{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}

Udobno stanovanje, polno sončne svetlobe, v središču mesta, ki ohranja povezavo z naravo, je priložnost, ki je človek ne sme zamuditi. Tako so se počutili lastniki tega stanovanja v Wrocławu na Poljskem, ko so izvedeli za projekt načrtovanja stanovanj na podstrešju velike stavbe.
Življenje na vrhu stavbe ima veliko prednosti, vključno z manjšo onesnaženostjo zraka in hrupa. Vendar pa to običajno ni poceni. Ko je bilo podstrešje te stavbe spremenjeno v stanovanja, je arhitekt želel ustvariti prostor, kjer se omenjenim prednostim pridruži še več koristi.

Okna VELUX omogočajo preprosto kombiniranje, kar arhitektom zagotavlja številne možnosti pri ustvarjanju večjega okna, ki se popolnoma prilega prostoru. Ta povezava z zunanjostjo je bila omogoča s terasami, tako da se lahko počutite, kot da stojite na vrhu sveta.

Ko so okna za izhod na teraso VELUX odprta, vam omogočajo dostop do zunanjih teras, ko so zaprta, pa veliko dnevne svetlobe.

Če želite čudovit panoramski pogled ali več naravnega prezračevanja, lahko odprete zgornji del okna strešne terase. Če želite iti ven, preprosto odprite zgornji in spodnji del ter ustvarite izhod.

Arhitekt

Stanovanja na podstrešjih imajo pogosto zaprt in odtujen občutek, zato se ljudje v njih ne počutijo tako udobno. Ljudje si želimo gledati dlje v daljavo in imeti povezavo s svojo okolico. Zato smo vgradili kombinirana strešna okna VELUX, saj zagotavljajo širši pogled in so nameščena nižje na steni, tako da ponujajo pogled v zunanjost, tudi ko sedite v prostoru.

»Res je nekaj posebnega,« pravi lastnik enega od stanovanj. »Živimo na vrhu stavbe, vendar zaradi velikih oken, nimamo občutka, da smo na podstrešju. Imamo čudovit razgled, tako da nikoli ne občutim klavstrofobičnosti. V številnih podstrešnih stanovanjih imaš občutek, da si v škatli z nekaj svetlobe od zgoraj, tukaj pa se počutiš, kot da te je poneslo v nebo. Razgled, oblaki in sončni žarki, ki vstopijo v prostore pod različnimi koti ob različnih urah – tako se res počutiš povezanega z zunanjim svetom in naravo.«

V celotnem kompleksu je bilo uporabljenih več kot 500 oken VELUX, s katerimi so ustvarili to odprto, sončno okolje, v katerem lahko lastniki stanovanj zdaj uživajo vsak dan.

»Življenje v mansardi ni nikakršen kompromis, če lahko zjutraj stopiš ven na teraso nad mestom s skodelico kave ali zvečer opazuješ luči s kavča. Občutek je bolj, kot da živiš svoje najboljše življenje v prostoru, ki ti omogoča edinstveno izkušnjo.«

Priporočeni izdelki VELUX
Izhod na teraso VELUX (GEL)
Pojdi na izdelek
Strešna okna VELUX (GPL)
Pojdi na izdelek

Zunanja roleta SOFT (SSS)
Pojdi na izdelek