{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Prašen bungalov, ki je postal razkošen sodoben dom

O tem nekoliko starem bungalovu v bližini mesta Düsseldorf, z okni, ki segajo od tal do stropa, je družina Listmann veliko premišljevala. Vedeli so, da je stavba nekoč bila videti bolje in prepričani so bili, da jo lahko spremenijo v prostor, ki bo ustrezal potrebam sodobnega časa. Skratka, hitro so kupili hišo in predelali celoten tloris. To je bila velika in pogumna poteza, toda bili so na misiji. Cilj je bil, da prašni zunanjosti povrnejo nekdanji blišč, notranjost pa dopolniti z odprto arhitekturno zasnovo. Če si pogledamo rezultat je očitno, da so dosegli svoj cilj.

Uspešna obnova

Klasični slog poudarjajo sodobne okenske površine in okna za ravno streho VELUX, ki ponesejo naravno svetlobo in svež zrak tudi v najgloblje kotičke hiše. Čudovita zasnova oken za ravno streho VELUX ponese čarobnost dnevne svetlobe v vaš dom. Tanek okvir in nevidno krilo prinašata največ možne dnevne svetlobe v prostor, tudi če je nameščeno senčilo. Okno za ravno streho ima dvoslojno ali trislojno zasteklitev, ki zagotavlja odlično energijsko učinkovitost, hkrati pa zmanjšuje hrup dežja in prometa. To daje nekdanji utesnjeni posesti popolnoma novo, odprto in svetlo strukturo. To je tudi zadovoljilo željo družine po prilagodljivem večgeneracijskem življenju.

Glavne prednosti strešnih oken VELUX

Klasični slog poudarjajo sodobne okenske površine in okna za ravno streho VELUX, ki ponesejo naravno svetlobo in svež zrak tudi v najgloblje kotičke hiše. Ustvarijo prijetno vzdušje, saj izpostavijo klasične elemente stavbe, obenem pa ustvarijo zdrav in sodoben bivalni prostor, poln sončne svetlobe. Bungalov je zdaj bolj podoben moderni vili, s prostornimi sobami in zanimivo arhitekturno zasnovo, ki jo poudarjajo okna.

Carola Schober-Listmann,

arhitektka

Prenova in povečanje prostorov v takšnem obsegu je že skoraj kot gradnja nove hiše. Ohranili smo veliko elementov stare stavbe, obenem pa dodali popolnoma nove, kar daje naši hiši poseben čar.

Prostorne sobe, polne svetlobe

Pri ustvarjanju bivalnega in ljubega prostora je bilo ključnega pomena, da ponesemo svetlobo v bolj skrite predele doma, medtem ko ostanejo svetli tudi najpomembnejši bivalni prostori. Na primer, v otroško kopalnico in kopalnico staršev, na stopnišče in prizidek z bazenom smo namestili okna za ravno streho VELUX, da smo zagotovili naravno svetlobo in prezračevanje v stavbi. Čeprav zaprta kopalnica nima vrat, je v prostoru še vedno veliko svežega zraka in naravne svetlobe, zahvaljujoč dvema oknoma za ravno streho VELUX, zaradi česar je dom bolj zdrav in varnejši za družino.

»Vedela sva, da želiva prostor, kjer se srečajo tradicionalni in sodobni standardi in mislim, da smo dobili točno to. Takoj ko je dnevna svetloba osvetlila prostor, je ta nekoliko starejša hiša zažarela! Od tistega trenutka naprej ni bilo v najinih mislih niti kančka dvoma, da sta bila nakup in prenova stare hiše pravilna odločitev,« pravi lastnik hiše.

Priporočeni izdelki VELUX
Okno z ravnim steklom
Pojdi na izdelek
Okno z ukrivljenim steklom
Pojdi na izdelek
Senčilo proti pregrevanju (MSU)
Pojdi na izdelek