Prednosti, ki vam jih prinašajo strešna okna VELUX

Boljša izraba prostora

Strešna okna lahko vsak prostor spremenijo v vaš najljubši kotiček. Z njimi lahko tudi optimalno uporabite dragoceno površino vsakega kvadratnega metra pod streho.


Ustvarjanje dodatnega prostora

Če se vam zdi, da hiša ali stanovanje ni dovolj prostorno, se vam ni treba nujno preseliti. S strešnimi okni lahko neizrabljen prostor pod streho spremenite v dodatne dragocene kvadratne metre. Če razširite svoj dom navzgor, je to lažje in ceneje ter lahko preprosto uresničite svoje sanje.


Boljši izkoristek obstoječega prostora

S strešnimi okni lahko slabo izkoriščeni prostori pridobijo dodatno funkcijo, s čimer bolje izkoristite prostor.

Višja vrednost doma

Ko izberete zanesljivo in trajno kakovost, ki jo ponuja podjetje VELUX, se vam to zagotovo splača. Rešitve z izdelki VELUX so dobra naložba in nepremičnini zvišajo vrednost. Ali se sprašujete, kako? Tako: sobe bodo prostornejše in osvetljene z dnevno svetlobo, kombinacija strešnih oken bo zagotovila odličen pogled, poleg tega imajo naši izdelki dolgo življenjsko dobo in edinstveno zasnovo.

Bolj zdrava notranja klima

S strešnimi okni lahko ustvarimo bolj zdravo, pozitivnejše, bolj poživljajoče in produktivnejše okolje, v katerem bivamo in delamo. 


Dvakrat več naravne svetlobe

Strešna okna v prostor vnesejo dvakrat več dnevne svetlobe kot navpična okna enake velikosti.


Boljši pogoji zaradi dnevne svetlobe

Strešna okna omogočajo naravno svetlobo, ki dokazano izboljšuje razpoloženje in splošno kakovost življenja.


Štirikrat boljše prezračevanje

Strešna okna lahko omogočijo štirikrat boljše naravno prezračevanje od navpičnih oken.


Boljša kakovost zraka

Strešna okna zagotavljajo naravno prezračevanje, kar lahko zniža raven vlage in kondenzacije ter olajša simptome alergije.

Izboljšana energijska učinkovitost

Strešna okna so lahko učinkovit način za varčevanje z energijo pri ogrevanju, hlajenju in osvetlitvi čez vse leto, s čimer izboljšajo splošno energijsko učinkovitost vašega doma.


Prihranek energije z naravnim prezračevanjem

Strešna okna imajo z naravnim prezračevanjem veliko višjo energijsko učinkovitost kot klimatske naprave in so do štirikrat učinkovitejša kot sama fasadna okna.


Prihranek pri stroških osvetlitve

Strešna okna so nizkoenergijski vir svetlobe, ki je dvakrat učinkovitejši od fasadnih oken, in lahko zmanjšajo potrebo po umetni osvetlitvi za do 20 % v domovih in 60 % v pisarnah.


Nižji stroški ogrevanja z novimi strešnimi okni

Nova strešna okna so lahko do trikrat toplotno učinkovitejša od starih (v primeru zamenjave strešnega okna), kar lahko vodi do precejšnjih prihrankov energije.


Strešna okna in sončni paneli so popolna kombinacija

Strešna okna se lahko vgradijo s sončnimi paneli, kar je učinkovit način za varčevanje z energijo pri ogrevanju, hlajenju in osvetlitvi pod streho, prav tako se izboljša splošna energijska učinkovitost doma.

Pogled

Strešna okna zagotavljajo veder pogled, ki vam čez dan lahko odpre nove perspektive.


Povezava z okolico

Razgled iz pritličnih prostorov se nikakor ne more primerjati z razgledom s strehe. Uživajte v naravni (ali mestni) pokrajini s strešnimi okni, hkrati pa obdržite zasebnost. Pa naj gledate vrt ali okolico okrog hiše, v vsakem primeru se boste počutili, kot da je zunanjost povezana z vašim notranjim prostorom. 


Razširitev pogleda

Pogled lahko povečate z uporabo različnih kombinacij strešnih oken. Najboljši učinek dosežete z našimi naprednejšimi rešitvami – če povežete strešno okno z oknom na kolenčnem zidu ali namestite strešno okno z nižjim svetlobnim elementom. S temi rešitvami je notranjost prostornejša, sodobnejša in bolje osvetljena.


Uživanje v pogledu

Strešna okna zagotavljajo tako poseben pogled na nebo podnevi in ponoči, da lahko to v vaš vsakdanjik prinese sprostitev ali celo romantiko.

Vsakodnevno udobje


Nadzorujete lahko udobje v domu

Originalna notranja in zunanja senčila VELUX za piko na i: poleg osnovne naloge, da omejijo vdor vročine in svetlobe, se tudi prilegajo notranji zasnovi doma. Ni važno, ali imate raje bolj klasičen ali sodoben dekorativni slog, v naši ponudbi kolekcije Colour by You in Nature boste gotovo našli, kar iščete.


Udobje z avtomatizacijo

Elektrificirana ali solarna strešna okna, rolete ter notranja in zunanja senčila so popolna rešitev za najboljšo priročnost in udobje v domu. To izbiro priporočamo za sodobno in brezskrbno bivanje.
Dežni senzor bo zagotovil varno prezračevanje, z uporabo stenskega stikala pa boste lahko nadzirali vsa okna.


Pametno upravljanje doma

Vse izdelke VELUX, ki se upravljajo na daljavo, lahko povežete z našimi rešitvami za upravljanje doma, kot je upravljalna tablica VELUX Touch, ki omogoča na primer nastavljanje časovnika za prezračevanje ali oddaljeno upravljanje prek pametnega telefona z aplikacijo VELUX App Control. Najboljša rešitev za podporo zdravih domov pa je naš avtomatizirani sistem VELUX ACTIVE, ki deluje na podlagi senzorjev.


Povezljivost

Dodatna prednost je to, da lahko elektrificirane izdelke VELUX povežete z avtomatiziranimi sistemi v domu ali zgradbi.

Izdelano s skrbjo za trajnost

Strešna okna VELUX so zasnovana za trajno delovanje. Izdelana so iz odgovorno pridobljenih virov in certificiranih materialov. Naš cilj je, da vse življenje ostanemo ogljično nevtralni in karseda zmanjšamo vpliv na okolje.

Zakaj izbrati rešitve VELUX?

Preobrazba prostorov

Z našimi rešitvami za dnevno svetlobo imate večji bivalni prostor pod streho, dom pridobi na vrednosti, vaše počutje in doživljanje prostora pa se izboljšata brez primere.

Višja vrednost doma 

Lahko ste prepričani, da bo vaša naložba v rešitve z izdelki VELUX zvišala vrednost nepremičnine in se vam bogato poplačala.

Brezskrbnost v vašem domu

Z našim širokim izborom notranjih in zunanjih senčil, nadomestnimi deli ter popravili vam zagotavljamo, da boste prejeli najboljšo možno izkušnjo.

Na voljo smo vam za pomoč

Naša ekipa je predana zagotavljanju popolnega zadovoljstva od trenutka, ko se obrnete na nas, med svetovanjem in pri končni namestitvi / vgradnji izbranega izdelka VELUX.

Neomajna kakovost

Vaše potrebe nas usmerjajo. Od leta 1941 neprenehoma razvijamo in izpopolnjujemo naše izdelke ter jih izdelujemo tako, da so trajni.

Odgovorna izbira

Kakovost življenja lahko izboljšate s trajnostnimi rešitvami, ki so dobre tako za vas kot za planet.