{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Podstrešje za družino

Bärbel Stolz in njen mož Sebastian sta iskala večje stanovanje za svojo štiričlansko družino. Ko sta dobila priložnost, da kupita nezazidano podstrešje v bloku iz poznega 19. stoletja, ki se nahaja na eni izmed stranskih ulic berlinskega trga Helmholtzplatz, nista omahovala niti za trenutek. Izkoristila sta edinstveno priložnost, da ustvarita enkraten dom za svojo edinstveno družino in tako so se stene, prekrite z grafiti, hitro spremenile v družinski dom. Okna VELUX so popolnoma ustrezala njihovim edinstvenim potrebam, tako z arhitekturnega kot tudi umetniškega vidika.

Glavne prednosti strešnih oken VELUX

Po namestitvi oken, je svetloba napolnila vse kotičke prostora. V vseh sobah v stranskem in zadnjem delu stavbe, so nameščene velike svetlobne rešitve VELUX ali strešna okna.

Kakovost oken je bilo pomembno vprašanje, saj se podstrešja poleti rada pregrevajo, v hladnejših mesecih pa težko ogrejejo. Podjetje VELUX ponuja okna z odlično energijsko bilanco, kar optimizira klimo prostora pod streho. Odlična toplotna izolacija strehe in strešnih oken ne zmanjša samo toplotne izgube pozimi, ampak tudi preprečuje, da bi se mansardno stanovanje poleti preveč ogrelo.

Arhitekt Marcus Schröger najprej ni bil naklonjen uporabi centralnega mehanskega prezračevalnega sistema, kot je to zdaj standardno pri novogradnjah: »Z namestitvijo takšnega sistema bi izgubili dragocen bivalni prostor, potrebno pa je tudi veliko vzdrževanja,« razlaga. Skupaj z družino Stolz so se odločili za decentralizirano prezračevanje z uporabo okenskih ventilatorjev. Uravnovešeno prezračevanje VELUX – nezapletena alternativa – je bila popolna rešitev, ki je ustvarila zdravo bivalno okolje ter omogočila popolno izrabo prostora novega doma.

Veliko svetlobe in prostora

Bärbel in Sebastian sta želela imeti na podstrešju veliko prostora in svetlobe. Strešna okna in okna za ravno streho VELUX so bila kot nalašč za to nalogo. Zgoraj vpeta strešna okna VELUX se upravljajo z elegantno kljuko na spodnji strani okna in vam dajejo neoviran odprt pogled na horizont ter kar najbolje povečajo količino naravne dnevne svetlobe.
Okna za ravno streho povečajo svetlobo v več smereh in uravnotežijo vidno polje. Čudovita zasnova oken za ravno streho VELUX ponese čarobnost dnevne svetlobe v vaš dom. Edinstvena zasnova, tanek okvir in nevidno krilo prinašajo največ možne dnevne svetlobe v prostor, tudi če je nameščeno senčilo. Okno za ravno streho ima dvoslojno ali trislojno zasteklitvijo, ki zagotavlja odlično energijsko učinkovitost, hkrati pa zmanjšuje hrup dežja, toče ali gostega prometa.

Četvorček VELUX je impresivna kombinacija dveh strešnih oken z dodanima spodnjima fiksnima elemntoma, ki odpre in spremeni vsak prostor. Zagotavlja čudovit razgled na nebo in okolico, fiksen spodnji elemen pa poskrbi za varnost, še posebej v otroških sobah.

Marcus Schröger

Podjetje Urbansky Architekten

Hodniki so pogosto pozabljeni prostori v precej temnih stanovanjih, toda z dnevno svetlobo, ki sije skozi okna za ravno streho, je dolg hodnik postal dodatna soba.

Hodnik je spremenjen v bivalni prostor

Hodnik je dolg in dovolj svetel za postavitev mize za barvanje in ustvarjanje, ki jo uporabljata oba otroka. Udobna postelja na hodniku pod največjim strešnim oknom je priljubljen kraj za druženje. »Tukaj se crkljava z otrokoma, se skupaj igramo in jima bereva zgodbe. Zaradi električnega upravljanja, lahko to okno za ravno streho priročno odpreva z daljinskim upravljalnikom,« razlaga lastnica.

Priporočeni izdelki VELUX

Strešna okna VELUX (GGU)
Pojdi na izdelek
Fiksni strešni elementi VELUX
Pojdi na izdelek

Zunanja roleta SOFT (SSS)
Pojdi na izdelek