1. Varčevanje z energijo

Prenova vodi k ogromnim prihrankom energije na dolgi rok. Predstavljajte si na primer, da zamenjate stara prepišna okna z novimi, ki imajo odlične značilnosti toplotne izolacije. Enkratna večja naložba se bo povrnila čez nekaj let. Naj še pripomnimo, da izolacije ne vgrajujemo samo zaradi prihrankov energije pozimi, ampak primerna zunanja izolacija tudi poleti ohranja hladnejšo notranjo klimo. Primerna zunanja izolacija hiše deluje namreč kot termovka.

2. Dodaten prostor po dostopni ceni

Če se je vaša družina povečala ali preprosto potrebujete več prostora v hiši, je predelava podstrešja v bivalni prostor najboljša izbira. Tako ne boste samo izboljšali notranje klime hiše in prenovili podstrešja, ampak boste dobili tudi dodaten prostor po dostopni ceni. Če ste se med pandemijo navadili na delo od doma, lahko dodatni prostor uporabite za ustvarjanje delovnega prostora, v katerem boste imeli obilico dnevne svetlobe in motivacijo za delo.

3. Boljše bivanje

Zahvaljujoč boljšemu bivanju boste imeli boljše življenje. Kaj to pomeni? Ko se doma počutite dobro, se to odraža v vašem življenju in sposobnosti spopadanja z vsemi možnimi zadevami – pozitivnimi in negativnimi. Projekt prenove hiše vas bo razveselil, saj boste imeli predstavo o spremembi, ki vas bo zadovoljevala v prihodnjih mesecih in letih. Z zamenjavo oken in povečanjem okenskih površin pride v notranjost več dnevne svetlobe. Skupaj s prezračevanjem boste preprečili nastanek plesni ali nabiranje odvečne vlage, ki pogosto povzročata dihalne bolezni in alergije.

4. Višja vrednost nepremičnine

Prenova je dodaten način za zvišanje tržne cene hiše ali stanovanja. Rešitve z izdelki podjetja VELUX so dobra naložba in zvišajo vrednost nepremičnine zaradi kakovosti, prostornejših in obsijanih prostorov, boljšega pogleda ali edinstvene zasnove. Izboljšujemo namreč vaš vsakdanjik.

5. Pametnejši dom

Tehnološki razvoj nam ponuja veliko načinov za preprostejše življenje. Zakaj ga torej ne bi izkoristili? Če se odločite za preureditev, prenovo podstrešja ali celotno predelavo podstrešja v bivalni prostor, boste dobili priložnost, da poenostavite bivanje in zaživite v pametnem domu.

6. Bivanje, ki si ga ustvarite sami

Morda ste podedovali hišo ali stanovanje ali pa ste ga kupili. V vsakem primeru ni nič lepšega od tega, ko lahko pogledate nepremičnino s svojo predstavo in se vam ni treba prilagajati nikomur, niti prejšnjim lastnikom. Med prenovo nepremičnini dodate svoj pečat in individualnost. Prenova prav tako združuje dve komponenti: bivanje v prijetnem prostoru, ki zadošča vašim potrebam in vas razveseljuje, ter funkcionalen vidik prostora.

»Jeseni nam skoraj ni treba kuriti, medtem ko znanci začnejo kuriti že pred tedni.


Marko, lastnik stanovanja

Monter namešča novo strešno okno VELUX na streho s črnimi strešniki.