Vsaka sprememba za izboljšavo vsakodnevnega udobja je vredna razmisleka, pa če se odločate za preureditev, prenovo ali celotno predelavo podstrešja v bivalni prostor.

Preureditev podstrešja

Manjše spremembe niso samo praktične, ampak so tudi vizualno privlačne in prinašajo zadovoljstvo. Če spremenite že samo najmanjše elemente, se lahko počutite, kot da ste v novem prostoru. Morda gledate na podstrešje z drugega vidika in vidite temne stene. Kaj pa če bi jih prepleskali? Ni dovolj dnevne svetlobe? Dodajte več oken. To je preprosteje, kot si predstavljate. Na voljo je vrsta načinov za izboljšavo podstrešja.

Prenova podstrešja

Morda živite na starem podstrešju že deset ali dvajset let. Staromodno je in tam se več ne počutite doma. Pa ga prenovimo! Če razmišljate o prenovi, glejte nanjo s širšega zornega kota. Preglejte streho. Ali izolacija deluje pravilno? Če ne, jo vključite v prenovo. V nekaj letih se vam bo izplačalo. Isto velja za ogrevalne naprave, okna in tla. Morda je ravno zdaj čas, da premislite o gradnji drugačnega vhoda v hišo.

Predelava podstrešja v bivalni prostor

Ali iščete cenovno ugoden način za dodaten prostor v domu? Če imate v hiši neuporabljeno podstrešje, začnite projekt predelave na tem mestu. Glede na proračun in prostor je predelava najučinkovitejši način za preobrazbo podstrešja. Prav tako bo pozitivno vplivala na prihranke energije.

Ali ste vedeli?

Ali ste vedeli, da je mnogo načinov, s katerimi lahko pokrijete stroške prenove?
Tukaj preverite najnovejše možnosti za subvencijo.

»V prostor vstopa posebna svetloba tako podnevi kot ponoči.

Luigi, lastnik stanovanja

Monter namešča novo strešno okno VELUX na streho s črnimi strešniki.