{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Predelava stare hiše v svetel, sodoben dom za ostarele

Stanovanjski trendi se spreminjajo in domovi, ki so bili priljubljeni pred 50 leti, morda ne dosegajo več trenutnih standardov. Z ustreznimi spremembami in izboljšavami pa te koščke zgodovine lahko obnovimo in znova napolnimo z življenjem.
Temen enonadstropni bungalov v zvezni deželi Schleswig-Holstein je bil zgrajen leta 1974, v njem pa je več kot 40 let živel njegov arhitekt vse do svoje smrti.

Po vseh teh letih temnih prostorov se je v ta dom zdaj preselila družina, ki ljubi svetlobo, in njihov štirinožnim prijatelj Bruno ter posest obsežno prenovila in modernizirala. Lastniki niso obdržali temnega pridiha 70-ih. Z odstranitvijo nekaj sten in vgradnjo novih strešnih oken VELUX za ravne strehe, so nekoliko obrabljen in temen bungalov spremenili v enonadstropni bivalni prostor, poln svetlobe.

5
Število oken

Preobrazba v sodobnost

Misija za prenovo prostora, ki si jo je zadala družina Hermann, je prinesla nekaj prednosti. Dom ni bil v tako slabem stanju in skozi leta je bilo opravljenih nekaj prenov: preobrazba v sodobnost se je začela že v 90. letih, ko je ravna streha prejela novo kritino in tri strešne kupole. Med prenovo v letu 2018 so bile te zamenjane s strešnimi okni VELUX za ravne strehe, pri čemer so še eno dodali v kopalnico ter v dnevni/jedilni prostor.

Prednosti strešnih oken VELUX

  1. Večja kakovost življenja: Dodatno okno v ravni strehi v jedilnici zagotavlja več svetlobe in v prostor vnaša eleganco. »Ko se po obroku naslonite in sprostite, lahko uživate v neoviranem pogledu na nebu,« je navdušeno povedal Thomas Hermann.

  2. Učinkovito prezračevanje: Ker je v kopalnici eno od dveh strešnih oken za ravno streho mogoče odpreti z električnim upravljanjem, odvajanje vlage poteka hitro in učinkovito – tudi ko družine ni doma.

  3. Optimalna notranja klima: Notranja klima bungalova ostaja prijetna tudi v poletnem času, saj je vseh pet strešnih oken za ravno streho opremljenih s senčili za zaščito pred pregrevanjem: zaradi prosojne mrežaste tkanine v prostor še vedno prehaja dovolj svetlobe.
Sodoben bivalni značaj z veliko svetlobe

Bruno ni edini, ki je zadovoljen s svojim novim pritličnim domom. Družina Hermann se veseli prihodnosti v čudovito prenovljenem bungalovu iz 70-ih let. »Že od samega začetka sva imela natančno vizijo, kako želiva zasnovati prenovo. Vseeno pa je impresivno videti rezultate v resničnem življenju. V tem bova lahko uživala še veliko let,« pravi Kerstin Hermann.

Priporočeni izdelki VELUX
Okno z ukrivljenim steklom
Pojdi na izdelek
Okno z ravnim steklom
Pojdi na izdelek
Senčilo proti pregrevanju (MSU)
Pojdi na izdelek