Kako bi želeli izkoristiti novo strešno okno?

Svetlejši, večji in prijetnejši prostori

Strešno okno prepušča dvakrat več dnevne svetlobe kot vertikalno okno enake velikosti ter ustvarja občutek svetlobe in odprtosti, ki mu ni para.
Preden se lotite zamenjave, premislite tudi o tem, da bi dodali več strešnih oken v poljubni kombinaciji, ki so na voljo. Eno strešno okno zagotavlja dovolj svetlobe le v majhnem prostoru. Velja namreč priporočilo, da  je velikost okenske površine vsaj 20 % glede na tloris prostora.

Zaradi nadgradnje z enega strešnega okna na dve, tri ali več, čas namestitve ne bo bistveno daljši, se bo pa močno povečala dnevna svetloba v prostoru in odprl pogled v nebo. Zadostna količina dnevne svetlobe zmanjša potrebo po uporabi luči in dokazano pomaga ohranjati zdrav cirkadiani ritem posameznika.

Povečajte energijsko učinkovitost svojega doma

Zamenjava strešnega okna lahko poveča energijsko učinkovitost vašega doma na več načinov. Do 30 % izgube toplote v domu gre skozi strešna okna, in če so vaša strešna okna VELUX stara več kot 20 let, bo novo strešno okno zmanjšalo izgube energije za več kot 50 %*.

Prednosti energijske učinkovitosti so vidne tudi v poletnih mesecih. Zmožnost odpiranja strešnega okna za prezračevanje zmanjšuje potrebo po mehanskem prezračevanju, kot so klimatske naprave in ventilatorji. Prav tako povečanje dnevne svetlobe zmanjša potrebo po umetni svetlobi.

*V primeru nakupa strešnega okna s trojno zasteklitvijo, se bo učinek poznal predvsem pri zmanjšani izgubi toplotne energije iz prostora in to kar do 60 % (stara okna z dvojno zasteklitvijo 00 imajo prepustnost toplote Uw = 2,8 W/m2K, nova okna s trojno zasteklitvijo 68 pa le Uw = 1,1 W/m2K).

Uživajte v boljši notranji klimi

Odprite strešna okna in užijte svež zrak, ki bo preplavil vaš prostor. Ta je namreč bistvenega pomena za naše zdravje, saj pomaga, da čez dan razmišljamo zbrano in smo polni energije, ponoči pa poskrbi za boljši spanec. Strešna okna prispevajo k bolj sveži in udobnejši notranji klimi, saj pomagajo pri odstranjevanju COter vlage iz bivalnih prostorov in tako ustvarjajo dobro počutje ter dvignejo nivo energije.

Dodajte VELUX ACTIVE za avtomatizacijo strešnih oken in prezračevanje glede na temperaturo, količino CO2 in vlage v prostoru.

Poskrbite za boljšo izolativnost doma

Izboljšana izolacija okvirja in zasteklitve strešnih oken VELUX zmanjša energijo, ki je potrebna za ogrevanje vašega doma tako, da prepreči vstop mrzlega zraka v prostor preko toplotnega mostu. Ta sicer nastane  zaradi slabe tesnosti pri stiku med oknom in špaleto. Pred nakupom se posvetujte tudi o tipu zasteklitve za posamezen prostor in se izognite dilemi pri nakupu dvo- ali troslojnih strešnih oken.

Hitra namestitev

Za zamenjavo obstoječega strešnega okna se obrnite na pooblaščenega monterja izdelkov VELUX - ne glede na to, ali menjate stara strešna okna VELUX ali okna drugih proizvajalcev. Postopek je v večini primerov opravljen v enem samem dnevu.


Če želite namestiti dodatna strešna okna in tako vizualno povečati prostor ter ustvariti več svetlobe, jih je mogoče namestiti ob enem samem obisku in dnevno svetlobo podvojiti prav  tako v enem ali največ dveh dneh.
Brosura Menjava Oken

Napolnite svoj dom s svežim zrakom

Ena od največjih prednosti strešnega okna je hitro in učinkovito prezračevanje celotnega doma.

Tri kratka 10-minutna prezračevanja na dan močno zvišajo kakovost zraka v prostoru. Če odprete strešno okno v zgornjem nadstropju in okno v pritličju vašega doma, ustvarite »učinek dimnika«, ki izredno pospeši prezračevanje celotnega doma. In ko  želite v dom spustiti več svežega zraka, odprite integrirano prezračevalno loputo, ki omogoča prezračevanje tudi pri vodotesno zaprtem oknu.

Zaščitite svoj dom pred vročino

Za najboljšo zaščito pred vročino izberite zunanjo roleto VELUX, ki preprečuje pregrevanje in zaščiti pred zunanjimi dejavniki, ali mrežasto zunanje senčilo, ki blokira sončne žarke preden bi ti ogreli steklo, obenem pa omogoča dovod dnevne svetlobe v prostor.

Zaščitite se pred zunanjim hrupom

Uživajte v mirnejši notranjosti in preprečite vstop zunanjega hrupa, ki ga povzročajo promet ali kaplje dežja. Nova konstrukcija oken zaradi boljšega parametra zvočne izolacije izboljša udobje bivanja. Če želite zmanjšati zvok padajočega dežja, preverite okna s funkcijo zmanjševanja zvoka dežja.

Enostavno čiščenje in vzdrževanje

Uživajte v čudovitih razgledih brez skrbi, kako boste očistili strešno okno. Strešna okna VELUX lahko na tečajih zasukate za enostavno čiščenje od znotraj. Poleg tega so močne vodoodbojne lastnosti poliuretanske (PU) prevleke odlične za vlažne prostore (npr. kuhinja, kopalnica), saj jih je enostavno očistiti.

Za večje udobje in brezskrbnost.

Nove funkcije povečajo varnost in zaščito vašega strešnega okna. Kaljeno zunanje steklo zagotavlja dodatno trdnost za zaščito pred lomljenjem, varnostno notranje lepljeno steklo pa ostane v enem kosu v primeru poškodbe zaradi udarca.
Vsako strešno okno VELUX je bilo preizkušeno v najtežjih vremenskih razmerah, kar vam zagotavlja dodatno brezskrbnost in nudi 10-letno omejeno garancijo za izdelek.

Enostavna uporaba. In enostavno najboljša izbira.

Več načinov odpiranja strešnega okna omogoča, da izbiro strešnega okna prilagodimo vašim potrebam. Izberite sredinsko vpeta strešna okna z upravljalno ročico zgoraj, da si zagotovite prostor za namestitev pohištva spodaj, ali pa izberite strešna okna z upravljanjem od spodaj za prostore s parapetom do 130 cm, kar vam bo ustvarilo učinek panoramskega razgleda. Ustvarite čudovit panoramski pogled z izbiro zgoraj vpetega strešnega okna. Elektrificirana/solarna strešna okna lahko upravljate preko brezžičnega stikala ali glasovnega upravljanja s pomočjo aplikacije na telefonu in ga je mogoče povezati tudi s sistemom VELUX ACTIVE za uravnavanje kakovosti zraka v prostoru..