{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Veliko dela

Ko gre za iskanje pravega kraj za vašo družino, nekateri ljudje sklepajo kompromise. Spet drugi si jasno postavijo prioritete in se ne bojijo zavihati rokave v upanju, da bodo ustvarili popoln dom zase in za svoje drage. Matthias in Vivian Förster sta vedela, da za svojo družino želita sodoben z umetnostjo prežet dom, poln sončne svetlobe, hrepenela pa sta tudi po zunanjem prostoru, kjer se otroci lahko igrajo, odrasli pa spočijejo. Žal, v Hamburgu ni veliko bivalnih prostorov z vrtom. Ko je ta dvojec načrtovalca in oblikovalca komunikacij to našel, se ni prestrašil dejstva, da bo potrebno veliko dela. Videla sta priložnost, da si ustvarita svoj sanjski dom in sta jo zagrabila!

Meseci življenja na gradbišču so se izplačali 

Ustvarjanje novega modernega doma iz te zastarale hiše ni bilo lahko, a na koncu se je ves trud in življenje s celotno družino na gradbišču izplačal. Par je bil zelo jasen pri tem, kaj si želi in kako bo to dosegel. Ko gre za ustvarjanje prijetnega in sodobnega bivalnega vzdušja, imajo številna nova okna na strehi in fasadi ključno vlogo, saj naredijo hišo lahkotno in zračno, zaradi česar je nekdanja zastarela videti, kot bi morala biti: stvar preteklosti. .

V načrtu para je bila obvezna ogromna količina dnevne svetlobe. Dve veliki elektrificirani strešni okni, ki si stojita nasproti, ne osvetljujeta samo zgornji hodnik in stopnišče, ampak tudi hodnik v pritličju. »Želela sva največ možne svetlobe po celotni širini hodnika,« pravi Matthias Förster (lastnik hiše), ko razlaga o dveh strešnih oknih VELUX. »Zaradi tega skoraj nikoli več ne prižigamo luči podnevi.«

Prednosti naravnega prezračevanja in dnevne svetlobe s strešnimi okni VELUX

Strešna okna prav tako pomagajo pri naravnem prezračevanju in tudi to je bilo za to družino z majhnimi otroki prednostno, saj je par želel, da dom ni videti lepo samo na slikah, ampak da zagotavlja zdrav in varen kraj za tiste, ki tu živijo. »Še posebej v kopalnici je zelo prijetno, da na primer po tuširanju lahko vlažen zrak hitro in enostavno potuje ven skozi strešno okno,« razlaga Vivian Förster (lastnica hiše). Poleg tega, družina Förster uživa prednost tako imenovanega učinka dimnika, kar je najbolj učinkovita oblika naravnega prezračevanja.

Okna prav tako ustvarjajo prijeten in aktiven prostor za igro dveh majhnih sinov zakoncev. Dve strešni okni VELUX odpirata prostor proti jugu na različnih višinah, da se šestletni Mateo in njegov mlajši brat lahko zabavata v sončni svetlobi ali pozneje delata domačo nalogo. 

"Šest mesecev življenja na gradbišču se je popolnoma izplačalo. Točno sva vedela, kar želiva, in to sva počasi uresničevala.«"
– Vivian in Matthias Förster, lastnika hiše
Podstrešje s svežim zrakom

Modern artističen dom ni samo popoln kraj za rast otrok in druženje z gosti, ampak ponuja tudi kakovosten prostor, kjer se par lahko spočije, povrne energijo in uživa v skupnem času. V spalnici na podstrešju si je par sam oblikoval posteljo z leseno streho v obliki šotora. Poleg tega strešna okna VELUX zagotavljajo veliko naravne svetlobe v glavni spalnici in družinski kopalnici. Z ogromno količino dnevne svetlobe, belimi stenami in kančkom barve je ta dom popolno platno za ustvarjanje in idealno družinsko življenje pod streho, obsijano s soncem.

Priporočeni izdelki VELUX
Elektrificirana strešna okna
Pojdi na izdelek
VELUX strešna okna (GPU)
Pojdi na izdelek

Zunanja roleta SOFT (SSS)
Pojdi na izdelek