{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Več prostora in boljša notranja klima v novem domu

Šestčlanska družina je veliko let živela v majhnem dvojčku, zdaj pa je prišel čas, ko potrebujejo več prostora. Okolju prijazna nova stavba, ki je bila, z veliko osebnega truda, zgrajena v bližini kraja Buxtehude, ponuja ne le več prostora, temveč tudi izjemno količino dnevne svetlobe in dobro notranjo klimo. Kot inženir, specializiran za ekološko gradnjo hiš iz lesa, se Philip Garbers zaveda pozitivnih učinkov velike količine dnevne svetlobe in svežega zraka na dobrobit stanovalcev.

Občutek počitnic v vsakdanjem življenju

In kakšen je rezultat? Zadovoljna družina, ki se počuti, da je na doživljenjskih sanjskih počitnicah!

»Preden smo se preselili sem, smo za počitnice najemali spektakularne hiše. Zdaj to ni več potrebno – skorajda ne rabimo več potovati. Živimo v najlepšem počitniškem domu, ki smo ga kadar koli izkusili!«

Odlična priložnost za regeneracijo

Zgoraj v hiši je prostor, ki smo ga namerno pustili praznega. Je tih, poln svetlobe in ima čudovit razgled na okoliška polja. »Dnevna svetloba v tistem prostoru me navdaja z mirom in pomiri moj um,« pravi lastnik hiše.
Bolj zdravo okolje s svežim zrakom

Naravno prezračevanje tudi doda k vrednosti hiše: pri šestih stanovalcih je svež zrak pomemben element. Kljub temu se družina ni odločila uporabiti mehanski prezračevalni sistem. Namesto tega so uporabili prednosti učinka dimnika: postan zrak se povleče ven skozi odprta strešna okna, svež in hladen zrak pa vstopi skozi spodnja okna.

Kopanje v dnevni svetlobi

Prha, nad katero je strešno okno, je definitivno izraz dobrega oblikovanja v hiši. Ko je Mareike Garbers videla simulacijo dnevne svetlobe družbe VELUX za kopalnico, je rekla: »Točno to hočem!« In to je tudi dobila: jutranje prhe so zdaj kot prhe pod nebom na eksotičnem otoku in kot mama treh otrok, si Mareike nedvomno zasluži nekaj kakovostnega časa v svoji sanjski kopalnici.

"To je bila nedvomno prava odločitev, zaradi veliko dnevne svetlobe je naša hiša čudovito svetla in prijetna"
družina Garbers je zdaj prepričana o vgradnji svojih strešnih oken
Priporočeni izdelki VELUX
Roof window (GLU) with KMG motor
Pojdi na izdelek
Senčilo Siesta (DKL)
Pojdi na izdelek
Fiksni strešni elementi VELUX
Pojdi na izdelek