{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Fotografije: Maksim Bašić
Mitološki kraj za sprostitev

Cilj pri gradnji te čudovite mediteranske hiše je bil ustvariti dom, ki se lahko primerja z rajem, ki jo obdaja. Villa Carmen se nahaja ob prodnati plaži in je z vseh strani obdana z naravo: vila ima pogled na morje, strešna okna VELUX ponujajo pogled v nebo, zadnji stran hiše pa je obdana z borovim gozdičkom. Ponuja vse, kar si lahko zamislite, ko pomislite na sanjske počitnice na Jadranu. Ni nam treba posebej poudariti, da je tudi lokacija te vile magična oziroma skoraj mitološka! Otok Korčula ima svojo lastno zgodbo, zato ta počitniški prostor ujame vaše srce, še preden stopite vanj.

Sodobna notranjost, obdana s tradicionalnimi stenami

Pravijo, da je največji popotnik v svetu književnosti, Odisej prispel na dalmatinsko obalo preko Korčule, kar pomeni, da je bil prav on eden od prvih in najbolj znanih turistov na otoku, ki je deželo za vedno zapisal v zgodovino. Takšen kraj si zasluži spoštovanje in skrb, zato so lastniki iskali načrt za dom, ki bi se dobro podal v ta zemeljski raj in dopolnjeval kraj, poln zgodovine, narave in sončne svetlobe. Ker lastnik ni želel kaliti pokrajine tako posebnega kraja, je iskal arhitekta, ki bi ustvaril sodobno notranjost, odeto v tradicionalne zidove. Rezultat je izraz njihovega truda in nastal je dom, ki ustreza potrebam za luksuzne počitnice in dopolnjuje otok.

Fotografije: Maksim Bašić

Barve peska, morja, borovih gozdov, neba in sonca so ustvarile povezavo med notranjostjo in zunanjostjo hiše, notranjost pa se kopa v naravni svetlobi, kot da bi preživljali dan na morju.

Fotografije: Maksim Bašić
Občutek povezanosti z morjem tudi med tuširanjem

Lastnik in arhitekt Mile Jeramaz je moral zgraditi hišo, ki ne bo motila miru in lepote spokojnega in idiličnega polotoka, hkrati pa je moral zagotoviti, da bodo v notranjosti izpolnjene vse sodobne potrebe. Občutek, ko sedite v sobah sodobne vile, je enak sproščanju na obali ob morju, pri tuširanje pod ogromnimi strešnimi okni VELUX pa se počutite, kot da vas pršijo morski valovi. Nova generacija strešnih oken VELUX, s krilom vpetim v sredini, so zasnovana z vrhunskim poliuretanskim oblivom, ki pomaga zaščititi močno leseno jedro pred vlago, zaradi česar so popolna izbira za kopalnice.

Fotografije: Maksim Bašić
Uživajte v enakem razgledu kot Odisej

Strešna okna VELUX iz belega poliuretana so elegantna izbira in dom oblikovno in barvno dopolnjujejo. Strešna okna v stavbo dovajajo še več svetlobe in ji dodajo še dodatno edinstveno lastnost, saj odpirajo čudovit pogled na morje in zvezde na nočnem nebu: enak razgled so stari popotniki videli v tihih nočeh na krovu svojih ladij. In tudi takrat je bilo prav tako spektakularno kot zdaj. Udobje sodobnega doma in lepota brezčasne narave skupaj ustvarjata lokacijo, kjer se boste na dopustu počutili kot doma in kjer boste želeli ostati za vedno. Na tem mestu se Odisejev starodavni otok sreča s sanjskimi počitnicami 21. stoletja, tako da ste lahko prepričani, da je lastnik ustvaril nekaj prav posebnega: plaža je le nekaj korakov stran, če pa imate raje senco, se lahko podate na vrt, ki je zasnovan kot velika zunanja dnevna soba, obdana z obzidjem. Je vse, kar si lahko zaželite, in morda še malo več!

Priporočeni izdelki VELUX
Vertikalne kombinacije VELUX (VIU)
Pojdi na izdelek

Strešna okna VELUX (GGU)
Pojdi na izdelek

Zunanja roleta ALU (SSL)
Pojdi na izdelek