{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Zares poseben kraj

Parcela za to poletno hišo v kraju Røsnæs na Danskem je del spektakularne obalne pokrajine Zahodna Zelandija in je polna zaščitenih solin, redkih rastlin, živali in sončnih zahodov, ki se jih nikoli ne naveličaš. Tako menita Patrick in Stine Blok, saj je ta spektakularna lokacija glavni razlog, zakaj tako obožujeta svoje zatočišče.

Okna v nebo

Ogromni predeli z okni, ki potekajo od tal do stropa, v bivalni prostor družine vnašajo ogromno dnevne svetlobe – kaj pa deli hiše, ki gledajo na sever? Tukaj so pomembna okna za ravne strehe VELUX. Premišljeno nameščena okna za ravne strehe VELUX delujejo kot svetlobni jaški v severno orientiranih in notranjih delih hiše in so absolutno ključnega pomena za način, kako družina doživlja dnevno svetlobo.

»Očitno je, da deli hiše, ki gledajo proti severu, in temnejši predeli prostorov prav tako potrebujejo dnevno svetlobo, ki prihaja s stropa,« pravi Patrick. »Ko so bila vgrajena okna za ravne strehe VELUX, je bila razlika res očitna. Učinek smo opazili takoj, ko so izrezali odprtino za okno za ravno streho v dnevni sobi. Bil sem tako navdušen, da sem vse posnel, ker je bilo res zanimivo videti, kako od zgoraj prihaja snop dnevne svetlobe.«

Družina

»Za naša nova strešna okna smo izbrali VELUX ACTIVE in s tem smo zelo zadovoljni. Nikoli nam ni treba skrbeti, da smo pozabili zapreti okna, ko se opravimo od odma, ker se zaprejo sama, prav tako pa tudi prezračijo prostor, ko poleti postane vroče. Preprosto lahko poskrbimo za kroženje hladnega zraka ob dnevih, ko je preveč vetrovno, da bi pustili odprta dvoriščna vrata, saj lahko sedaj pustimo odprta okna za ravne strehe VELUX.

V harmoniji s pokrajino

Okna za ravne strehe VELUX tukaj pomenijo, da družina nad jedilno mizo ne potrebuje luči. Namesto tega svetloba prihaja prek okna za ravne strehe VELUX in zajema dnevno svetlobo od sončnega vzhoda od zahoda.

Notranjost hiše ustreza želji po povezavi z naravo Patricka in Stine. Vse stene so oblečene v brezov furnir, kar v notranjost vnaša blede barve obalne pokrajine, notranjost pa je preprosta, harmonična in privlačna – veliko je Patrickovih domačih rešitev. Prave zvezde pa so nebo, morje in posebna svetloba, ki obdaja Røsnæs.

»Skozi vse leto uživamo v odsevu morja in res je nekaj posebnega začutiti morje skozi okna. Lahko ležimo v postelji in poslušamo valove skozi odprta okna za ravne strehe VELUX in svetloba je neverjetna.«

Družina pravi, da so največje prednosti oken za ravne strehe VELUX idealna notranja klima, bližina narave in arhitektura v skladu s pokrajino.

Pametne rešitve za posebne izzive

»Ker skozi okna za ravne strehe VELUX lahko slišimo in vidimo morje in naravo, ki nas obdaja, smo vzpostavili posebno povezavo z okolico. Prav tako pa je zares neverjetno, koliko svetlobe prepuščajo skozi cel dan,« pravijo. Čeprav je bila že sama gradnja na zemljišču zapletena, so si kot dodatni izziv zamislili, da ne želijo nobenih navpičnih okenskih elementov, ki gledajo na sever. »Rešitve VELUX so nam pomagale, da je naš projekt uspel.«

Priporočeni izdelki VELUX
Okno z ukrivljenim steklom
Pojdi na izdelek
Okno z ravnim steklom
Pojdi na izdelek
Zatemnitveno senčilo (DSU)
Pojdi na izdelek