Investirajte v zdravo bivalno okolje!

Izboljšanje bivalnih pogojev in zagotavljanje nižjih stroškov ogrevanja, sta dve pomembnejši naložbi v letošnjem letu. Zato je čas za investicijo v nova strešna okna in senčila, ki bodo poskrbela za manjše toplotne izgube in izboljšala bivalno ugodje ter energijsko učinkovitost doma. K temu vas želimo spodbuditi s prodajno ponudbo, ki vam ob nakupu strešnih oken VELUX skupaj s zunanjimi senčili, omogoča 50 % cenejši nakup notranjih senčil.

KO ENKRAT VIDIŠ VEČ,
MANJ NI VEČ DOVOLJ.

Ste v načrtovanju prenove podstrešja ali razmišljate o zamenjavi strešnega okna?

Ko si enkrat zamislite svetel in zračen prostor, ga ne morete več odmisliti. Preverite, kakšen učinek ustvari umestitev več strešnih oken v izbrani prostor vašega doma in kako svetloba čez dan potuje po sobi. S prijavo na brezplačen 3D izris in video simulacijo svetlobe v poljubnem prostoru vaše mansarde, boste prejeli primerjavo med naravno osvetlitvijo pred in po vgradnji enega ali več strešnih oken VELUX.

Pogosta vprašanja: solarni paneli in strešna okna

Kakšna mora biti razdalja med strešnimi okni in solarnimi paneli?

Nad strešnim oknom je potrebno pustiti vsaj eno vrsto strešnikov, v kolikor pa imamo linijo rezanih strešnikov, pustimo dve vrsti strešnikov. Na vsaki strani strešnega okna oz. skupine strešnih oken se mora ohranjati razdaljo ene širine strešnika (30-50 cm).

  

Zakaj je pomembno, da med strešnimi okni in solarnimi paneli ohranjamo razdaljo 30-50 cm ali celo 70 cm?

Zagotavljanje ustreznega odvajanja vode je ključnega pomena, saj moramo deževnici omogočiti prosto pot za odtekanje s površine panela, ne da bi se ob tem prelivala preko zgornjega roba strešnega okna. Ohranjanje prave razdalje med strešnimi okni in solarnimi paneli je ključnega pomena tudi v primeru vzdrževalnih del, pri popravilu in vgradnji ali celo pri menjavi strešnih oken kjer je pomembno, da lahko odstranimo strešno kritino ob oknu brez odstranjevanja solarnih panelov. Poleg tega obstajajo še dodatni izdelki, ki segajo čez dimenzije strešnega okna, kot so rolete, ki segajo 15 cm preko zgornjega roba in 5 cm na vsaki strani.

  

Ali je možno, da sneg, ki zdrsne s solarnih panelov, poškoduje strešna okna oz. zunanje rolete?

Solarni paneli med delovanjem proizvajajo majhno količino toplote tako da se sneg, ki obleži na sončnih panelih, stopi in zelo hitro zdrsne s površine. V primeru, da so pod solarnimi paneli vgrajena strešna okna oz. strešna okna z nameščenimi zunanjimi roletami, jih lahko poledenela snežna masa zlahka poškoduje. Ravno zaradi tega je med strešnimi okni in solarnimi paneli priporočljivo namestiti linijski snegolov.