{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Projekt za več prostora in dnevne svetlobe

Spremeniti neuporabljeno podstrešje v toplo in prijetno območje za delo od doma in telovadbo. Takšna je bila prvotna ideja Jeana-Christopha, ki je na vrhu želja imel tudi dnevno svetlobo. Lastnik je imel načrt, da prenovi celotno hišo in na podstrešju ustvari prostore, ki bodo namenjeni delu od doma, kar je postala navada v zadnjih letih. V tem ločenem, a dobro osvetljenem predelu hiše lahko zlahka ostanemo osredotočeni med delom od doma in hkrati od sončne svetlobe dobimo motivacijo za delo na mišicah. Dvojni namen projekta je bil povečanje bivalnega prostora hiše in izboljšanje energijske učinkovitosti, skupaj z močno željo po dnevni svetlobi. Veliko pozornosti je bilo prav tako namenjene vstopu dnevne svetlobe.

Kakovost in zanesljivost

Lastnik hiše je bil odločen, da bo ustvaril prostor, ki bo prestal preizkus časa in še dolga leta služil kot uporaben del doma. »Izbrali smo izdelke VELUX, ker je na voljo izjemno širok izbor, to pa nam je omogočilo, da smo našli rešitev, ki je presegla naša pričakovanja glede dnevne svetlobe. Poleg tega znamka VELUX predstavlja zajamčeno kakovost in zanesljivost za prenove podstrešnih prostorov,« pravi Jean-Christophe, lastnik hiše. Strešno okno VELUX je popolno za dodajanje dnevne svetlobe in svežega zraka v majhne prostore, stopnišča in kopalnice, prav tako pa je naredilo neverjetno spremembo tudi v tem podstrešnem prostoru. Lahko jih vgradimo nižje, zato ponujajo tudi širši pogled kot večina strešnih oken.

Glavne prednosti strešnih oken VELUX

Ko je bila streha odprta, je bila sprememba takojšnja in lastnik hiše je vedel, da bo dobil, kar si želi: »Nov prostor, zapolnjen s svetlobo in s pogledom na vrt, zahvaljujoč rešitvam VELUX. Strešna okna zagotavljajo dnevno svetlobo in udobje,« pravi Jean-Christophe.

Sarl Leveque

Podjetje Leveque Entreprise

Izziv je bil prinesti naravno svetlobo v prostor, kjer predhodno ni bilo odprtin. Lastnika sta želela udoben prostor, saj sta želela tja namestiti pisarno in tudi sobo za telovadbo. Jasno je bilo, da bomo morali dodati kakšno okno. Zmeraj je lepše, če lahko gledamo ven, namesto samo v steno.

Nov prostor

»Bil sem zelo zadovoljen in presenečen, rezultat je bil celo boljši, kot sem si predstavljal. Nov prostor, obdan s svetlobo in s pogledom na vrt, zahvaljujoč strešnim oknom VELUX,« razlaga Jean-Christophe, ki zdaj uživa v uporabi dodatnega prostora v svojem domu. Zahvaljujoč strešnim oknom, je čudovit razgled možen tudi s podstrešja, zaradi česar so prostori bolj odprti in zračni. S tem se je ustvarila povezava z zunanjostjo, v dom se je vnese narava in po celotnem podstrešju se čuti pridih energičnosti in zadovoljstva.

"Bil sem zelo zadovoljen in presenečen"
– Jean-Christophe, lastnik hiše
Želja po svetli in prostorni sobi

»Na začetku smo imeli podstrešni prostor brez oken. Stranka je želela svetlo, prostorno sobo, kjer bo lahko namestila telovadno opremo in imela pisarno. Izdelki VELUX so v prostor vnesli ogromno dnevne svetlobe in nam še posebej omogočili, da smo ustvarili večjo uporabno površino. Tako je na voljo lepo pogled ven, tudi med sedenjem na tleh,« Sarl Leveque, podjetje Leveque.

Priporočeni izdelki VELUX
Fiksni strešni elementi VELUX
Pojdi na izdelek
Senčilo Siesta (DKL)
Pojdi na izdelek

Zunanja roleta SOFT (SSS)
Pojdi na izdelek