{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Navdihnjen s prijateljevim projektom

Claire in Paul sta v obdobju življenja, ko želita uživati v svojih dosežkih. Vedela sta, da želita dom urediti nekako po tej zamisli, a nista bila povsem prepričana, kako naj to izpeljeta. Nato pa se jima je utrnilo kako! Ko sta Claire in Paul Hammond videla, da je prijatelj uspešno predelal podstrešje v bivalni prostor, sta nemudoma začela raziskovati, kako bi lahko svoj podstrešni prostor spremenila v glavno spalnico s kopalnico.

Claire, 54-letna radiološka inženirka, in Paul, 57-letni radiolog, sta mansardo oblikovala s pomočjo lokalnega arhitekta in gradbinca. Vedno sta vedela, da bosta pri predelavi namestila strešna okna VELUX, saj je bila dnevna svetloba ključni del načrta. Želela sta ustvariti prostorno mansardo s svežim zrakom in dnevno svetlobo, da bi se lahko v udobju svojega doma počutila kot na dopustu.

Claire pravi: »Znamka VELUX je prisotna že vrsto let in je znana po zanesljivih in kakovostnih izdelkih, zato sva vedela, da naju ne bodo razočarali.«

Odločila sta se za pet zgoraj vpetih strešnih oken VELUX, da sta glavni spalnici prinesla občutek svetlosti, svežine in zračnosti: »Zares sva želela večji razgled skozi okna, zato sva izbrala zgoraj vpeta strešna okna, saj se odprejo po celotni dolžini navzven, tako da imaš dodaten prostor za uživanje v razgledu,« razlaga Claire.

Par je namestil tri strešna okna na eni strani mansarde, da je ustvaril panoramsko postavitev, in eno strešno okno na južni strani mansarde, kar jima je omogočilo naravno premikanje sončne svetlobe nad glavo – to ima veliko koristi za duševno zdravje.

»Zelo sva bila navdušena nad idejo panoramske postavitve strešnih oken, ker sva želela imeti nekaj, kar bi prostor spremenilo v nekaj posebnega in zares povečalo vstopajočo dnevno svetlobo. Četrto strešno okno na drugi, južni strešini prav tako omogoča, da je dnevna svetloba enakomerno razporejena po prostoru, kar je izjemno,« pravi Claire.

Peto strešno okno je nameščeno v njuni novi kopalnici ob spalnici: »Želela sva, da je tudi kopalnica tako svetla in dobro prezračena kot preostali del mansarde, zato sva tam namestila zgoraj vpeto strešno okno, ki se upravlja z elegantnim ročajem na spodnji strani okna in omogoča pretok dnevne svetlobe po obeh prostorih,« nadaljuje Claire.

Čeprav oba uživata v razgledu na svetlo nebo in se razvajata v dnevni svetlobi, pa rada tudi dlje spita in nočeta, da ju zgodnje jutranje sonce moti. Želela sta, da ju prostor ohranja aktivna in motivirana, ko to želita, ampak tudi, da se lahko naspita po dolgem delovnem dnevu. Claire in Paul sta izbrala senčila VELUX z mislijo na udobje in kupila kombinacijo senčila siesta s plisejem.

Claire pravi: »Kombinacijo siesta senčila s plisejem sva dala na južno stran mansarde, ker plise senčilo razprši dnevno svetlobo, ki vstopa na bolj sončne dneve, in preprečuje, da bi se prostor preveč segrel. Zatemnitvena senčila siesta na drugih oknih pa preprečujejo, da bi se lahko zbudila že navsezgodaj ob svitu.«

Oblikovanje mirnega zatočišča

Zakonca Hammond sta jemala navdih iz svoje obalne lokacije in sledila barvni shemi svetlih odtenkov in pastelnih barv, ki so pomagale ustvariti to mirno zatočišče, v katerem zdaj neizmerno uživata. S širokim izborom barv senčil, ki jih VELUX ponuja strankam, sta imela možnost, da ustvarita točno takšen prostor, kot sta želela, brez kompromisov.

Claire dodaja: »To je zelo miren kraj za preživljanje časa, saj dobra zvočna izioativnost oken omogoča uživanje v tišini, ko to želiš. Če pa odpreš okna, pa lahko slišiš petje ptic, kar je res ljubko. Zaradi visoke ravni dnevne svetlobe, ki se skozi strešna okna razliva po prostoru, je to privlačen kraj za sprostitev in lahko vidite prednosti svetlobe, ko potuje do sredine hiše.«

"Najina labradorka Ruby je žal prestara, da bi lahko šla po stopnicah, toda prepričana sem, da če bi lahko, bi tudi ona v prostoru uživala tako zelo kot midva!"
– Claire, lastnica hiše
Priporočeni izdelki VELUX
VELUX strešna okna (GPU)
Pojdi na izdelek
Senčilo Siesta (DKL)
Pojdi na izdelek
Zunanje mrežasto senčilo (MHL)
Pojdi na izdelek