Pridobite dodatne podstrešne prostore, da izpopolnite svoj sanjski dom 

Gradite nov dom? Ali pa se pripravljate na izvedbo velike ali morda manjše prenove hiše? Svetujemo vam, da zgradite sobo na podstrešju. Ali pa zgradite več podstrešnih sob. Če ste se za to že odločili, se sprašujete, kaj narediti s tem zanimivim prostorom. Na voljo je ogromno dobrih rešitev – pa tudi nekaj boljših.  

Tudi če že imate lastne zamisli za prenovo podstrešja, vam bodo naslednji odstavki morda še zmeraj prišli prav, saj je zapisanih nekaj misli, kako lahko novo pridobljeno območje spremenite v najljubši prostor. Pripravite se, da boste navdušeni! 

Kaj pa podstrešna spalnica? 

Ko razmišljate o zamislih za mansardni prostor, verjetno najprej pomislite na mansardno spalnico. Prva stvar, ki vam verjetno pade na misel, je prizor, ko ob ležanju v postelji opazujete zvezde. Da, to je res neverjetno, ampak če smo iskreni, mansardna spalnica ponuja veliko več kot to. 

Podstrešna spalnica je zaradi poševnih sten po definiciji vizualno in arhitekturno zanimiv prostor. V njej je polno naravne svetlobe, ampak zahvaljujoč ustrezni dodatni opremi za strešna okna (kot so zatemnitvena senčila) lahko popolno temo dosežete s samo enim gibom (ali dotikom) in uživate v prijetnem, nemotenem spancu. Ne pozabite, da ste dobro ločeni od hrupa na ulicah in glasov s spodnjega nadstropja. 

Ko načrtujete podstrešno spalnico, ne omejite svoje domišljije samo na posteljo in omaro, saj vam poševne stene omogočajo, da ustvarite prisrčno domače vzdušje, ki je lahko primerno za prijeten in miren bralni kotiček. Prav tako lahko z dobro izkoriščenimi nagnjenimi predeli pridobite dodaten prostor za shranjevanje na diskreten, skrit način. 

Kakšen videz naj bi imel prostor? Podstrešne spalnice pritegnejo najrazličnejše zasnove notranjosti. Sami se odločite, ali želite izbrati minimalistični skandinavski slog, mešanico japonskega in skandinavskega sloga ali posteljni okvir iz stare medenine, kupljen v trgovini z rabljenim pohištvom, da ustvarite starinski videz celotne spalnice. Lahko pa izberete kar koli drugega, saj se takšnemu navdihujočemu prostoru prilega prav vsak slog. 

Če v spodnjem nadstropju že imate spalnico, ki vam je pri srcu, to sploh ni težava. Prej omenjene prednosti lahko uporabite tudi za sobo za goste.  

. . . Kaj pa otroška soba na podstrešju?  

Otroci bodo izjemno hvaležni, če jim boste uredili mansardne prostore. Všeč jim bo skrivnostnost zanimivih kotov in bližina strehe. Cenili bodo edinstvenost prostora in ga vključili v svoje igre, njihova domišljija pa ne bo nikoli počivala. Pomirjujoče barvne sheme ali zabavne tapete z zanimivim potiskom bodo za nameček spremenile podstrešno otroško sobo v čaroben prostor. Če vam dopuščajo razpoložljive površine kvadratnih metrov, lahko otrokom, poleg udobnega kotička za spanje tudi prostor za igro ter delovni prostor z mizo in steno z risalno tablo.  

Nadaljnje zamisli za vašo mansardo 

Tudi če podstrešni prostor ni dovolj velik za obsežne zamisli, lahko še vedno izkoristite, kar vam je na voljo. Odlična rešitev je mansardna kopalnica. Ob naravni svetlobi si lahko privoščite sproščujočo kopel, medtem pa uživate v popolni zasebnosti, saj ste v višini strehe. Med tuširanjem lahko gledate skozi strešno okno in opazujete obzorje ali nočno nebo. 

Na podstrešju lahko ustvarite tudi posebne prostore, ki jih boste lahko namenili svojim hobijem. Zakaj bi obnavljali mesečno karto za fitnes, če imate priložnost, da si ustvarite domačo telovadno sobo kar na podstrešju? Lahko namestite posebna strešna okna, ki se samodejno odpirajo ter pripomorejo h kroženju zraka in uravnavanju temperature. Zakaj bi se vozili dolgo pot od doma na tečaj ročnega ustvarjanja, če si lahko doma uredite domači ustvarjalni kotiček, v katerem so vse stvari vaše, poleg tega pa še sami odločate o zasnovi celotnega prostora? Naj sploh ne omenjamo, da bo sonce sijalo neposredno na vaše delovne površine. Zase ali za otroke lahko ustvarite tudi prostor za igranje računalniških iger.  

Delo od doma je v teh časih nekaj običajnega. Toda delo v mansardni pisarni, odeti v dnevno svetlobo, je nekaj povsem edinstvenega. Soudeleženci sestanka v Zoomu vas bodo najverjetneje vprašali, kje ste dobili tako čudovito sliko za ozadje, saj morda ne bodo mogli verjeti, da ste zares v takem prostoru. 

Se želite na hitro razgledati po hiši, preden nadaljujemo (samo da dobite več zamisli)? 

Ne glede na to, kakšne zamisli za podstrešje imate, jih strešna okna VELUX gotovo lahko dopolnijo. Z njimi lažje ustvarite želeno vzdušje, širok izbor izdelkov in dodatne opreme pa pripomore k izpolnjevanju vsakega načrta, ki si ga zastavite. Strešna okna VELUX povečajo količino dnevne svetlobe, z zunanjimi roletami VELUX in senčili za zaščito pred soncem VELUX pa si lahko zagotovite udobno notranjo klimo v vsakem letnem času.  

Izkoristite, kar vam ponujajo mansarde – ogromno priložnosti in ogromno dobrih zamisli. Odločitev je vaša. Dobra novica je, da se ne morete odločiti napačno, saj so vse zamisli za mansarde dobre (nekatere pa so lahko še boljše). 

Preberite več člankov

Rešitve strešnih oken VELUX prihajajo z dodatnimi prednostmi.

Preverite katere so to!

Zakaj izbrati rešitve VELUX?

Preobrazba prostorov

Z našimi rešitvami za dnevno svetlobo imate večji bivalni prostor pod streho, dom pridobi na vrednosti, vaše počutje in doživljanje prostora pa se izboljšata brez primere.

Višja vrednost doma 

Lahko ste prepričani, da bo vaša naložba v rešitve z izdelki VELUX zvišala vrednost nepremičnine in se vam bogato poplačala.

Brezskrbnost v vašem domu

Z našim širokim izborom notranjih in zunanjih senčil, nadomestnimi deli ter popravili vam zagotavljamo, da boste prejeli najboljšo možno izkušnjo.

Na voljo smo vam za pomoč

Naša ekipa je predana zagotavljanju popolnega zadovoljstva od trenutka, ko se obrnete na nas, med svetovanjem in pri končni namestitvi / vgradnji izbranega izdelka VELUX.

Neomajna kakovost

Vaše potrebe nas usmerjajo. Od leta 1941 neprenehoma razvijamo in izpopolnjujemo naše izdelke ter jih izdelujemo tako, da so trajni.

Odgovorna izbira

Kakovost življenja lahko izboljšate s trajnostnimi rešitvami, ki so dobre tako za vas kot za planet.