Osvetlite svoj dom z naravno dnevno svetlobo

Naravna sončna svetloba je eden vsakdanjih virov, ki lahko vaš dom res spremeni na bolje. Večja količina naravne dnevne svetlobe v domu ima številne prednosti za duševno in fizično zdravje. 

Ustvarite prijetno vzdušje z naravno svetlobo  

Naravna svetloba je svetloba, ki nam jo zagotavljajo naravni viri, kot je sonce ali luna. Če to izkoristite in naravno svetlobo vključite v dom kot primarni vir svetlobe, lahko ustvarite krasno in toplo okolje, v katerem se bodo vsi počutili sproščeno. 

Izkusite čar strešnih oken

Sonce čez dan potuje po nebu. To pomeni, da fasadna okna lahko omejijo količino naravne svetlobe. Strešno okno je eden najučinkovitejših načinov za vnos večje količine dnevne svetlobe, saj lahko dnevna svetloba od zgoraj prodre v hišo in tako je vsak dan drugačen glede na vreme. 

Vdahnite novo življenje majhnim prostorom

Osvetlitev majhnih prostorov vedno predstavlja izziv. Talna svetilka lahko zasede preveč prostora, stropna svetilka pa morda ni dovolj. Pomemben vir svetlobe je lahko prav strešno okno, saj se z njim poveča površina za zajemanje naravne svetlobe. 

Ustrezno načrtujte za dovolj dnevne svetlobe

Če začenjate projekt prenove doma, ga izpeljite, kot je prav – nihče ni nikoli obžaloval »preveč« naravne svetlobe. Splošno pravilo pravi, da mora zasteklitev pokrivati za vsaj 20 % talne površine prostora, ki ga prenavljate. Pri načrtovanju vključite dovolj strešnih oken za ustrezno in enakomerno porazdelitev svetlobe po prostoru. To dnevno svetlobo lahko po potrebi preprosto prilagajate s pestrim naborom zunanjih in notranjih senčil. 

Spremenite svoj vsakdanjik v zaprtih prostorih

Ali želite osvežiti svoj dom? Z razširjanjem hibridnega dela preživljamo doma več časa kot kdaj koli prej. Odlično bivalno okolje je zato ključnega pomena. Eden od načinov, na katerega lahko spremenite vsakdanjik v zaprtih prostorih, je učinkovita uporaba strešnih oken. Strešna okna v dom vnesejo več naravne svetlobe. 

Izkoristite prednosti svetlobe od zgoraj

Naravna svetloba pripomore k uravnavanju sproščanja melatonina v telesu. Melatonin je hormon, ki povzroča utrujenost, zato lahko z večjo količino naravne dnevne svetlobe v domu pridobimo več energije podnevi in boljši spanec ponoči. 

Ustvarite harmonično povezavo z okolico 

Strešna okna povežejo vaš dom z naravno okolico in vanj vnesejo svež zrak. Če v oblikovanje prostora vključite nekaj velikih rastlin, lahko ustvarite občutek sožitja, ki je blagodejen za um, telo in dušo. 

Poudarite svetlobo z opremo

Notranja obdelava in oprema naj se prilegata prostoru, polnemu svetlobe. Stene spalnice pobarvajte v pomirjujoče odtenke zelene in modre ter občutite, kako zjutraj svetloba prodre v prostor in vas nežno prebudi. V skupnem bivalnem prostoru izberite bolj žive barve, da ustvarite bolj razgiban in svetlejši družinski prostor, ter občutite, kako vas prijetna notranjost vabi, da preživite več časa skupaj. Prav tako postavite rastline na ustrezno mesto, da bodo čez dan prejele dnevno svetlobo, ki jo potrebujejo. 

Če izkoristite in vključite naravno svetlobo v dom kot primarni svetlobni vir, lahko ustvarite krasno in toplo okolje, v katerem se bodo vsi počutili sproščeno.

Povezani članki

Zakaj izbrati rešitve VELUX?

Preobrazba prostorov

Z našimi rešitvami za dnevno svetlobo imate večji bivalni prostor pod streho, dom pridobi na vrednosti, vaše počutje in doživljanje prostora pa se izboljšata brez primere.

Višja vrednost doma 

Lahko ste prepričani, da bo vaša naložba v rešitve z izdelki VELUX zvišala vrednost nepremičnine in se vam bogato poplačala.

Brezskrbnost v vašem domu

Z našim širokim izborom notranjih in zunanjih senčil, nadomestnimi deli ter popravili vam zagotavljamo, da boste prejeli najboljšo možno izkušnjo.

Na voljo smo vam za pomoč

Naša ekipa je predana zagotavljanju popolnega zadovoljstva od trenutka, ko se obrnete na nas, med svetovanjem in pri končni namestitvi / vgradnji izbranega izdelka VELUX.

Neomajna kakovost

Vaše potrebe nas usmerjajo. Od leta 1941 neprenehoma razvijamo in izpopolnjujemo naše izdelke ter jih izdelujemo tako, da so trajni.

Odgovorna izbira

Kakovost življenja lahko izboljšate s trajnostnimi rešitvami, ki so dobre tako za vas kot za planet.