{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Zdravo in trajnostno

Sodoben dom, ki ponuja zdravo notranjo klimo in izjemno energijsko učinkovitost, hkrati pa se sklada s tradicionalno sosesko. To je prva hiša, zgrajena po načelih Active House, v ZDA. V njej živi družina Smith v mestu St. Louis v zvezi državi Missouri, ki v svojem udobnem domu izjemno uživa.

Za družino Smith je selitev v prvo hišo, zgrajeno po načelih Active House, v ZDA leta 2013 predstavljala nov začetek in vrnitev v preteklost. David Smith je odraščal v bližini lokacije, kjer je bila postavljena hiša, in ima dragocene spomine na igranje na dvorišču čez cesto. Ko je arhitekt družine Smith, Jeff Day (iz biroja Jeff Day and Associates v St. Louisu), predstavil zamisel o gradnji po načelih Active House, je bila družina takoj za.

Udoben dom za tri

»V svojem domu smo si želeli udobja, želeli smo imeti prijetno hišo z veliko opreme,« pravi lastnik David Smith. Želel je zgraditi dober dom na svojo družino, ki jo sestavljata zakonca in hči. »Ko smo izvedeli več o standardu Active House in kaj nam omogoča, smo bili res navdušeni nad njim,« se spominja g. Smith.

Popoln pogled na spalnico v domu družine Smith

David Smith

lastnik

Zares pomembna stvar pri kakršnem koli projekti je, da zgradimo dom, ki paše v skupnost in sosesko. Skupnosti je všeč in zagotovo smo dobili veliko pozornosti. Dandanes, ko me ljudje vprašajo kje živim, jim preprosto povem, da je moja hiša Aktivna hiša. Takoj vedo, kje je to.

Prenova tradicionalnega doma po načelih Active House

Strategija zasnove doma temelji na kulturni in dobro vzpostavljenih arhitekturnih standardnih okrožja Old Webster v St. Louisu, kjer zgodovinske stavbe, čudovita okolica in tesno povezana skupnost tvorijo privlačno okolje za družine.

Projektna ekipa je prenovila tradicionalen dom v hišo, zgrajeno po načelih Active House, s čimer je ustvarila strukturo, ki ustreza okolici – hkrati pa v svojem življenjskem ciklu prekaša sosednje hiše s svojimi minimalnimi stroški delovanja, porabe energije in vzdrževanja. Kot izkušen računovodja g. Smith zase pravi, da je »človek številk«.

"Pri vsakem projektu se morate prepričati, da boste iz svojega izdelka dobili kar največ. Mislim, da nam je v tem primeru to definitivno uspelo. "
pravi g. Smith
Prihranek pri energiji in izboljšana kakovost življenja

Družina uživa v nižji stroških energije, David Smith pa meni, da hiša, zgrajena po načelu Active House, predstavlja dodano vrednost tudi glede kakovosti življenja:
»Eden od najprijetnejših vidikov te hiše je, da ima neverjetno količino dnevne svetlobe. Podnevi redko prižgemo luči v hiši,« pravi in opisuje družinski dom kot »izjemno udoben«.

Priporočeni izdelki VELUX
Roof window (GLU) with KMG motor
Pojdi na izdelek
Senčilo Siesta (DKL)
Pojdi na izdelek

Zunanja roleta SOFT (SSS)
Pojdi na izdelek