Zamenjava strešnega okna VELUX

Zamenjava strešnih oken VELUX je lažja, kot se zdi. V zadnjih dveh desetletjih sta zasnova in tehnologija naših strešnih oken znatno napredovali ali se celo na novo razvili. Vodili vas bomo, da dosežete želeni cilj pri zamenjavi zastarelega ali poškodovanega strešnega okna z estetsko privlačno, energijsko učinkovito in trajnejšo rešitvijo.

Kdaj in zakaj moram zamenjati strešna okna?

Strešna okna lahko domu prinesejo ogromno koristi, kot so več dnevne svetlobe, prezračevanje in ustvarjanje čudovitega svetlega bivalnega prostora, v katerem želi vsa družina preživljati čas.

Toda če imate strešno okno že nekaj časa, potem morate razmisliti, ali je potrebna zamenjava. Pa naj gre za preprosto preoblikovanje notranjosti v nekaj sodobnejšega ali samo za povečanje energijske učinkovitosti in notranjega udobja.

Odkrili smo, da 70 % lastnikov domov zamenja strešna okna iz funkcionalnih ali estetskih razlogov.

Začnite zamenjavo strešnega okna

Kar morate vedeti


Boljša izolacija in energijska učinkovitost

Glede izolacije se staro strešno okno (tudi dobro ohranjeno) ne more kosati s sodobnim strešnim oknom VELUX. Nova strešna okna so lahko do trikrat toplotno učinkovitejša od starih, kar lahko vodi do precejšnjih prihrankov energije.

* Preberite, kako se izračuna izboljšanje učinkovitosti.


Lažje je, kot si mislite


Zamenjavo strešnega okna z novim strešnim oknom VELUX je mogoče opraviti v samo štirih urah.


Več dnevne svetlobe in svežega zraka


Sodobna strešna okna VELUX so zasnovana tako, da imajo večjo površino zasteklitve. To pomeni, da bo ob zamenjavi starega strešnega okna za novo iste velikosti v prostor vstopalo več dnevne svetlobe.

Preberite več o zamenjavi

Vse o prenovah doma

Nihče se še nič upiral želji, da bi svoj dom preoblikoval v lepšega in boljšega . Ampak kje začeti? Koliko stane? S kom sodelovati? Kakšne so prednosti? Ko govorimo o prenovah doma, imamo lahko veliko vprašanj. In tu smo, da vam pomagamo z obilo odgovori in usmeritvami.

Zakaj prenoviti prostor?

Ali želite izboljšati način vašega življenja? Morda potrebujete več prostora ali dodatno kopalnico, ki bi olajšala zaposlena jutra. Morda želi partner spremeniti neuporabljen prostor v kotiček za svoj hobi ali pa otroci potrebujejo svoje lastne sobe. Priložnosti, ki jih prinaša neizrabljen prostor, je nešteto.
Morda boste pozneje želeli prodati svoj dom, zato mu želite zvišati vrednost. 

Nova okna, toplotna črpalka in dodatna izolacija so primeri izboljšav, ki lahko znižajo stroške energije in se čez čas izplačajo. Če se boste v prihodnosti odločili za prodajo vašega doma, bo bolj učinkovit dom privlačnejši tudi kupcem, saj vedo, da bodo v energijsko učinkovitem domu stroški nižji.

Kaj pa, če preprosto želite bolje uživati v prostoru, v katerem bivate? Povprečno preživimo 90% našega življenja v zaprtih prostorih, zato bi naš dom moral biti karseda udoben in estetsko privlačen.

Dobro premišljena prenova vodi tudi v učinkovitejše obratovanje doma. Izraz »učinkovitost« vključuje prihranek energije, kar lahko pridobimo z več podrobnostmi, kot so izolacija, ustrezno število strešnih oken, ustrezna dodatna oprema za strešna okna in drugo.

Ne glede na vaše razloge za prenovo doma smo tukaj mi, da pomagamo.

Preberite več o prenovah

Kar morate vedeti


Bolj zdrav dom


Več udobja, več naravne svetlobe, boljše prezračevanje, dostop do svežega zraka – vse to so pomembne točke, o katerih moramo razmisliti pri načrtovanju prenove. Če si prizadevate doseči vse te prednosti, boste gotovo ustvarili bolj zdrav bivalni prostor zase in za družino.

 

Dodaten prostor


Če potrebujete več prostora (ker se je vaša družina povečala ali preprosto želite nove sobe), je predelava podstrešja v bivalni prostor najboljša izbira. Tako ne boste pridobili samo želenega dodatnega prostora po dostopni ceni, ampak boste tudi izboljšali notranjo klimo hiše. Na podstrešju si lahko na primer ustvarite delovni prostor in uživate v obilici dnevne svetlobe, ki bo pripomogla k motivaciji za delo.

 


Zvišanje vrednosti nepremičnine

S prenovo ne izpolnite samo trenutnih potreb, ampak lahko nanjo gledate tudi kot na finančno naložbo. Izboljšava doma zviša vrednost nepremičnine. To pomeni, da jo boste lahko prodali za višjo ceno, ko se odločite za selitev.

 

Preberite več o prenovi

Gradnja hiše, polne svetlobe

Predstavljajte si svoj popolni dom. Dom, ki je zgrajen točno tako, kot si želite – od luči do vrat, sten, vodnih pip, tal in oken. Z novogradnjo lahko popolnoma nadzorujete vsak vidik nepremičnine. Vključili boste lahko svež zrak in naravno dnevno svetlobo ter ustvarili zdravo notranjo klimo v sodobnem prostoru, da bo vaša družina uspešno bivala.

Dnevna svetloba preobraža prostore

Ko se odločite za gradnjo novega doma, lahko dobite točno to, kar želite.

Oblikujte svetel, sodoben in edinstven prostor s praktičnimi in cenovno ugodnimi rešitvami. Če skozi strešna okna sije dnevna svetloba, imate v domu občutek odprtosti. Prav tako se zviša vrednost nepremičnine, obenem pa naravna svetloba in svež zrak koristita dobremu počutju.

Še ena dobra stran je postopek namestitve, ki ne zahteva zapletene gradnje ali podrobnega načrtovanja. Če pri oblikovanju doma upoštevate dnevno svetlobo, tega nikoli ne boste obžalovali.

Načrtujte novo hišo

Kar morate vedeti


Naložba v prihodnost


Če skrbno oblikujete prostor ali kupite nov dom s poudarkom na ustvarjanju zdravega notranjega okolja, pomeni, da vlagate v svojo prihodnost. Če se nekoč odločite, da ga boste prodali, bo imel višjo vrednost in tako se bo ves vaš trud ekonomsko izplačal. Strešna okna namreč preobrazijo prostore in s tem nepremičnini dodajo vrednost.


Svoboda pri oblikovanju doma

Če kupujete parcelo za gradnjo novega doma, vendar ga še niste začeli graditi, imate priložnost, da projektu dodate svoj pečat. Lahko odločate o vseh tehničnih podrobnostih, izberete materiale, ki so vam najljubši, načrtujete postavitev prostorov in povečate število strešnih oken v hiši.


Trajnost in energijska učinkovitost


Trajnostna gradnja, s katero varujemo sebe in naš planet, še nikoli ni bila pomembnejša. Če naravno dnevno svetlobo čim bolj izkoristimo, potrebujemo manj umetne osvetlitve in tako lahko izrazito znižamo stroške energije. Če imate nameščeno ustrezno zasteklitev, boste preprečili nepotrebne toplotne izgube in zmanjšali porabo energije za ogrevanje ali hlajenje nepremičnine.

Preberite več o gradnji novega doma

Prostori v vašem domu

Ali vas zanimajo različni prostori za vaš projekt?