Uredite si domačo pisarno, v katere boste produktivnejši     

Zaradi pandemije smo morali prilagoditi naš način dela. Pred tem sta bila delo in dom jasneje ločena. Mnogi smo se soočili z novo resničnostjo, ko smo morali doma vzpostaviti začasno delovno mesto. Zdaj pa je delo od doma postalo nekaj običajnega. Če ste domačo pisarno sprejeli kot del novega načina dela, naj bo čim boljša.  

Oblikujte svoj delovni prostor doma  

Pri oblikovanju domače pisarne je treba upoštevati veliko dejavnikov. Ali imate hibridno delo od doma ali potrebujete domačo pisarno za poln delovni čas? Kakšen proračun imate? Pomembno je odgovoriti na ta vprašanja, da lahko v domači pisarni ustvarite okolje, ki bo pravo za vas. Če delate v neprimernem okolju, lahko to vpliva na vašo produktivnost in splošno počutje ter vodi v neučinkovitost in stres. Slaba ali neustrezna osvetlitev lahko zniža energijo, poslabša vzdušje in povzroči naprezanje oči ali glavobol.  

Ne pozabite na dobro osvetlitev  

Dobra osvetlitev je ena od ključnih točk za učinkovitejšo in produktivnejšo domačo pisarno. Če delate za mizo, preživite večino časa pred zaslonom, kar lahko povzroči naprezanje oči, glavobole in druge manjše zdravstvene težave. Prav tako ste morda opazili, da ste pri delu od doma manj produktivni ali osredotočeni. Do tega lahko pride zaradi pomanjkanja dnevne svetlobe. Poskusite v svoj delovni prostor vnesti več svetlobe, kar lahko dosežete že s tem, da mizo preprosto pomaknete bliže oknu. 

Svež zrak ohranja bister um  

Svež zrak je ena najpomembnejših stvari, da ste telesno in umsko polni energije skozi cel dan. Uredite domačo pisarno tako, da bo to prostor z dobrim prezračevanjem. Če to ni mogoče, lahko domačo pisarno predelate tako, da vgradite strešno okno. 

Z vgrajenim strešnim oknom v domači pisarni boste pridobili najboljše pogoje za svež zrak in naravno dnevno svetlobo. 

Uredite si domačo pisarno, v kateri boste produktivni.  

Strešno okno lahko z dodajanjem dnevne svetlobe in dobrim prezračevanjem pripomore k ustvarjanju produktivnega delovnega okolja v domači pisarni. Izpostavljenost dnevni svetlobi izboljša delovno učinkovitost. Toda dnevna svetloba vas ne sme oslepiti. Razmislite o dobrih notranjih ali zunanjih senčilih, da ohranite svetlobo in se obenem izognete bleščanju. Še dve stvari, ki lahko izboljšata počutje v domači pisarni, sta odlična miza in dober stol.  

Uporabite primerne materiale 

Dobra domača pisarna je nepogrešljiva, bodisi da delate od doma že vrsto let bodisi da ste šele na začetku. Če nimate velikega proračuna, poiščite rabljeno pohištvo ali poskusite predelati staro. Če imate večji proračun ali čas in ročne veščine, lahko prenovite domačo pisarno in vključite strešno okno, da ustvarite bolj zdravo delovno ozračje. 

Zdaj je hibridno delo nekaj običajnega, zato je pomembno, da si ustvarite zdravo in udobno domačo pisarno. 

Povezani članki

Zakaj izbrati rešitve VELUX?

Preobrazba prostorov

Z našimi rešitvami za dnevno svetlobo imate večji bivalni prostor pod streho, dom pridobi na vrednosti, vaše počutje in doživljanje prostora pa se izboljšata brez primere.

Višja vrednost doma 

Lahko ste prepričani, da bo vaša naložba v rešitve z izdelki VELUX zvišala vrednost nepremičnine in se vam bogato poplačala.

Brezskrbnost v vašem domu

Z našim širokim izborom notranjih in zunanjih senčil, nadomestnimi deli ter popravili vam zagotavljamo, da boste prejeli najboljšo možno izkušnjo.

Na voljo smo vam za pomoč

Naša ekipa je predana zagotavljanju popolnega zadovoljstva od trenutka, ko se obrnete na nas, med svetovanjem in pri končni namestitvi / vgradnji izbranega izdelka VELUX.

Neomajna kakovost

Vaše potrebe nas usmerjajo. Od leta 1941 neprenehoma razvijamo in izpopolnjujemo naše izdelke ter jih izdelujemo tako, da so trajni.

Odgovorna izbira

Kakovost življenja lahko izboljšate s trajnostnimi rešitvami, ki so dobre tako za vas kot za planet.