabljeni v domu, ustvarjajo kontrast s čvrstostjo gora zunaj. Sončna svetloba, ki prihaja noter, skoraj ustvarja most med notranjost in zunanjostjo, odpira prostor in v dom prinaša občutek narave.

Stanovanje je v središču mesta, a je dovolj visoko, da ponuja pogled na gore in samo najvišje stavbe, kot je cerkveni stolp, so v vidnem polju. Ustvarjanje mestnega prostora s sodobnimi, a brezčasnimi elementi in vzpostavljanje povezave z naravo je nekaj najboljšega, kar se je lahko zgodilo temu prostoru, saj združuje najboljše iz obeh svetov.

Priporočeni izdelki VELUX
Okno z ravnim steklom
Pojdi na izdelek
Okno z ukrivljenim steklom
Pojdi na izdelek
Senčilo proti pregrevanju (MSU)
Pojdi na izdelek