Iščete zamenjavo strešnega okna?

Spletni konfigurator za iskanje nadomestnih strešnih oken VELUX.

Kako izbrati pravo strešno okno?

Naš preprost priročnik vas popelje skozi pet najpomembnejših stvari, ki jih morate upoštevati pri izbiri novega strešnega okna.

 • Splošno priporočilo pravi, da mora biti zasteklitev vašega prostora enaka vsaj 20 % površine prostora, da se zagotovi največja možna dnevna svetloba. Pomagali vam bomo pri izbiri ustrezne velikosti strešnega okna VELUX za vaš prostor.

 • Naša strešna okna so na voljo v treh različicah glede na upravljanje (odpiranje, zapiranje) in se zato še lažje prilagodijo vašim željam. Vse je odvisno od tega, kam bi radi postavili novo strešno okno VELUX.

 • Vsa naša strešna okna VELUX imajo kaljeno steklo, večina pa tudi notranje lepljeno steklo, kar zagotavlja dodatno varnost. Izbirate lahko med dvojno ali trojno zasteklitvijo. Ne glede na vaše potrebe verjamemo, da lahko najdemo pravo kombinacijo lastnosti strešnih oken za vas.

 • Ko se odločate za nova strešna okna, lahko izbirate med različnimi materiali okvirja - od lesenih s prozornim premazom, do lesenih z belim premazom in takšnih, ki so zaščiteni z belim poliuretanom. Vsaka različica je koristna za določene vrste prostorov, zato nam dovolite, da vam pomagamo izbrati pravo.

 • Dodajte notranja senčila SIESTA, zunanja mrežasta senčila ali zunanje rolete VELUX in si zagotovite še več udobja v vaši mansardi. S senčili in roletami za strešna okna boste sebi in svojim zagotovili dober spanec in prijetno bivanje tudi v poletni vročini.

Brosura Menjava Oken

Upravljanje strešnih oken


Novo izbrano strešno okno lahko odpirate/zapirate na različne načine: 

Prava količina dnevne svetlobe


Projekt zamenjave je odlična priložnost, da v vaš dom dodate več oken. Dodajanje strešnih oken je enostavno in ne zahteva večjega gradbenega posega. Z več strešnimi okni boste izboljšali tudi pogoje naravne svetlobe v prostoru. Če skupna površina zasteklitve doseže vsaj 20 % površine prostora, ste poskrbeli za dovolj naravne svetlobe za vsakodnevne dejavnosti. Z dodatnimi okni boste ustvarili prostornejšo notranjost in pridobili prostor za delo za računalnikom ter si zagotovili prjeten razgled in povezanost z naravo. 

Notranja obdelava


Za naša strešna okna ponujamo tri različne vrste notranje obdelave:

 • Belo lakiran bor – Strešna okna so lakirana z belim lakom na vodni osnovi, ki les varuje pred umazanijo in vlago.

 • Lesen okvir s prevleko iz belega poliuretana – obstojen premaz, ki je odporen na vlago in ne potrebuje rednega vzdrževanja, hkrati pa ga je možno enostavno očistiti. Idealen je za vlažne prostore, kot sta kuhinja ali kopalnica, prav tako pa je primeren za otroško sobo ali spalnico.

 • Leseni okvir – lakiran borov les s prozornim trojnim premazom na vodni osnovi. Naravni materiali, ki se popolnoma prilegajo ostalim naravnim materialom notranjega interiera in se odlično obnesejo v dnevnih prostorih ali spalnicah. Les zahteva sicer nekoliko več skrbnosti pri vzdrževanju.

Notranja in zunanja senčila


Nenazadnje so tukaj naša notranja in zunanja senčila za strešna okna. Ti dodatki za strešna okna VELUX omogočajo novo dimenzijo prilagajanja vašim potrebam po čim udobnejšemu bivanju v mansardi. So enostavni za namestitev in imajo dolgo življenjsko dobo.

 • Notranja senčila Siesta – zagotavljajo največji učinek zatemnitve in s tem tudi boljši spanec, zato so nepogrešljiva v spalnici ali dnevni sobi.
 • Zunanja mrežasta senčila – sončnim žarkom preprečujejo stik s strešnim oknom in tako vaš dom v sončnih dneh ohranjajo hladen.
 • Zunanje rolete – zagotavljajo zaščito pred zunanjimi elementi in učinkovito preprečujejo pregrevanje poleti.

Monter, ki namešča novo strešno okno VELUX na streho s črnimi ploščicami.